Visionair zijn heeft veel meer te maken met visueel praten dan u denkt. Heb je ooit geprobeerd een nieuw idee uit te leggen zonder het een verhaal te geven? Ik klink misschien grappigmaar als we iets nieuws of innovatiefs proberen te brengen, stoppen we het in... contextwe leggen het uit op een manier die de mensen om ons heen beïnvloedt. Heb je dat ooit gemerkt?

Wat er nodig is om een visionair te zijn

In wetenschapwillen we allemaal een visionair zijn. We zoeken naar ontdekkingen en vervolgen onbeantwoorde vragen. Maar wat we meestal vergeten is dat om visionair te zijn, we visueel moeten denken.

Evan Sinar werkte met verschillende bedrijven en deze zaak is niet exclusief voor wetenschappers. Iedereen lijkt te worstelen met visueel denken. Maar hoe komt dat?

"Het vermogen van visuele verhaal is het synthetiseren en verduidelijken van dubbelzinnige en complex zakelijke concepten op een duidelijke manier zodat mensen begrijpen wat er voortaan moet gebeuren" Evan Sinar

Wat er nodig is om een visionair te zijn

Het punt is dat alleen praten of schrijven van informatie niet genoeg is. Volgens Evan Sinar moeten we informatie ook omzetten in uitgebreide en overtuigende informatie. Dat betekent informatie visueel presenteren - en een visionair zijn.

Enkele voorbeelden van het visueel presenteren van informatie zijn:

Ondernemers, zakenlieden, leraren, onderzoekers en, nou ja, wetenschappers worden elke dag overweldigd door de hoeveelheid nieuwe informatie. Om de juiste beslissingen te kunnen nemen, moeten we allemaal gegevens kunnen interpreteren. Visuele informatie kan daarbij helpen - heel veel.

In de toekomst zullen we op kunstmatige intelligentie rekenen om het zware werk voor ons te doen. Voorlopig moeten we zelf nog dingen uitzoeken.

Als u de eerste stap wilt zetten, bekijk dan de onderstaande link:

Bron https://goo.gl/pvbC9Bvisionair

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen