Vi pratar mycket om hur vetenskapen förändras och blir mer interaktiv. Vi märker också av den dagliga informationsfloden eftersom vi knappt kan följa de nya upptäckter som görs. Ja, vi kan vittna om alla dessa fakta varje dag. Men vad är det som händer utöver dessa uppenbara fakta? Vilka nya tekniker håller till exempel på att utvecklas så att det vetenskapliga flödet kan förändras?

Vetenskapen blir allt mer interaktiv och lätt att förstå. Ny teknik gör det möjligt att förstå många idéer och en av dem är visuell kommunikation. Det innebär infografik, grafiska sammanfattningar, 2D- och 3D-illustrationer, videor osv. Det verkar som om all vetenskaplig information som skrivs omvandlas till visuell information.

Ett bra exempel på hur visuell information kan vara ytterst relevant inom vetenskapen är Nucleus Medical Media. Företaget har funnits sedan 1997. Nivån på deras produktioner var dock aldrig tidigare skådad. visuell information

Deras tjänst för visuell information passar alla behov hos den medicinska publiken. Resultatet är ett korrekt och vackert material som är redo att användas i vetenskapskommunikation.

Nucleus kan vara hur fantastiska som helst, men nu har de tagit ytterligare ett steg som visar hur långt de planerar att gå. De nya videor som publicerats på deras sociala medier visar nya trender inom videoteknik online. I exemplet nedan används 360°-verktyget för att ge en närmare inblick i människokroppen. Se själv!

visuell information

Att känna sig inne i en cell eller en del av människokroppen och kunna interagera med den hjälper oss att förstå hur processer fungerar.

Vetenskapen följer inte världens steg för att förbättra kommunikationen. Vilka andra fantastiska saker kan vi förvänta oss i framtiden?

visuell information

Här är ett par andra ämnen som kan intressera dig:

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar