Het academische leven vereist een goed domein van het schrijven van een paper. Het wetenschappelijke leven buiten het laboratorium vereist echter meer dan dat. Het vereist dat men zich vertrouwd maakt met nieuwe technieken en hulpmiddelen. Wat dat betreft is er een nieuwe en trending uitdrukking die opduikt: visual abstract.

Vooral voor biowetenschappen en gezondheidswetenschappen zijn visuele samenvattingen en wetenschappelijke infografieën goede partners om nieuwe bevindingen en relevante informatie over te brengen aan andere wetenschappers en lekenpubliek. 

Anderzijds ontdekken andere wetenschappen nu pas de voordelen van het gebruik van visuele stimuli om een ander en groter publiek te bereiken.

Over de hele wereld passen veel tijdschriften hun inhoud al aan dit nieuwe visuele abstract formaat aan. Met de recente veranderingen in het publicatieformaat moedigen ook bijna alle uitgeverijen het indienen van visuele samenvattingen aan.

De uitgevers passen visuele elementen, infographics en visuele samenvatting toe op allerlei wetenschappelijke gebieden, inclusief niet-biologische gebieden, zoals astronomie, natuurkunde, scheikunde, enz, hoewel de "beweging" blijkbaar is begonnen in de fysiologie, farmacologie, biochemie, neurowetenschappen en andere medisch gerelateerde gebieden.

Wat zijn visuele samenvattingen?

Visuele samenvattingen zijn afbeeldingen met een hoge resolutie die het algemene idee van een onderzoeksartikel weergeven. Zij kunnen een samenvatting zijn van onderzoeksartikelen, overzichtsartikelen of korte mededelingen.

De visuele samenvatting is bedoeld om de lezer in een paar minuten bewust te maken van het onderzoeksartikel en bevat meestal het algemene idee van de proefopzet, de hypothese en een indicatie van de resultaten.

Ze maken een snelle screening van de informatie mogelijk en stimuleren tegelijkertijd een verdere verkenning van het onderzoeksthema. Sommige figuren zijn zo vernieuwend en spectaculair dat wij ons afvragen hoe ze tot stand zijn gekomen.

Het maken van een goede visuele samenvatting is ongetwijfeld geen sinecure. Je moet een duidelijk en grondig idee van het onderwerp hebben voordat je begint.

Ook al volg je alle regels van datavisualisatie en zoek je honderden tutorials, oefening is inderdaad de enige weg naar perfectie.

Als wetenschappers willen wij echter niet bekend staan om onze perfecte kunst of ontwerpvaardigheden. Ons doel is eenvoudigweg onze bevindingen over te brengen. Als we daar moeite mee hebben - en dat hebben we vaak - dan hebben we een probleem dat moet worden opgelost.

Ok, eerste dingen eerst. Wat betekent goede communicatie in de wetenschappelijke wereld?

Laten we eens kijken naar enkele visuele samenvattingen.

visueel abstract voorbeeld

Het ziet er vrij basic uit, toch? Dat is omdat het zo hoort te zijn.

Het kan een beetje verrassend zijn, maar deze eenvoudig ogende visuele samenvatting werd gepubliceerd in Nature Reviews Cancer2, het gerenommeerde peer-reviewed wetenschappelijke tijdschrift.

Wat zegt ons dat? Dat zelfs de grootste tijdschriften niet willen dat je de beste grafisch ontwerper ter wereld bent. Wat ze willen is grafisch materiaal dat de tekst effectief ondersteunt.

Soorten visuele samenvattingen

Diagramstijl: Meestal helpt het als er veel moleculaire structuren bij betrokken zijn.

Infografische stijl: Heeft de voorkeur wanneer u afbeeldingen met een grote visuele impact en tekst in hetzelfde diagram wilt opnemen. U kunt proberen de Mind the Graph's infographic Maker.

Soort stripverhaal: Het meest geschikte type om in tijdschriften te communiceren.

Waarom visueel abstract?

De beeldende mededelingen worden goed ontvangen door het publiek in de bijeenkomst. Zo wordt ook een artikel van enkele pagina's beknopt gepresenteerd in één beeld door een visuele samenvatting.

Het gebruik van visuele samenvattingen is een effectieve manier om de cruciale punten die de auteur moet overbrengen te vertellen. Het wordt ook een snel overzicht van het onderzoeksartikel en bespaart de lezer tijd.

Een goed gepresenteerde visuele samenvatting vertegenwoordigt uiteindelijk het hele verhaal van een onderzoeksartikel en wordt het hart van het artikel.

Pragmatisch gezien vergroten visuele samenvattingen ook de pageviews (d.w.z. brengen lezers) en vergroten ze de kans om in andere publicaties te worden geciteerd!

Hier is een voorbeeld van een interessante afbeelding uit een artikel gepubliceerd in "Frontiers in Cellular and Infection Microbiology" dat een infographic gebruikte in de visuele samenvatting om de aandacht van de lezers te trekken.

De paper met een visueel abstract heeft meer dan 2 keer meer pageviews dan het gemiddelde van de editie waarin het werd gepubliceerd. Het is 200% meer publiek om kennis te nemen van uw wetenschappelijke bevindingen.

visueel-abstract-voorbeeld

Volgens een beroemde studie vermeld in de Economist "Graphic Details: the importance of diagrams to science" het hebben van een infographic als visueel element in de paper verhoogt de citaties in 120%. Dus... waarom geen visuele samenvatting gebruiken? Klinkt als het juiste om te doen.

Hoe maak je een visueel abstract?

Wanneer u overweegt een visuele samenvatting voor uw onderzoeksartikel te maken, kunt u zich een aantal vragen stellen:

  • Waar gaat mijn onderzoek over?
  • Wat zijn mijn belangrijkste bevindingen?
  • Hoe zijn mijn bevindingen vergeleken met wat eerder bekend was?
  • Hoe zijn mijn bevindingen van belang voor het publiek, m.a.w. wat is de relevantie?

Met andere woorden, je moet je eigen werk heel goed begrijpen voordat je het probeert over te brengen.

Begrijpt u uw eigen werk duidelijk genoeg om het zelfs aan een leek uit te leggen? Als je antwoord ja is, heb je geen excuus om geen visuele abstract maker online te gebruiken.

Ook al begrijpen u en uw collega's het onderzoek en de bevindingen perfect, het is uw plicht om uw publiek te helpen het net zo goed te begrijpen, en een gratis online tool is de ideale manier om dit te bereiken. Maak het visueel!

Als je antwoord nee is, ben ik bang dat je moeite hebt om je werkstuk van samenvatting tot dankwoord te schrijven. In dat geval kan een gratis abstract generator je helpen je zekerder te voelen en je werk onder controle te houden. En dus raad ik je sterk aan je eigen samenvatting te maken. visuele samenvatting online.

Sommige lezers vinden het zelfs ingewikkeld om de titel van een wetenschappelijk artikel te begrijpen. Maak het visueel! Al met al verklaart een beeld meer dan duizend woorden. Weet u niet hoe? Wij helpen u graag.

Nu, samen met het hebben van een effectieve gereedschap om te helpen, zijn hier enkele tips om een overtuigende visuele samenvatting te maken:

Zorg ervoor dat je de belangrijkste punten kent

Schrijf de belangrijkste punten in zo weinig mogelijk woorden en verklein ze nog meer. Vereenvoudig de belangrijkste punten tot je slechts een of twee zinnen hebt. Dit zal dienen als basis voor je grafische samenvatting.

Kijk wat voor anderen heeft gewerkt

Hoewel u wilt dat uw visuele samenvatting origineel is, kan het bekijken van bestaand materiaal u helpen beslissen wat u opneemt en wat u weglaat.

De Richtlijnen voor grafische samenvattingen van Cell Press voorbeelden bevatten van verschillende stijlen van visuele samenvattingen en hoe deze te verbeteren.

Zoek in het tijdschrift waar u uw bijdrage indient naar reeds gepubliceerde visuele samenvattingen en u weet welke stijl, lettertypen en kleuren u moet gebruiken.

U kunt ook Mind the Graph's galerij van aanpasbare visuele abstracte sjablonen voor inspiratie, die je naar behoefte kunt bewerken.

Mind the Graph Galerij: Hersenen Menselijke Coronale Sagittale Snede
Mind the Graph Galerij: Hersenen Menselijke Coronale Sagittale Snede

Stem uw samenvatting af op uw doelstellingen

Het verloop van je samenvatting hangt af van het soort gegevens dat je presenteert. Als je bevindingen zijn dat A tot B leidt, dan kan een vette pijl tussen de twee dat duidelijk illustreren.

Als je de ontbrekende schakel tussen B en C probeert te vinden, dan zou een vraagteken tussen die twee afbeeldingen goed werken.

Als het onderzoek een eiwitstructuur aan het licht brengt, toon dan een afbeelding van die structuur. En een stroomdiagram kan ideaal zijn om processen of mechanismen te illustreren.

Trefwoorden opnemen en niets meer

Wat zijn die specifieke woorden of zinnen die de lezer zoekt om te begrijpen waar de tekst over gaat? Neem die op in de afbeelding, en laat de kleine details weg - die komen aan bod in de samenvatting van de tekst en in de paper.

Zorg ervoor dat het voor zichzelf spreekt

Als de lezer meer dan een paar minuten nodig heeft om je visuele samenvatting te begrijpen, dan gaat dat ten koste van het doel en kan de lezer zelfs zijn interesse verliezen.

Maak dus een duidelijke en eenvoudige visual die in één keer te begrijpen is.

De visuele samenvatting bewerken

Bericht: Geef prioriteit aan de kernboodschap. De visuele weergave van uw boodschap hangt af van het soort en het aantal boodschappen/resultaten dat u hoopt over te brengen.

Lay-out:

  1. Titel met kernvraag.
  2. Visuele velden: Kan met gekleurde vakken, panelen of vormen. Voor het gemak moet de visuele samenvatting een duidelijke sectiescheiding hebben.
  3. De letters moeten duidelijk leesbaar zijn en mogen niet kleiner zijn dan 10 punts voor normale tekst.
  4. Auteur, citaat en tijdschrift toevoegen

Voorbeelden van opmaak:

Kleur: Probeer kleuren te gebruiken die elkaar aanvullen of verschillende tinten hebben. Als u niet zeker bent over de kleuren, gebruik dan een monochrome stijl.

Cijfers: Kunnen figuren zijn die in het manuscript worden gebruikt of afbeeldingen waarop u een auteursrecht heeft, zorg ervoor dat u betrouwbare bronnen gebruikt voor uw beeldbank, zoals Mind the Graph.

Het proces om visuele samenvattingen te maken met het platform van Mind the Graph is heel eenvoudig. Log in op het platform, selecteer de gewenste iconen, sleep ze naar de pagina.

Rangschik de pictogrammen volgens hun relatie en voeg de tekst toe die je verhaal uitlegt! Ja! Dat is het.

U kunt kiezen uit verschillende achtergrondkleuren, thema's en we hebben ook kant-en-klare formaten. Ook, als u een specifiek pictogram nodig heeft dat nog niet in de bibliotheek zit, kunnen we het in een mum van tijd voor u op maat ontwerpen.

Visuele abstracte voorbeelden en gratis sjablonen

Dit is een typisch voorbeeld van een visueel abstract voor Annals of Surgery gemaakt door het Mind the Graph team voor een klant.

Een ander voorbeeld van een typisch visueel abstract voorgesteld door Annals of Surgery van de wetenschappelijke uitgeverij Lippincott.
Nu, dit zijn voorbeelden van aanpasbare visuele abstracts die je kunt vinden op het platform van Mind the Graph.

Je hoeft niets vanaf nul voor te bereiden, bij Mind the Graph heb je toegang tot vele sjablonen en duizenden wetenschappelijk nauwkeurige illustraties om te beginnen. Van muizen en ratten tot proefdieren, elk medisch en biowetenschappelijk gebied is er.

En het is allemaal gemaakt voor en met behulp van onderzoekswetenschappers.

Ben je klaar om je eigen visuele abstracts te maken? Er zijn genoeg mogelijkheden en middelen om dat te doen bij Mind the Graph.

Laat het gebrek aan vaardigheden of ervaring je niet afhouden van deze geweldige ervaring. Begin nu met creëren met Mind the Graph.

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen