Wat als je een cijferbrowser kon hebben om te zoeken naar wetenschappelijk illustraties? Het klinkt geweldig, maar heeft het zin? Verbetert het hebben van een figuur onze onderzoek in aanvulling op het maken van het meer visuele?figuur browserWe hadden altijd het gevoel dat wetenschappelijke papers met goede cijfers beter zijn dan die zonder. Dit is een zeer plausibele veronderstelling, die kan worden bevestigd door onze routine bij het lezen van een nieuw artikel. Het eerste wat we doen is de titel en abstract. Ten tweede scannen wij de krant op zoek naar voor zichzelf sprekende cijfers die ons helpen de studie te begrijpen zonder dat het ons veel tijd kost.
Voor sommige mensen was het gevoel over goede cijfers hebben niet genoeg. Ze moesten een beetje dieper gaan.

Dat was het geval bij Bill Howe en enkele van zijn collega's van de Universiteit van Washington, in Seattle. Ze besloten gegevens te verzamelen en een onderzoek te doen naar de belang van cijfers in het krijgen van zichtbaarheid voor uw krant.

figuur browser

Het resultaat bevestigde het gevoel over wetenschappelijke papers met goede cijfers. Ze vonden zelfs een significante correlatie tussen wetenschappelijke impact en het gebruik van visuele informatie - waarbij papers met een hogere impact meer diagrammen bevatten. Ja, het is geweldige om eindelijk gegevens te hebben over een "populair gerucht". Howe en dit team tilden dit onderzoek echter naar een nieuw niveau.

Herinner je je het idee van een figuurbrowser? Nou, na de conclusie dat figuren, diagrammen, foto's, plots en tabellen een grote rol spelen in wetenschap communicatiecreëerden ze een figuurlijke browser. De browser heet Viziometrie stelt iedereen in staat om naar papers te zoeken aan de hand van hun cijfers. Hoe geweldig is dat?

figuur browser

De meeste wetenschappers zijn gebonden aan hun eigen studiegebied of houden niet van lange teksten. Het gebruik van een figuurbrowser helpt ons om ons werkaanbod te verbeteren. Wat als u uw onderzoek alleen met cijfers zou kunnen uitleggen? Misschien moet je stat doet het nu!figuur browser

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen