De informatie, het verhaal, is het belangrijkste onderdeel van je infographic. zoals we al uitlegden in de inleidende postAls je geen duidelijke doelstelling hebt, zul je waarschijnlijk niet eindigen met een fatsoenlijke infographic. Maar ook de organisatie en het artwork zijn belangrijk en moeten serieus genomen worden.

Als je het lef hebt, is dit het moment waarop je illustraties gaat scratchen en bepaalt hoe je de infographic gaat "verfraaien". De artistieke stijl die je kiest, is de ultieme stap in de visuele presentatie en beïnvloedt sterk de perceptie van de lezer over je werk. Je moet streven naar schoonheid en eenvoud tegelijk. Afhankelijk van de stijl van het kunstwerk, definieer je het als meer "realistisch" of meer "iconografisch" (dit zijn de twee uitersten, in termen van details).
01c

We weten dat de gewone wetenschapper geen illustratievaardigheden heeft en dat is een grote beperking in hoe je het verhaal vertelt. De gebruikelijke aanpak voor het ontwerpen van wetenschappelijke figuren is: scan je favoriete boek of zoek naar figuren in Google Images, en begin dan te creëren op basis van wat je hebt.

Afhankelijk van het relatieve "belang" van elk element zul je ze anders organiseren bij het kiezen van de lay-out, zoals je al weet. Wat we nu willen oefenen is de mogelijkheid om verschillende kunstwerken te gebruiken om hiërarchie in je infographic weer te geven. Kijk eens naar het voorbeeld:

3-19

Een ander voorbeeld. Je ziet hoe de hiërarchie tussen de elementen wordt onthuld door eenvoudigweg de tekenstijl te veranderen. Kortom: je hoeft niet altijd de meest realistische stijl te gebruiken! Onthoud dat: verenigen, vereenvoudigen, verfraaien. Dat is ons motto.

3-14

Wat wij echter voorstellen is het tegenovergestelde: een goed verhaal laten maken en Mind the Graph helpt je de illustraties te vinden die je nodig hebt en de juiste artworkstijl te kiezen. U vindt letterlijk duizenden illustraties in 5 verschillende tekenstijlen. Het belangrijkste is in gedachten te hebben welke beelden het verhaal dat je wilt vertellen beter weergeven en ondersteunen.

3c-27

Ben je er klaar voor? Klik hier om te beginnen met het maken van prachtige wetenschappelijke infographics met Mind the Graph.infographic

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen