Hvad nu, hvis man kunne have en figurbrowser til at søge efter videnskabelige illustrationer? Det lyder fantastisk, men giver det mening? Forbedrer en figur vores forskning ud over at gøre den mere visuel?Figur-browserVi har altid haft en fornemmelse af, at videnskabelige artikler med gode figurer er bedre end dem uden. Det er en meget plausibel antagelse, som kan bekræftes af vores rutine, når vi læser en ny artikel. Det første, vi gør, er at tjekke titlen og abstraktet. Dernæst scanner vi artiklen på udkig efter selvforklarende figurer, der kan hjælpe os med at forstå undersøgelsen uden at koste for meget tid.
For nogle mennesker var det ikke nok at have fornemmelsen af gode tal. De havde brug for at gå lidt dybere.

Det var tilfældet for Bill Howe og nogle af hans kolleger på University of Washington i Seattle. De besluttede at indsamle data og lave en undersøgelse af, hvor vigtige tal er for at få synlighed omkring sin artikel.

Figur-browser

Resultatet bekræftede fornemmelsen af videnskabelige artikler med gode figurer. Faktisk fandt de en signifikant sammenhæng mellem videnskabelig gennemslagskraft og brugen af visuel information - hvor artikler med højere gennemslagskraft havde en tendens til at indeholde flere diagrammer. Ja, det er fantastisk endelig at have data om et "populært rygte". Men Howe og hans team tog denne forskning til et nyt niveau.

Kan du huske ideen om en figurbrowser? Tja, efter at have konkluderet, at figurer, diagrammer, fotografier, plot og tabeller spiller en stor rolle i videnskabskommunikation, skabte de en figurbrowser. Browseren hedder Viziometri gør det muligt for alle at søge efter artikler ud fra deres tal. Hvor fedt er det lige?

Figur-browser

De fleste forskere er begrænset til deres eget fagområde eller er ikke særlig glade for lange tekster. At bruge en figurbrowser hjælper os med at forbedre vores arbejdsområde. Hvad nu, hvis du kunne forklare din forskning udelukkende ved hjælp af figurer? Måske skulle du stat gør det nu!Figur-browser

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner