Dette indlæg er en del af en serie af undervisningsmateriale, der har til formål at give kvalificeret information til forskere og sundhedspersonale, der ønsker at kommunikere ved hjælp af infografik. Ved hvorfor infografik er et godt værktøj til din videnskabelige kommunikation.

Hvis du foretrækker det, kan du downloade din pdf-kopi af "The Den ultimative guide til videnskabelig infografik" af Mind the Graph.

Hvad er forskellen mellem et simpelt diagram og en infografik?
Informationsdesign er den praksis, hvor man repræsenterer information i et visuelt format. En visuel repræsentation af information kan omfatte visualisering af data, processer, hierarki, anatomi, kronologi og andre fakta. Mens et simpelt diagram teknisk set er en informationsgrafik, er de fleste informationsgrafikker mangesidede og indeholder forklaringer eller indsigtsfulde beskrivelser ud over diagrammer.

"Infographic" er en forkortelse af "information graphic" og bruger visuelle signaler og strukturerede data til at fortælle en historie. De behøver ikke at indeholde en bestemt mængde data, have en bestemt kompleksitet eller præsentere et bestemt analyseniveau. Teoretisk set kan det være så simpelt som et vejskilt, der fortæller dig, at der er en byggeplads forude, eller så komplekst som en visuel analyse af den globale økonomi. Pointen er, at en infografik bruger data og visuelle elementer til at fortælle en historie.

Denne serie af indlæg vil guide dig gennem de mange aspekter af processen med at skabe infografik i forbindelse med videnskabelig kommunikation. Du kan fortolke disse oplysninger som en moderne måde at bruge dine diagrammer på, eller som et revolutionerende værktøj, der vil få dig til at springe fra den begrænsede plads i en videnskabelig artikel, som meget få mennesker læser, til en super attraktiv kommunikation, der vil få din videnskab til at blomstre.

01a

Koncept | Organisation | Kunstværk - Vær opmærksom på disse 3 trin
 

Det grundlæggende

Hvis du overvejer at lave en infografik, har du sikkert allerede nogle indhold at kommunikere. Det er sandsynligvis den resultatet af din forskning og den har en værktøj, som er at påvirke publikum til en konferencesamtale, en postersession eller læserne af din artikel. Er det sandt?

Det er fint. Så nu har du brug for en infografik. Start med det grundlæggende. En god infografik er baseret på tre enkle principper: koncept, organisering og illustration. Hvis du følger dem nøje, er det meget sandsynligt, at du ender med et attraktivt stykke informationsdesign, der vil påvirke dit publikum.InfografikDisse 3 principper er det vigtigste, du skal være opmærksom på, når du laver en infografik. Vi anbefaler, at du betragter hvert af dem som et "trin" i skabelsesprocessen. Jeg mener..:

  1. Vær meget opmærksom på "idéen", vid på forhånd, hvad du vil fortælle, hvad der er det vigtigste budskab.
  2. Brug derefter lidt tid på at organisere det visuelt.
  3. Endelig skal du kigge efter figurer og interessere dig for kunststile.

 

01b

Interessante og nyttige former for infografik for forskere er afbildet ovenfor. Du kan nemt få øje på nogle populære organisationer, og du har sikkert allerede brugt i det mindste "lokalisering", "tidslinje" og "organogram". Har du ikke?

Vi vil se, hvordan man producerer dem i de næste indlæg i denne serie. Tegnestilen er det, der normalt slår publikum, som i disse Eksempler på prisbelønnede presseinfografikkerMen tro os, det er bare enden på det.

01c

I Mind the Graph, kan man bytte fra 5 forskellige kunststilarter med et enkelt museklik.sødt. Skrifttyper og farver er også en del af stilen, det er infografikkens "sprog". Elementerne skal kombineres godt og udgøre et harmonisk slutbillede. Det er derfor, dine Google-billeder normalt ikke fungerer godt... cappicci? Hvis du er klar, så hop ind på platformen og begynd at skabe fantastiske videnskabelige infografikker med harmoniske illustrationer og infografiske elementer.

Naviger gennem guiden:

Kapitel 1 - Hvad kendetegner en god infografik?

  1. Infografisk koncept
  2. Infografisk organisation
  3. Stilarter for illustrationer

 

Hvis du foretrækker det, kan du downloade din pdf-kopi af "The Den ultimative guide til videnskabelig infografik" af Mind the Graph.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner