Detta inlägg är en del av en serie utbildningsmaterial som syftar till att ge kvalificerad information till forskare och vårdpersonal som vill kommunicera med hjälp av infografik. Att veta varför infografik är ett bra verktyg för din vetenskapliga kommunikation.

Om du föredrar det kan du ladda ner din pdf-kopia av "The Ultimat guide för vetenskaplig infografik" av Mind the Graph.

Vad är skillnaden mellan ett enkelt diagram och en infografik?
Informationsdesign är metoden för att representera information i ett visuellt format. En visuell representation av information kan omfatta visualisering av data, processer, hierarki, anatomi, kronologi och andra fakta. Även om ett enkelt diagram tekniskt sett är en informationsgrafik, är de flesta informationsgrafiker mångfacetterade och innehåller förklaringar eller insiktsfulla beskrivningar utöver diagram.

"Infographic" är en förkortning av "information graphic" och använder visuella signaler och strukturerad data för att berätta en historia. De behöver inte innehålla en viss mängd data, ha en viss komplexitet eller presentera en viss nivå av analys. Teoretiskt sett kan det vara så enkelt som en vägskylt som visar att det finns en byggarbetsplats längre fram eller så komplext som en visuell analys av den globala ekonomin. Poängen är att en infografik använder data och visuella element för att berätta en historia.

Denna serie inlägg kommer att vägleda dig genom de många aspekterna av skapandet av infografik i samband med vetenskaplig kommunikation. Du kan tolka denna information som ett modernt sätt att använda dina diagram, eller som ett revolutionerande verktyg som får dig att hoppa från en begränsad vetenskaplig artikel som väldigt få människor läser till en superattraktiv kommunikation som får din vetenskap att blomstra.

01a

Koncept | Organisation | Konstverk - Var uppmärksam på dessa 3 steg
 

De grundläggande principerna

Om du funderar på att skapa en infografik antar jag att du redan har några innehåll att kommunicera. Det är förmodligen den resultatet av din forskning och den har en verktyg, vilket är att påverka åhörarna av ett konferensföredrag, en postersession eller läsarna av din artikel. Är det sant?

Bra. Nu behöver du en infografik. Börja med grunderna. En bra infografik bygger på tre enkla principer: koncept, organisation och illustration. Om du följer dem strikt är det mycket troligt att du kommer att få en attraktiv informationsdesign som påverkar din publik.InfografikDessa 3 principer är det viktigaste du bör tänka på när du skapar en infografik. Vi rekommenderar att du betraktar varje princip som ett "steg" i skapandeprocessen. Jag menar..:

  1. ägna stor uppmärksamhet åt "idén", i förväg veta vad du vill berätta, vad som är det viktigaste budskapet.
  2. Ägna sedan lite tid åt att organisera det visuellt.
  3. Slutligen bör du leta efter siffror och bry dig om konstverksstilar.

 

01b

Intressanta och användbara former av infografik för forskare avbildas ovan. Du kan enkelt se några populära organisationer och du har förmodligen redan använt åtminstone "lokalisering", "tidslinje" och "organogram". Eller hur?

Vi kommer att se hur man producerar dem i mer nästa inlägg i denna serie. Konstverkets stil är det som normalt slår publiken, som i dessa exempel på infografik för prisbelönt pressMen tro oss, det här är bara slutet på det.

01c

I Mind the Graph, kan man byta från 5 olika stilar för illustrationer med ett enkelt musklick.sött. Typsnitt och färger är också en del av stilen, detta är infografikens "språk". Elementen måste kombineras väl och utgöra en harmonisk slutbild. Det är därför dina Google-bilder normalt inte fungerar bra ... cappicci? Om du är redo, hoppa in i plattformen och börja skapa fantastisk vetenskaplig infografik med harmoniska illustrationer och infografiska element.

Navigera genom vägledningen:

Kapitel 1 - Vad gör en bra infografik?

  1. Infografiskt koncept
  2. Infografisk organisation
  3. Stilar för konstverk

 

Om du föredrar det kan du ladda ner din pdf-kopia av "The Ultimat guide för vetenskaplig infografik" av Mind the Graph.

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar