Lasten ja nuorten huomion kiinnittäminen ja säilyttäminen ei ole helppo tehtävä. Mutta jos olet opettaja, tiedät sen jo (hyvin). Siksi kirjoitan tämän viestin auttaakseni sinua tässä tehtävässä. Opettajina meillä on haasteena selittää luonnontieteiden opetus tavalla, joka herättää uteliaisuuden. Katsotaanpa siis kolme tapaa tehdä se.

01. Selitä, miten tieteellinen menetelmä toimii

Näytä, miten hekin voivat olla tutkijoita uteliaisuudella ja kysymyksillä, sen sijaan että annat heille vain valmiita vastauksia. Lisäksi tieteellisestä menetelmästä puhuminen on hyvä strategia pseudotieteen ja valeuutisten torjumiseksi. Loppujen lopuksi he antavat tieteelle enemmän arvoa.

tieteellinen menetelmä 2

02. Anna heille "todellisia tehtäviä" -arviointi

Klassisten tenttien sijaan voit antaa heille tehtäviä, kuten ratkaisun luominen todelliseen ongelmaan. Kysy heiltä asioita, joita he eivät löydä Googlesta.

03. Käytä visuaalisia resursseja

Visuaaliset resurssit ovat tehokas väline luonnontieteiden opetuksessa, koska abstrakteja käsitteitä on vaikeampi ymmärtää. Tieteelliset kuvitukset voivat auttaa selittämään abstrakteja tai pieniä asioita, kuten molekyylejä, atomeja, soluja tai mittakaavoja. Ne ovat myös ystävällisempiä kuin oikeat kuvat, joten käytä niitä apuna ihmisen anatomian tai lääketieteellisten toimenpiteiden esittelyssä.

dna-asteikko

Jos haluat lukea siitä lisää, tutustu näihin viesteihin:

Kaikki nämä infografiikat on luotu Mind the Graph:n avulla, joka on tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille tarkoitettu verkkoalusta. Meillä on käytettävissäsi yli kahdeksan tuhatta tieteellistä kuvitusta. Jos et ole vielä mind the graph -käyttäjä, voit kokeilla nyt ilmaiseksi:

mind the graph tieteelliset kuvitukset

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit