Akateeminen elämä edellyttää hyvää paperin kirjoittamisen osa-aluetta. Tieteellinen elämä laboratorion ulkopuolella vaatii kuitenkin enemmän. Se edellyttää uusien tekniikoiden ja välineiden päivittämistä. Tästä asiasta on ponnahtanut esiin uusi ja trendikäs ilmaisu: visuaalinen abstraktio. Tunnetaan myös nimellä Graphical Abstract.

Erityisesti biotieteissä ja terveystieteissä visuaalinen tiivistelmä ja tieteelliset infografiikat ovat olleet hyviä kumppaneita uusien tulosten ja asiaankuuluvan tiedon välittämisessä muille tutkijoille ja maallikkoyleisölle. 

Toisaalta muut tieteenalat ovat vasta nyt havainneet visuaalisten ärsykkeiden käytön edut erilaisten ja suurempien yleisöjen tavoittamisessa.

Maailmanlaajuisesti monet lehdet ovat jo mukauttaneet sisältöään tähän uuteen visuaaliseen tiivistelmämuotoon. Myös julkaisumuodon viimeaikaisten muutosten myötä lähes kaikki kustantamot kannustavat toimittamaan visuaalisia tiivistelmiä.

Kustantajat ottavat käyttöön visuaalisia elementtejä, infografiikkaa ja visuaalisia tiivistelmiä kaikilla tieteenaloilla, myös muilla kuin biologisilla aloilla, kuten tähtitieteessä, fysiikassa, kemiassa jne., vaikka ilmeisesti "liike" alkoi fysiologiasta, farmakologiasta, biokemiasta, neurotieteestä ja muilta lääketieteeseen liittyviltä aloilta.

Mitä ovat visuaaliset tiivistelmät?

Visuaaliset tiivistelmät ovat korkearesoluutioisia kuvia, jotka esittävät tutkimusartikkelin yleisidean. Niissä voidaan tiivistää tutkimusartikkeleita, katsausartikkeleita tai lyhyitä tiedonantoja.

Visuaalisen tiivistelmän tarkoituksena on tehdä lukija tietoiseksi tutkimusartikkelista muutamassa minuutissa, ja se sisältää yleensä koeasetelman, hypoteesin ja tulosten yleisidean.

Ne mahdollistavat tietojen nopean seulonnan ja kannustavat samalla tutkimuskohteen syvällisempään tutkimiseen. Jotkut luvut ovat niin innovatiivisia ja näyttäviä, että ne saavat meidät pohtimaan, miten ne on tehty.

Hyvän visuaalisen tiivistelmän tekeminen ei ole epäilemättä helppoa. Sinulla on oltava selkeä ja perusteellinen käsitys aiheesta ennen kuin edes aloitat.

Vaikka noudattaisit kaikkia datan visualisoinnin sääntöjä ja etsisit satoja opetusohjelmia, harjoittelu on todellakin ainoa tapa saavuttaa täydellisyys.

Tiedemiehinä emme kuitenkaan pyri olemaan tunnettuja täydellisistä taide- tai suunnittelutaidoistamme. Tavoitteenamme on yksinkertaisesti kertoa tuloksistamme. Jos meillä on siinä vaikeuksia - ja usein on - meillä on ongelma, joka on ratkaistava.

Okei, ensimmäiset asiat ensin. Mitä tarkoittaa hyvä viestintä tiedemaailmassa?

Katsotaanpa joitakin visuaalisia abstrakteja.

visuaalinen abstrakti esimerkki

Näyttää aika yksinkertaiselta, eikö? Se johtuu siitä, että sen on tarkoitus olla sellainen.

Se voi olla hieman yllättävää, mutta tämä yksinkertaisen näköinen visuaalinen abstrakti julkaistiin vuonna Nature Reviews Syöpä, tunnettu vertaisarvioitu tieteellinen lehti.

Mitä se kertoo meille? Että edes suurimmat lehdet eivät halua sinun olevan maailman paras graafinen suunnittelija. He haluavat graafista materiaalia, joka tukee tehokkaasti tekstiä.

Visuaalisten abstraktien tyypit

Kaavio-tyyli: Auttaa yleensä, kun mukana on paljon molekyylirakenteita.

Infografiikan tyyli: Suositeltava, kun samaan kaavioon on sisällytettävä visuaalisesti vaikuttavia kuvia ja tekstiä. Voit kokeilla Mind the Graph:n infografiikkatekijä (Maker).

Sarjakuvatyyppi: Sopivin tyyppi lehdissä tapahtuvaan viestintään.

Miksi käyttää Visual Abstractia?

Yleisö on ottanut kuvallisen viestinnän hyvin vastaan. Vastaavasti muutaman sivun mittainen artikkeli esitetään ytimekkäästi yhdessä kuvassa visuaalisen tiivistelmän avulla.

Visuaalisten tiivistelmien käyttäminen on tehokas tapa kertoa keskeiset asiat, jotka kirjoittajan on välitettävä. Siitä tulee myös tutkimusartikkelin nopea tarkastelukohde ja se säästää lukijan aikaa.

Hyvin esitetty visuaalinen tiivistelmä edustaa viime kädessä koko tutkimusartikkelin tarinaa, ja siitä tulee artikkelin ydin.

Käytännöllisesti katsoen visuaaliset tiivistelmät lisäävät myös sivunäkymiä (eli tuovat lukijoita) ja lisäävät mahdollisuutta tulla siteeratuksi muissa julkaisuissa!

Tässä on esimerkki mielenkiintoisesta kuvasta "Frontiers in Cellular and Infection Microbiology" -julkaisussa julkaistusta artikkelista, jossa lukijoiden huomion herättämiseksi käytettiin infografiikkaa visuaalisessa tiivistelmässä.

Artikkelilla, jossa on visuaalinen tiivistelmä, on yli kaksi kertaa enemmän sivulatauksia kuin sen numeron keskiarvolla, jossa se julkaistiin. Se on 200% enemmän yleisöä tutustumaan tieteellisiin tuloksiisi.

visual-abstract-example

Economistissa mainitun kuuluisan tutkimuksen mukaan "Graafiset tiedot: Kaavioiden merkitys tieteelle" infograafin käyttäminen visuaalisena elementtinä artikkelissa lisää viittauksia 120%. Joten... miksi ei voisi käyttää visuaalista tiivistelmää? Kuulostaa oikealta.

Miten tehdä visuaalinen abstrakti?

Kun mietit visuaalisen tiivistelmän luomista tutkimusartikkelia varten, voit kysyä itseltäsi pari kysymystä:

  • Mitä tutkimukseni koskee?
  • Mitkä ovat tärkeimmät havaintoni?
  • Miten havaintojani verrataan siihen, mitä aiemmin tiedettiin?
  • Miten tuloksillani on merkitystä yleisölle, eli mikä on niiden merkitys?

Toisin sanoen sinun on ymmärrettävä oma työsi hyvin selvästi, ennen kuin yrität kertoa siitä.

Ymmärrätkö omaa työtäsi riittävän selvästi selittääksesi sen jopa maallikolle? Jos vastauksesi on kyllä, sinulla ei ole mitään tekosyytä olla käyttämättä visuaalista abstraktiopalvelua verkossa.

Vaikka sinä ja kollegasi ymmärrätte tutkimuksen ja tulokset täydellisesti, sinun on autettava yleisöäsi ymmärtämään ne yhtä hyvin, ja ilmainen online-työkalu on ihanteellinen tapa saavuttaa tämä. Tee siitä visuaalinen!

Jos vastauksesi on kielteinen, pelkäänpä, että sinulla saattaa olla vaikeuksia kirjoittaa työsi tiivistelmästä kiitoksiin. Tässä tapauksessa ilmainen abstraktigeneraattori voisi myös auttaa sinua tuntemaan itsesi varmemmaksi ja hallitsemaan työtäsi. Suosittelen siis lämpimästi, että kokeilet oman abstraktin luomista. visuaalinen abstrakti verkossa.

Joidenkin lukijoiden mielestä tieteellisen artikkelin otsikon ymmärtäminen voi olla jopa hankalaa. Tee siitä visuaalinen! Kaiken kaikkiaan kuva selittää enemmän kuin tuhat sanaa. Etkö tiedä miten? Me autamme sinua.

Nyt, yhdessä tehokkaan työkalu Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit luoda houkuttelevan visuaalisen tiivistelmän.

Vinkkejä vakuuttavan visuaalisen abstraktin luomiseen

Varmista, että tiedät pääkohdat

Kirjoita sanat mahdollisimman lyhyesti ja karsi ne sitten vielä enemmän. Yksinkertaista pääkohtia, kunnes sinulla on vain yksi tai kaksi lausetta. Tämä toimii pohjana graafinen tiivistelmä.

Katso, mikä on toiminut muilla

Vaikka haluat, että visuaalinen abstraktiosi on omaperäinen, olemassa olevan materiaalin tarkastelu voi auttaa sinua päättämään, mitä haluat sisällyttää ja mitä jättää pois.

The Cell Pressin graafisen tiivistelmän ohjeet sisältää esimerkkejä erilaisista visuaalisten abstraktien tyyleistä ja siitä, miten niitä voidaan parantaa.

Etsi jo julkaistuja visuaalisia tiivistelmiä siitä lehdestä, johon aiot lähettää artikkelin, niin tiedät, mitä tyyliä, fontteja ja värejä kannattaa käyttää.

Voit myös tarkistaa Mind the Graph:n gallerian muokattavasta visuaaliset abstraktit mallit inspiraatiota varten, jota voit tarvittaessa muokata.

Mind the Graph Galleria: Brain Human Coronal Sagittal Cut: Brain Human Coronal Sagittal Cut
Mind the Graph Galleria: Brain Human Coronal Sagittal Cut: Brain Human Coronal Sagittal Cut

Räätälöi abstraktisi vastaamaan tavoitteitasi

Tiivistelmän kulku riippuu siitä, millaista tietoa esittelet. Jos tuloksesi ovat, että A johtaa B:hen, lihavoitu nuoli näiden kahden välillä voi havainnollistaa tämän selkeästi.

Jos yrität löytää puuttuvan linkin B:n ja C:n väliltä, kysymysmerkki näiden kahden kuvan välissä toimisi hyvin.

Samoin jos tutkimus paljastaa proteiinirakenteen, esitä kuva rakenteesta. Virtauskaavion tyyppinen kuva voi olla ihanteellinen prosessien tai mekanismien havainnollistamiseen.

Sisällytä avainsanat eikä mitään muuta

Mitkä ovat ne erityiset sanat tai lauseet, joita lukija etsii ymmärtääkseen, mistä kirjoituksessa on kyse? Sisällytä ne kuvaan ja jätä pienet yksityiskohdat pois - ne käsitellään tekstin tiivistelmässä ja paperissa.

Varmista, että se on itsestään selvä

Jos lukijan on käytettävä enemmän kuin pari minuuttia ymmärtääkseen visuaalista tiivistelmääsi, se ei ole tarkoituksenmukaista ja saattaa jopa saada lukijan menettämään mielenkiintonsa.

Luo siis selkeä ja yksinkertainen visuaalinen ilme, joka on helppo ymmärtää yhdellä kertaa.

Muokkaa visuaalista tiivistelmää

Viesti: Priorisoi keskeinen viesti. Viestin visuaalinen esittäminen riippuu siitä, minkä tyyppisiä ja kuinka monta viestiä/tulosta haluat välittää.

Asettelu:

  1. Otsikko ja keskeinen kysymys, jota käsitellään.
  2. Näkökentät: Voidaan tehdä värillisillä laatikoilla, paneeleilla tai muodoilla. Selailun helpottamiseksi visuaalisessa tiivistelmässä tulisi olla selkeä osioiden erottelu.
  3. Kirjainten on oltava selvästi luettavissa, ja niiden fontin on oltava vähintään 10 pistettä normaalia tekstiä varten.
  4. Lisää tekijä, viittaus ja lehti.

Esimerkkejä ulkoasusta:

Väri: On pyrittävä käyttämään toisiaan täydentäviä tai eri sävyisiä värejä. Jos et ole varma väreistä, käytä yksiväristä tyyliä.

Luvut: Nämä voivat olla ovatko käsikirjoituksessa käytettyjä lukuja tai kuvia, joiden käyttöön sinulla on tekijänoikeudet, varmista, että käytät kuvapankkiisi luotettavia lähteitä, kuten Mind the Graph.

Visuaalisten abstraktien luominen Mind the Graph:n alustalla on hyvin yksinkertaista. Kirjaudu sisään alustalle, valitse tarvittavat kuvakkeet, vedä ja pudota ne sivulle.

Järjestä kuvakkeet niiden suhteiden mukaan ja lisää teksti, joka selittää tarinasi! Kyllä! Siinä se on.

Voit valita eri taustaväreistä ja teemoista, ja meillä on myös valmiita formaatteja. Jos tarvitset jotain tiettyä kuvaketta, jota ei vielä ole kirjastossa, voimme suunnitella sen sinulle hetkessä.

Visuaalisen abstraktin esimerkit ja ilmaiset mallit

Tämä on tyypillinen esimerkki visuaalisesta tiivistelmästä Annals of Surgery -lehteä varten, jonka Mind the Graph-tiimi on luonut asiakkaalle.

Toinen esimerkki tyypillisestä visuaalisesta tiivistelmästä, jota Lippincott-tiedekustantamon Annals of Surgery -lehti ehdottaa.
Nämä ovat esimerkkejä muokattavista visuaalisista tiivistelmistä, joita löydät Mind the Graph:n alustalta.

Sinun ei tarvitse valmistaa mitään tyhjästä, sillä Mind the Graph:ssä sinulla on käytössään monia eri vaihtoehtoja. mallit ja tuhansia tieteellisesti tarkkoja kuvituksia. Hiiristä ja rotista, laboratorioeläimistä, kaikista lääketieteeseen ja biotieteisiin liittyvistä aloista löytyy. Ja se kaikki on tehty tutkijoita varten ja tutkijoiden avulla.

Oletko valmis aloittamaan visuaalisten abstraktien luomisen? Mind the Graph:ssä on runsaasti mahdollisuuksia ja resursseja siihen. Älä anna taitojen tai kokemuksen puutteen hylätä tätä upeaa kokemusta. Aloita luominen heti Mind the Graph:n kanssa.

tieteelliset kuvitukset
logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit