At fange og fastholde børns og teenageres opmærksomhed er ikke en nem opgave. Men hvis du er lærer, ved du det allerede (meget godt). Så jeg skriver dette indlæg for at hjælpe dig med denne opgave. Som lærere har vi den udfordring, at vi skal forklare naturvidenskabelig undervisning på en måde, der vækker nysgerrighed. Så lad os se på tre måder at gøre det på.

01. Forklar, hvordan den videnskabelige metode fungerer

Vis, hvordan de også kan være forskere, med nysgerrighed og spørgsmål, i stedet for bare at give dem standardsvar. Desuden er det en god strategi at tale om den videnskabelige metode i kampen mod pseudovidenskab og fake news. Når alt kommer til alt, vil de give videnskaben mere værdi.

videnskabelig metode 2

02. Giv dem "rigtige opgaver" evaluering

I stedet for kun klassiske eksamener kan du give dem opgaver som at skabe en løsning på et reelt problem. Spørg dem om ting, som de ikke kan finde på Google.

03. Brug visuelle ressourcer

Visuelle ressourcer er et stærkt værktøj i naturvidenskabelig undervisning, fordi abstrakte begreber er sværere at forstå. Videnskabelige illustrationer kan hjælpe dig med at forklare abstrakte eller små ting som molekyler, atomer, celler eller vægte. De er også mere venlige end rigtige billeder, så brug dem som en allieret til at vise menneskelig anatomi eller medicinske procedurer.

dna-skala

Hvis du vil læse mere om det, kan du tjekke disse indlæg:

Alle disse infografikker er skabt ved hjælp af Mind the Graph, en online platform for forskere, lærere og studerende. Vi har over 8.000 videnskabelige illustrationer til rådighed for dig. Hvis du ikke er bruger af mind the graph endnu, kan du prøve gratis nu:

Husk grafen videnskabelige illustrationer

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner