Entä jos sinulla olisi kuvaselain, jolla voit etsiä tieteellisiä kuvituksia? Kuulostaa hyvältä, mutta onko siinä järkeä? Parantaako kuvion käyttö tutkimustamme sen lisäksi, että se on visuaalisempaa?kuvaselainMeillä on aina ollut tunne, että tieteelliset artikkelit, joissa on hyvät luvut, ovat parempia kuin ne, joissa niitä ei ole. Se on hyvin uskottava oletus, ja se voidaan vahvistaa rutiinillamme, kun luemme uutta artikkelia. Ensimmäiseksi tarkistamme otsikon ja tiivistelmän. Toiseksi selaamme paperin läpi etsien itsestään selviä lukuja, jotka auttavat meitä ymmärtämään tutkimusta ilman, että siihen kuluu paljon aikaa.
Joillekin ihmisille tunne hyvistä luvuista ei riittänyt. Heidän oli mentävä hieman syvemmälle.

Bill Howe ja muutamat hänen kollegansa Seattlessa sijaitsevassa Washingtonin yliopistossa tekivät niin. He päättivät kerätä tietoja ja tehdä tutkimuksen lukujen merkityksestä näkyvyyden saamisessa omalle artikkelille.

kuvaselain

Tulos vahvisti tunteen tieteellisistä julkaisuista, joissa on hyvät luvut. He havaitsivat merkittävän korrelaation tieteellisen vaikuttavuuden ja visuaalisen tiedon käytön välillä, sillä korkeamman vaikuttavuuden omaavissa papereissa oli yleensä enemmän kaavioita. Kyllä, on hämmästyttävää, että vihdoin on tietoa "suositusta huhusta". Howe ja tämä työryhmä veivät kuitenkin tämän tutkimuksen uudelle tasolle.

Muistatko ajatuksen hahmoselaimesta? Kun he olivat todenneet, että kuvioilla, kaavioilla, valokuvilla, kaavioilla ja taulukoilla on suuri merkitys tiedeviestinnässä, he loivat kuvaselaimen. Selaimen nimi on Viziometrics avulla kuka tahansa voi etsiä papereita niiden lukujen perusteella. Kuinka mahtavaa se onkaan??

kuvaselain

Useimmat tutkijat ovat tiukasti sidoksissa omaan tutkimusalaansa tai eivät pidä pitkistä teksteistä. Kuvaselaimen käyttäminen auttaa meitä parantamaan työvalikoimaamme. Entä jos voisit selittää tutkimuksesi vain kuvioiden avulla? Ehkä sinun pitäisi stat tekee sen nyt!kuvaselain

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit