Hva om du kunne ha en figurbrowser for å søke etter vitenskapelig illustrasjoner? Det høres flott ut, men gir det mening? Blir vi bedre av å ha en figur? forskning i tillegg til å gjøre det mer visuell?figur-nettleserVi har alltid hatt en følelse av at vitenskapelige artikler med god tall er bedre enn de uten. Det er en svært plausibel antakelse som kan underbygges av rutinen vår når vi leser en ny artikkel. Det første vi gjør, er å sjekke tittel og abstrakt. For det andre skanner vi artikkelen på jakt etter selvforklarende figurer som kan hjelpe oss med å forstå studien uten å bruke mye tid.
For noen var det ikke nok å ha en følelse av gode tall. De trengte å gå litt dypere.

Det var tilfellet for Bill Howe og noen av kollegene hans ved University of Washington i Seattle. De bestemte seg for å samle inn data og gjøre en undersøkelse av viktighet av tall for å synliggjøre artikkelen din.

figur-nettleser

Resultatet bekreftet oppfatningen om vitenskapelige artikler med gode figurer. De fant nemlig en signifikant sammenheng mellom vitenskapelig gjennomslagskraft og bruken av visuell informasjon - der artikler med høyere gjennomslagskraft hadde en tendens til å inneholde flere diagrammer. Ja, det er fantastisk å endelig ha data om et "populært rykte". Howe og teamet tok imidlertid forskningen til et nytt nivå.

Husker du ideen om en figurbrowser? Vel, etter å ha konkludert med at figurer, diagrammer, fotografier, diagrammer og tabeller spiller en viktig rolle i vitenskap kommunikasjonskapte de en figur-nettleser. Nettleseren heter Viziometri gjør det mulig for hvem som helst å søke etter artikler etter tall. Hvor fantastisk er ikke det?

figur-nettleser

De fleste forskere er begrenset til sitt eget fagfelt eller er ikke særlig glad i lange tekster. Ved å bruke en figurbrowser kan vi forbedre rekkevidden av arbeidet vårt. Hva om du kunne forklare forskningen din kun ved hjelp av figurer? Kanskje du burde stat gjør det nå!figur-nettleser

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler