Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να έχετε ένα πρόγραμμα περιήγησης για την αναζήτηση επιστημονικών απεικονίσεων; Ακούγεται υπέροχο, αλλά έχει νόημα; Μήπως η ύπαρξη ενός σχήματος βελτιώνει την έρευνά μας εκτός του ότι την κάνει πιο οπτική;πρόγραμμα περιήγησης εικόναςΕίχαμε πάντα την αίσθηση ότι οι επιστημονικές εργασίες με καλά στοιχεία είναι καλύτερες από εκείνες χωρίς αυτά. Είναι μια πολύ εύλογη υπόθεση και μπορεί να επιβεβαιωθεί από τη ρουτίνα μας όταν διαβάζουμε μια νέα εργασία. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ελέγξουμε τον τίτλο και την περίληψη. Δεύτερον, σαρώνουμε την εργασία αναζητώντας αυτονόητα σχήματα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τη μελέτη χωρίς να μας κοστίσει πολύ χρόνο.
Για ορισμένους ανθρώπους δεν ήταν αρκετό να έχουν την αίσθηση ότι έχουν καλά στοιχεία. Έπρεπε να προχωρήσουν λίγο βαθύτερα.

Αυτή ήταν η περίπτωση του Bill Howe και ορισμένων συναδέλφων του στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, στο Σιάτλ. Αποφάσισαν να συλλέξουν δεδομένα και να κάνουν μια έρευνα σχετικά με τη σημασία των αριθμών για την προβολή της εργασίας σας.

πρόγραμμα περιήγησης εικόνας

Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε το αίσθημα για τα επιστημονικά έγγραφα με καλά στοιχεία. Πράγματι, διαπίστωσαν μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ της επιστημονικής απήχησης και της χρήσης οπτικών πληροφοριών - στην οποία οι εργασίες με μεγαλύτερη απήχηση τείνουν να περιλαμβάνουν περισσότερα διαγράμματα. Ναι, είναι καταπληκτικό να έχουμε επιτέλους δεδομένα σχετικά με μια "δημοφιλή φήμη". Ωστόσο, ο Howe και αυτή η ομάδα πήγαν την έρευνα αυτή σε ένα νέο επίπεδο.

Θυμάστε την ιδέα του προγράμματος περιήγησης; Λοιπόν, αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σχήματα, τα διαγράμματα, οι φωτογραφίες, τα διαγράμματα και οι πίνακες έχουν σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία της επιστήμης, δημιούργησαν ένα πρόγραμμα περιήγησης εικόνων. Το πρόγραμμα περιήγησης ονομάζεται Viziometrics επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αναζητήσει έγγραφα με βάση τα στοιχεία τους. Πόσο φοβερό είναι αυτό??

πρόγραμμα περιήγησης εικόνας

Οι περισσότεροι επιστήμονες είναι περιορισμένοι στο δικό τους πεδίο μελέτης ή δεν τους αρέσουν πολύ τα μακροσκελή κείμενα. Η χρήση ενός φυλλομετρητή σχημάτων μας βοηθά να βελτιώσουμε το εύρος της εργασίας μας. Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να εξηγήσετε την έρευνά σας μόνο με τη χρήση σχημάτων; Ίσως θα έπρεπε stat το κάνει τώρα!πρόγραμμα περιήγησης εικόνας

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα