Ta prispevek je del serije izobraževalnih gradiv, katerih namen je zagotoviti strokovne informacije za znanstvenike in zdravstvene delavce, ki želijo komunicirati z uporabo infografik. Spoznajte zakaj so infografike odlično orodje za znanstveno komuniciranje.

Če želite, prenesite svoj kopija v formatu pdf "The Končni vodnik po znanstvenih infografikah", ki ga je pripravil Mind the Graph.

Kakšna je razlika med preprostim grafikonom in infografiko?
Oblikovanje informacij je praksa predstavljanja informacij v vizualni obliki. Vizualna predstavitev informacij lahko vključuje vizualizacijo podatkov, procesov, hierarhije, anatomije, kronologije in drugih dejstev. Čeprav je preprost grafikon tehnično gledano informacijska grafika, je večina informacijskih grafikonov večplastnih in poleg grafikonov vsebuje tudi razlage ali poglobljene opise.

"Infografika" je okrajšava za "informacijsko grafiko" in uporablja vizualne znake in strukturirane podatke za pripovedovanje zgodbe. Ni jim treba vsebovati določene količine podatkov, imeti določene kompleksnosti ali predstaviti določene ravni analize. Teoretično je lahko tako preprosta kot prometni znak, ki vas obvesti, da je pred vami gradbišče, ali tako kompleksna kot vizualna analiza svetovnega gospodarstva. Bistvo je, da infografika uporablja podatke in vizualne elemente za pripovedovanje zgodbe.

V tej seriji prispevkov boste spoznali številne vidike postopka ustvarjanja infografik v okviru znanstvenega komuniciranja. Te informacije si lahko razlagate kot sodoben način uporabe grafikonov ali kot revolucionarno orodje, s katerim boste preskočili z omejenih tal znanstvenega članka, ki ga prebere zelo malo ljudi, v izjemno privlačno komunikacijo, ki bo poskrbela za razcvet vaše znanosti.

01a

Koncept | Organizacija | Umetniško delo - Bodite pozorni na te tri korake
 

Osnove

Če razmišljate o izdelavi infografike, verjetno že imate nekaj vsebina komunicirati. To je verjetno rezultat vaše raziskave. in ima uporabnost, ki je vplivati na občinstvo konferenčnega predavanja, posterja ali bralce vašega članka. Res?

Lepo. Zdaj potrebujete infografiko. Začnite z osnovami. Dobra infografika temelji na treh preprostih načelih: konceptu, organizaciji in umetniškem delu. Če jih boste dosledno upoštevali, je zelo verjetno, da boste na koncu dobili privlačno oblikovano informacijo, ki bo vplivala na vaše občinstvo.infografikaTa tri načela so bistvena načela, na katera morate biti pozorni pri ustvarjanju infografike. Priporočamo, da vsakega od njih obravnavate kot "korak" v procesu ustvarjanja. To pomeni:

  1. veliko pozornosti namenite "ideji", vnaprej vedite, kaj želite povedati, kakšno je sporočilo, ki ga želite prenesti domov.
  2. Nato namenite nekaj časa vizualni ureditvi.
  3. Nazadnje morate poiskati številke in skrbeti za sloge umetniških del.

 

01b

Zgoraj so prikazane zanimive in uporabne oblike infografik za znanstvenike. Zlahka boste opazili nekaj priljubljenih organizacij in verjetno ste že uporabili vsaj "lokalizacijo", "časovnico" in "organogram". Ali niste?

Kako jih izdelati, si bomo ogledali v naslednjih objavah te serije. Slog umetnine je tisto, kar običajno pritegne pozornost občinstva, kot na primer v teh primeri nagrajenih infografik za tisk, vendar verjemite, da je to šele konec.

01c

Na spletnem mestu Mind the Graph, lahko zamenjamo iz 5 različnih slogov umetniških del s preprostim klikom z miško.Sladko. Tudi vrste pisav in barve so del sloga, to je "jezik" infografike. Elementi se morajo dobro kombinirati in tvoriti harmonično končno podobo. Zato vaše slike v Googlu običajno ne delujejo dobro... cappicci? Če ste pripravljeni, skočite v platformo in začnite ustvarjati čudovite znanstvene infografike s harmoničnimi ilustracijami in infografskimi elementi.

Navigacija po vodniku:

Poglavje 1 - Kaj je dobra infografika?

  1. Infografski koncept
  2. Organizacija infografike
  3. Slogi umetniških del

 

Če želite, prenesite svoj kopija v formatu pdf "The Končni vodnik po znanstvenih infografikah", ki ga je pripravil Mind the Graph.

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge