Dit bericht maakt deel uit van een reeks educatief materiaal met als doel gekwalificeerde informatie te verstrekken aan wetenschappers en gezondheidswerkers die willen communiceren met behulp van infografieken. Weet waarom infographics een geweldig hulpmiddel zijn voor uw wetenschappelijke communicatie.

Als u liever uw pdf kopie van "The Ultieme gids van wetenschappelijke infographics" door Mind the Graph.

Wat is het verschil tussen een eenvoudige grafiek en een infographic?
Informatieontwerp is de praktijk van het weergeven van informatie in een visuele vorm. Een visuele weergave van informatie kan bestaan uit het visualiseren van gegevens, processen, hiërarchie, anatomie, chronologie en andere feiten. Hoewel een eenvoudige grafiek technisch gezien een informatiegrafiek is, zijn de meeste informatiegrafieken veelzijdig en bevatten ze naast grafieken ook uitleg of inzichtelijke beschrijvingen.

"Infographic" is een afkorting van "information graphic" en maakt gebruik van visuele aanwijzingen en gestructureerde gegevens om een verhaal te vertellen. Ze hoeven niet een bepaalde hoeveelheid gegevens te bevatten, een bepaalde complexiteit te bezitten of een bepaald analyseniveau te presenteren. Theoretisch kan het zo eenvoudig zijn als een verkeersbord dat je laat weten dat er een bouwplaats is of zo complex als een visuele analyse van de wereldeconomie. Het komt erop neer dat een infographic gegevens en visuele elementen gebruikt om een verhaal te vertellen.

Deze reeks berichten leidt u door de vele aspecten van het maken van infografieën in de context van wetenschappelijke communicatie. U kunt deze informatie interpreteren als een moderne manier om uw grafieken te gebruiken, of als een revolutionair instrument dat u van het beperkte terrein van een wetenschappelijke paper dat maar weinig mensen lezen zal doen springen naar een super aantrekkelijke communicatie die uw wetenschap zal doen bloeien.

01a

Concept | Organisatie | Kunstwerk - Let op deze 3 stappen
 

De grondbeginselen

Als u overweegt een infographic te maken, hebt u vast al wat inhoud om te communiceren. Het is waarschijnlijk de resultaat van uw onderzoek en het heeft een nutdie het publiek van een conferentie lezing, poster sessie of de lezers van je paper beïnvloeden. Waar?

Leuk. Dan heb je nu een infographic nodig. Begin met de basis. Een goede infographic is gebaseerd op 3 eenvoudige principes: concept, organisatie en artwork. Als je die strikt volgt, is de kans groot dat je eindigt met een aantrekkelijk stukje informatieontwerp dat je publiek zal raken.infographicDeze 3 principes zijn de essentie van waar je op moet letten bij het maken van een infographic. Wij raden u aan elk ervan te beschouwen als een "stap" in het creatieproces. Ik bedoel:

  1. besteed veel aandacht aan het "idee", weet van tevoren wat je wilt vertellen, wat de boodschap is die je meeneemt.
  2. Besteed gewoon wat tijd aan het visueel organiseren ervan.
  3. Ten slotte moet u op zoek gaan naar cijfers en zorg dragen voor de stijlen van het kunstwerk.

 

01b

Interessante en nuttige vormen van infographics voor wetenschappers zijn hierboven afgebeeld. U kunt gemakkelijk enkele populaire organisaties herkennen en u hebt waarschijnlijk al minstens "lokalisatie", "tijdlijn" en "organogram" gebruikt. Toch?

In de volgende berichten van deze serie zullen we zien hoe je die kunt maken. De tekenstijl is wat het publiek gewoonlijk opvalt, zoals in deze voorbeelden van bekroonde persinfografieënmaar geloof ons, dit is nog maar het einde.

01c

In Mind the Graphkan men ruilen van 5 verschillende tekenstijlen met een simpele muisklik.Sweet. Lettertypes en kleuren maken ook deel uit van de stijl, dit is de "taal" van de infographic. De elementen moeten goed combineren en een harmonisch eindbeeld vormen. Daarom werken je Google Afbeeldingen normaal gesproken niet goed... cappicci? Als je klaar bent, spring dan in het platform en begin met het maken van geweldige wetenschappelijke infographics met harmonische illustraties en infografische elementen.

Navigeer door de gids:

Hoofdstuk 1 - Wat maakt een goede infographic?

  1. Infografisch concept
  2. Infografische organisatie
  3. Artwork stijlen

 

Als u liever uw pdf kopie van "The Ultieme gids van wetenschappelijke infographics" door Mind the Graph.

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen