Det akademiske liv kræver et godt domæne for at skrive en opgave. Men det videnskabelige liv uden for laboratoriet kræver mere end det. Det kræver, at man bliver opdateret på nye teknikker og værktøjer. I den forbindelse er der et nyt og populært udtryk, der popper op: visuelt abstrakt.

Især inden for biovidenskab og sundhedsvidenskab har visuelle abstracts og videnskabelig infografik været gode partnere til at kommunikere nye resultater og relevant information til andre forskere og lægfolk. 

På den anden side er andre videnskaber først nu ved at finde ud af fordelene ved at bruge visuelle stimuli til at nå forskellige og større målgrupper.

Rundt omkring i verden er mange tidsskrifter allerede ved at tilpasse deres indhold til dette nye visuelle abstract-format. Med de seneste ændringer i udgivelsesformatet opfordrer næsten alle forlag også til indsendelse med visuelle abstracts.

Forlagene anvender visuelle elementer, infografik og visuelle abstrakter inden for alle mulige videnskabelige områder, herunder ikke-biologiske områder som astronomi, fysik, kemi osv., selvom "bevægelsen" tilsyneladende startede inden for fysiologi, farmakologi, biokemi, neurovidenskab og andre medicinsk relaterede områder.

Hvad er visuelle abstracts?

Visuelle abstracts er billeder i høj opløsning, der repræsenterer den overordnede idé i en forskningsartikel. De kan opsummere forskningsartikler, oversigtsartikler eller korte meddelelser.

De visuelle abstracts har til formål at gøre læseren opmærksom på forskningsartiklen på et par minutter og indeholder normalt den overordnede idé om eksperimentelt design, hypotese og en indikation af resultater.

De giver mulighed for hurtig screening af informationen, samtidig med at de stimulerer til yderligere udforskning af forskningsemnet. Nogle figurer er så innovative og spektakulære, at de får os til at spørge os selv, hvordan de blev lavet.

Det er utvivlsomt ikke let at lave et godt visuelt abstract. Du skal have en klar og grundig idé om emnet, før du overhovedet går i gang.

Selv hvis du følger alle regler for datavisualisering og leder efter hundredvis af tutorials, er øvelse faktisk den eneste vej til perfektion.

Men som forskere sigter vi ikke efter at blive kendt for vores perfekte kunst eller designfærdigheder. Vores mål er blot at kommunikere vores resultater. Hvis vi har problemer med at gøre det - og det har vi ofte - så har vi et problem, der skal løses.

Okay, det vigtigste først. Hvad vil det sige at have god kommunikation i den videnskabelige verden?

Lad os tage et kig på nogle visuelle abstraktioner.

visuelt abstrakt eksempel

Det ser ret simpelt ud, ikke? Det er, fordi det er meningen, at det skal være sådan.

Det kan være lidt overraskende, men dette simple visuelle abstract blev udgivet i Nature Reviews Cancer2, det anerkendte videnskabelige tidsskrift med peer-review.

Hvad fortæller det os? At selv de største tidsskrifter ikke ønsker, at du skal være den bedste grafiske designer i verden. Det, de ønsker, er grafisk materiale, der effektivt understøtter teksten.

Typer af visuelle abstraktioner

Diagram-stil: Det hjælper som regel, når der er mange molekylære strukturer involveret.

Infografisk stil: Er at foretrække, når du har billeder med stor visuel effekt og tekst, der skal indarbejdes i samme diagram. Du kan prøve Mind the Graph's infografik Maker.

Tegneserietype: Den mest velegnede type til kommunikation i magasiner.

Hvorfor bruge visuelt abstrakt?

Billedkommunikationen bliver godt modtaget af publikum i forsamlingen. På samme måde kan en artikel på et par sider præsenteres kortfattet i ét billede ved hjælp af et visuelt resumé.

At bruge visuelle abstracts er en effektiv måde at fortælle om de afgørende punkter, som forfatteren skal formidle. Det bliver også en hurtig gennemgang af forskningsartiklen og sparer tid for læseren.

Et velpræsenteret visuelt abstract repræsenterer i sidste ende hele historien om en forskningsartikel og bliver artiklens hjerte.

Pragmatisk set forbedrer visuelle abstracts også sidevisninger (dvs. tiltrækker læsere) og øger chancen for at blive citeret i andre publikationer!

Her er et eksempel på et interessant billede fra en artikel udgivet i "Frontiers in Cellular and Infection Microbiology", der brugte en infografik i det visuelle abstract for at tiltrække læsernes opmærksomhed.

En artikel med et visuelt abstract har over 2 gange flere sidevisninger end gennemsnittet i den udgave, hvor den blev udgivet. Det er 200% flere læsere til at lære om dine videnskabelige resultater.

visuelt-abstrakt-eksempel

Ifølge en berømt undersøgelse nævnt i The Economist "Graphic Details: the importance of diagrams to science" øger citationer i 120%, hvis man har en infografik som et visuelt element i artiklen. Så... hvorfor ikke bruge et visuelt abstract? Det lyder som den rigtige ting at gøre.

Hvordan laver man et visuelt abstrakt?

Når du overvejer at lave et visuelt abstract til din forskningsartikel, er her et par spørgsmål, du kan stille dig selv:

  • Hvad handler min forskning om?
  • Hvad er mine vigtigste resultater?
  • Hvordan er mine resultater sammenlignet med, hvad man tidligere vidste?
  • Hvilken betydning har mine resultater for målgruppen, dvs. hvad er relevansen?

Med andre ord skal man forstå sit eget arbejde meget klart, før man forsøger at kommunikere det.

Forstår du dit eget arbejde tydeligt nok til at forklare det selv til en lægmand? Hvis dit svar er ja, har du ingen undskyldning for ikke at bruge en visuel abstract maker online.

Selv om du og dine kolleger måske forstår forskningen og resultaterne perfekt, er det din pligt at hjælpe dit publikum med at forstå det lige så godt, og et gratis onlineværktøj er den ideelle måde at opnå dette på. Gør det visuelt!

Hvis dit svar er nej, er jeg bange for, at du måske har problemer med at skrive din opgave fra abstract til acknowledgements. I dette tilfælde kan en gratis abstract-generator også hjælpe dig med at føle dig mere selvsikker og i kontrol over dit arbejde. Og derfor anbefaler jeg på det kraftigste, at du prøver at skabe dit eget visuelt abstrakt online.

Nogle læsere kan finde det kompliceret selv at forstå titlen på en videnskabelig artikel. Gør det visuelt! Alt i alt forklarer et billede mere end tusind ord. Ved du ikke hvordan? Vi er her for at hjælpe.

Nu, sammen med at have en effektiv værktøj For at hjælpe dig er her nogle tips til at skabe et overbevisende visuelt abstrakt:

Sørg for, at du kender de vigtigste punkter

Skriv det vigtigste med så få ord, som du kan, og skær det så endnu mere ned. Forenkl hovedpunkterne, indtil du kun har en sætning eller to. Dette vil tjene som grundlag for din grafisk abstrakt.

Se, hvad der har virket for andre

Selvom du ønsker, at dit visuelle abstrakt skal være originalt, kan det hjælpe dig med at beslutte, hvad du skal medtage, og hvad du skal udelade, hvis du kigger på eksisterende materiale.

Den Cell Press' retningslinjer for grafiske abstracts inkludere eksempler på forskellige stilarter af visuelle abstracts, og hvordan man forbedrer dem.

Søg i det tidsskrift, du vil indsende til, efter allerede publicerede visuelle abstracts, så ved du, hvilken stil, skrifttype og farve du skal bruge.

Du kan også tjekke Mind the Graph's galleri af tilpasselige visuelle abstrakte skabeloner til inspiration, som du kan begynde at redigere, når du har brug for det.

Mind the Graph Galleri: Hjerne menneske koronal sagittal snit
Mind the Graph Galleri: Hjerne menneske koronal sagittal snit

Skræddersy dit abstract, så det matcher dine mål

Flowet i dit abstract afhænger af den type data, du præsenterer. Hvis dine resultater er, at A fører til B, så kan en fed pil mellem de to illustrere det tydeligt.

Hvis du prøver at finde det manglende link mellem B og C, så ville et spørgsmålstegn mellem de to billeder fungere godt.

Ligeledes, hvis forskningen afslører en proteinstruktur, så fremvis et billede af denne struktur. Og et visuelt flowchart kan være ideelt til at illustrere processer eller mekanismer.

Inkluder nøgleord og intet andet

Hvad er de specifikke ord eller sætninger, som læseren leder efter for at forstå, hvad artiklen handler om? Tag dem med i billedet, og udelad de små detaljer - dem dækker tekstresuméet og opgaven.

Sørg for, at det er selvforklarende

Hvis læseren skal bruge mere end et par minutter på at forstå dit visuelle abstract, så er det ikke formålet, og det kan endda få læseren til at miste interessen.

Så skab et klart og enkelt billede, der er let at forstå på én gang.

Rediger det visuelle abstrakt

Besked: Prioritér det vigtigste budskab. Den visuelle visning af dit budskab afhænger af typen og antallet af budskaber/resultater, du ønsker at formidle.

Layout:

  1. Titel med nøglespørgsmål, der adresseres.
  2. Visuelle felter: Kan udføres med farvede bokse, paneler eller former. For at gøre det lettere at browse bør det visuelle abstrakt have en klar sektionsadskillelse.
  3. Bogstaverne skal være letlæselige og ikke mindre end 10 punkts skrifttype for normal tekst.
  4. Tilføj forfatter, citation og tidsskrift

Eksempler på layout:

Farve: Man bør bestræbe sig på at bruge farver, der supplerer hinanden eller har forskellige nuancer. Hvis du ikke er sikker på farverne, så brug en monokromatisk stil.

Tal: Det kan være figurer brugt i manuskriptet eller billeder, som du enten har ophavsret til at bruge, så sørg for at bruge pålidelige ressourcer til din billedbank, f.eks. Mind the Graph.

Processen med at skabe visuelle abstracts med Mind the Graph's platform er meget ligetil. Log ind på platformen, vælg de ønskede ikoner, træk og slip dem på siden.

Arranger ikonerne efter deres relationer, og tilføj den tekst, der forklarer din historie! Ja, sådan! Så er det nu.

Du kan vælge mellem forskellige baggrundsfarver og temaer, og vi har også forberedte formater. Og hvis du har brug for et bestemt ikon, som ikke allerede findes i biblioteket, kan vi specialdesigne dem til dig på ingen tid.

Visuelle abstrakte eksempler og gratis skabeloner

Dette er et typisk eksempel på et visuelt abstract til Annals of Surgery skabt af Mind the Graph-teamet for en kunde.

Et andet eksempel på et typisk visuelt abstract er foreslået af Annals of Surgery fra det videnskabelige forlag Lippincott.
Dette er eksempler på visuelle abstracts, der kan tilpasses, og som du kan finde på Mind the Graph's platform.

Du behøver ikke at forberede noget fra nul, hos Mind the Graph får du adgang til mange skabeloner og tusindvis af videnskabeligt nøjagtige illustrationer til at starte med. Fra mus og rotter til laboratoriedyr, alle medicinske og biovidenskabelige områder er der.

Og det hele er lavet til og med hjælp fra forskere.

Er du klar til at begynde at skabe dine egne visuelle abstracts? Der er masser af muligheder og ressourcer til at gøre det på Mind the Graph.

Lad ikke manglen på færdigheder eller erfaring afholde dig fra denne fantastiske oplevelse. Begynd at skabe lige nu med Mind the Graph.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner