Biti vizionar pomeni govoriti vizualno veliko več, kot si predstavljate. Ste že kdaj poskušali razložiti novo idejo, ne da bi ji dali zgodbo? Morda se sliši smešno, vendar ko poskušamo prinesti nekaj novega ali inovativnega, to postavimo v kontekst; razložimo to na način, ki bo vplival na ljudi okoli nas. Ste to že kdaj opazili?

Kaj je potrebno, da postaneš vizionar

V znanosti si vsi želimo biti vizionarji. Iščemo odkritja in preganjamo neodgovorjena vprašanja. Vendar pa običajno pozabljamo, da moramo za vizionarstvo razmišljati vizualno.

Evan Sinar sodeloval z več podjetji in ta zadeva se ne nanaša izključno na znanstvenike. Zdi se, da ima vsaka oseba težave z vizualnim razmišljanjem. Toda zakaj je tako?

"Sposobnost vizualne pripovedi je sintetizirati in pojasniti dvoumne in zapletene poslovne koncepte na jasen način, da ljudje razumejo, kaj je treba storiti od zdaj naprej." Evan Sinar

Kaj je potrebno, da postaneš vizionar

Bistvo je, da samo govorjenje ali pisanje informacij ni dovolj. Po mnenju Evana Sinarja moramo informacije tudi preoblikovati v celovit in prepričljiv način. To pomeni, da je treba informacije predstaviti vizualno - in biti vizionar.

Nekateri primeri vizualne predstavitve informacij so:

Podjetniki, poslovneži, učitelji, raziskovalci in znanstveniki so vsak dan preplavljeni s številnimi novimi informacijami. Za sprejemanje pravilnih odločitev moramo biti vsi sposobni interpretirati podatke. Pri tem so lahko v veliko pomoč vizualne informacije.

V prihodnosti bomo računali na umetno inteligenco, ki bo za nas opravila težko delo. Za zdaj pa moramo stvari še vedno reševati sami.

Če želite narediti prvi korak, si oglejte spodnjo povezavo:

Vir: https://goo.gl/pvbC9Bvizionar

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge