Informationen, berättelsen, är den viktigaste delen av din infografik. som vi redan förklarat i Inledande inläggOm du inte har ett tydligt mål kommer du förmodligen inte att få en anständig infografik. Organisationen och konstverket är dock också viktiga och bör tas på allvar.

Om du har modet på dig är det nu du ska börja skissa på illustrationer och definiera hur du ska "försköna" infografiken. Den konstnärliga stil du väljer är det sista steget i den visuella presentationen och påverkar i hög grad läsarens uppfattning om ditt arbete. Du bör sträva efter skönhet och enkelhet på samma gång. Beroende på den konstnärliga stilen kan du definiera den som mer "realistisk" eller mer "ikonografisk" (dessa är de två ytterligheterna, när det gäller detaljer).
01c

Vi vet att den vanliga forskaren inte har några illustrationskunskaper och detta är en stor begränsning för hur du berättar historien. Den vanligaste metoden för att designa vetenskapliga figurer är: skanna din föredragna bok eller leta efter figurer i Google Images, och börja sedan skapa utifrån det du har hittat.

Beroende på den relativa "betydelsen" av varje element kommer du att organisera dem på olika sätt när du väljer layout, som ni redan vet. Det vi vill öva på nu är möjligheten att använda olika konstverk för att representera hierarki i din infografik. Ta en titt på exemplet:

3-19

Ett annat exempel. Du ser hur hierarkin mellan elementen avslöjas helt enkelt genom att ändra illustrationsstilen. Slutsatsen är: du behöver inte alltid använda den mest realistiska stilen! Kom ihåg att: förena, förenkla, försköna. Det är vårt motto.

3-14

Men vad vi föreslår är motsatsen: ha en bra historia som är utformad och Mind the Graph hjälper dig att hitta de illustrationer du behöver och välja lämplig illustrationsstil. Du hittar bokstavligen tusentals illustrationer i 5 olika stilar för illustrationer. Det viktigaste är att ha i åtanke vilka bilder som bäst representerar och stöder den historia du vill berätta.

3c-27

Känner du dig redo? Klicka här för att börja skapa fantastisk vetenskaplig infografik med Mind the Graph.Infografik

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar