Această postare face parte dintr-o serie de materiale educaționale menite să ofere informații calificate pentru oamenii de știință și profesioniștii din domeniul sănătății care doresc să comunice folosind infografice. Cunoașteți de ce infografiile sunt un instrument excelent pentru comunicarea științifică.

Dacă preferați, descărcați copie pdf de "The Ghidul final al infografiilor științifice" de Mind the Graph.

Care este diferența dintre un simplu grafic și un infografic?
Designul informațional este o practică de reprezentare a informațiilor într-un format vizual. O reprezentare vizuală a informațiilor poate include vizualizarea datelor, proceselor, ierarhiei, anatomiei, cronologiei și a altor fapte. În timp ce o simplă diagramă este, din punct de vedere tehnic, o grafică informațională, cele mai multe grafice informaționale au mai multe fațete și conțin explicații sau descrieri perspicace pe lângă diagrame.

"Infografic" este o abreviere de la "information graphic" și folosește indicii vizuale și date structurate pentru a spune o poveste. Acestea nu trebuie să conțină o anumită cantitate de date, să posede o anumită complexitate sau să prezinte un anumit nivel de analiză. Teoretic, poate fi la fel de simplu ca un semn rutier care să vă anunțe că în față se află un șantier de construcții sau la fel de complex ca o analiză vizuală a economiei globale. În concluzie, un infografic folosește date și elemente vizuale pentru a spune o poveste.

Această serie de postări vă va ghida prin numeroasele aspecte ale procesului de creare a infograficelor în contextul comunicării științifice. Puteți interpreta aceste informații ca pe un mod modern de a vă folosi graficele sau ca pe un instrument revoluționar care vă va face să săriți de pe terenul restrâns al unei lucrări științifice pe care foarte puțini oameni o citesc pe o comunicare super atractivă care vă va face știința să înflorească.

01a

Concept | Organizare | Organizare | Lucrare - Fii atent la acești 3 pași
 

Fundamentele

Dacă vă gândiți să creați un infografic, presupun că aveți deja câteva conținut să comunice. Probabil că este rezultatul cercetării dumneavoastră și are un utilitate, care este de a avea un impact asupra audienței unei conferințe, a unei sesiuni de postere sau a cititorilor lucrării dumneavoastră. Este adevărat?

Frumos. Atunci, acum ai nevoie de un infografic. Începeți cu elementele de bază. Un infografic bun se bazează pe 3 principii simple: concept, organizare și artwork. Dacă le urmezi cu strictețe, este foarte probabil că te vei alege cu o piesă atractivă de design informațional care să aibă impact asupra publicului tău.infograficAceste 3 principii sunt esențiale pentru ceea ce trebuie să luați în considerare atunci când creați un infografic. Vă recomandăm să le considerați pe fiecare dintre ele ca pe un "pas" în procesul de creație. Adică:

  1. acordați multă atenție "ideii", știți dinainte ce vreți să spuneți, care este mesajul pe care vreți să-l transmiteți.
  2. Apoi, dedicați ceva timp organizării vizuale.
  3. În cele din urmă, ar trebui să căutați cifre și să vă intereseze stilurile de artă.

 

01b

Formele interesante și utile de infografice pentru oamenii de știință sunt descrise mai sus. Puteți identifica cu ușurință unele organizații populare și probabil că ați folosit deja cel puțin "localizare", "cronologie" și "organigramă". Nu-i așa?

Vom vedea cum să le producem în următoarele articole din această serie. Stilul ilustrației este cel care, în mod normal, frapează publicul, ca în aceste exemple de infografice de presă premiate, dar credeți-ne, acesta este doar sfârșitul.

01c

În Mind the Graph, se poate schimba de la 5 stiluri diferite de lucrări de artă cu un simplu click de mouse.Drăguț. Tipurile de fonturi și culorile fac și ele parte din stil, acesta este "limbajul" infograficului. Elementele trebuie să se combine bine și să constituie o imagine finală armonioasă. De aceea, în mod normal, Google Images nu funcționează bine... cappicci? Dacă sunteți gata, săriți în platformă și începeți să creați infografice științifice impresionante cu ilustrații armonioase și elemente infografice.

Navigați prin ghid:

Capitolul 1 - Ce face un infografic bun?

  1. Concept infografic
  2. Organizarea infografică
  3. Stiluri de lucrări de artă

 

Dacă preferați, descărcați copie pdf de "The Ghidul final al infografiilor științifice" de Mind the Graph.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane