Att fånga och behålla barns och tonåringars uppmärksamhet är ingen lätt uppgift. Men om du är lärare vet du redan det (mycket bra). Så jag skriver det här inlägget för att hjälpa dig med den här uppgiften. Som lärare har vi utmaningen att förklara vetenskaplig utbildning på ett sätt som väcker nyfikenhet. Så låt oss se tre sätt att göra det.

01. Förklara hur den vetenskapliga metoden fungerar

Visa hur de också kan vara forskare, med nyfikenhet och frågor, istället för att bara ge dem färdiga svar. Att prata om den vetenskapliga metoden är dessutom en bra strategi för att bekämpa pseudovetenskap och falska nyheter. När allt kommer omkring kommer de att ge vetenskapen ett större värde.

vetenskaplig metod 2

02. Ge dem "riktiga uppgifter" utvärdering

Istället för bara klassiska tentor kan du ge dem uppgifter som att skapa en lösning för ett verkligt problem. Fråga dem saker som de inte kan hitta på Google.

03. Använda visuella resurser

Visuella resurser är ett kraftfullt verktyg för naturvetenskaplig utbildning, eftersom abstrakta begrepp är svårare att förstå. Vetenskapliga illustrationer kan hjälpa dig att förklara abstrakta eller små saker som molekyler, atomer, celler eller vågar. De är också mer vänliga än riktiga bilder, så använd dem som en allierad för att visa mänsklig anatomi eller medicinska procedurer.

dna-skala

Om du vill läsa mer om det kan du kolla in dessa inlägg:

Alla dessa infografiker har skapats med hjälp av Mind the Graph, en onlineplattform för forskare, lärare och studenter. Vi har över åtta tusen vetenskapliga illustrationer tillgängliga för dig. Om du ännu inte använder Mind the Graph kan du prova nu helt gratis:

Tänk på grafen vetenskapliga illustrationer

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar