Regnskogen i Amazonas er det biologisk mest mangfoldige stedet på jorden. Av alle kjente arter i verden finnes 10% i regnskogen i Amazonas. Men de fleste artene er ennå ikke beskrevet. Avskoging og skogbranner utgjør derfor en enorm risiko for alt liv på jorden. Vi må stoppe eller i det minste redusere den nåværende avskogingstakten. Ellers anslår WWF at 27% av Amazonas-biomet vil være uten trær innen 2030.

En av 10 kjente arter på jorden

Med de dataene vi allerede har, er det mulig å se hvordan regnskogen er viktig for å opprettholde livet på jorden. Men vi kjenner sannsynligvis bare noen få av alle artene som finnes i regnskogen. De fleste arter av virvelløse dyr, som leddyr, er fortsatt ukjente for oss. Virveldyrene er lettere å identifisere og klassifisere. Men det finnes vitenskapelige studier viser at for hver pattedyrart finnes det tre hundre leddyrarter i regnskogen.

chart_amazon_rainforest

Fugler

Ifølge WWF er regnskogen i Amazonas hjemsted for mer enn tusen forskjellige fuglearter som kolibrier, kanaltukaner, hoatziner og araer, og Amazonas er et av de mest mangfoldige fugleområdene i verden. Araerer et ikon i Amazonas, og de er svært intelligente og sosiale og lever i flokker på 10 til 30 fugler. De danner par for livet og kan bli opptil 60 år gamle. Noen arter kan til og med etterligne menneskelig tale.

Captura de Tela 2019-08-30 às 07.54.57

Pattedyr

Amazonas er et av jordens siste tilfluktssteder for jaguarer og rosa elvedelfiner, og her lever dovendyr, svarte edderkoppaper og hundrevis av andre pattedyrarter.

rosa elvedelfiner

Planter

To date, we known at least 80.000 of plant species in the Amazon rainforest. According to WWF, 40,000 species of these plants play a critical role in regulating the global climate and sustaining the local water cycle.

Du kan forstå det enorme biologiske mangfoldet hvis du prøver å finne to trær av samme art når du går noen minutter i regnskogen i Amazonas. Du vil støte på svært forskjellige arter. Bare den vestlige delen av Amazonas-elvebassenget har det største mangfoldet av trær i verden.

Pasjonsfruktblomst
Pasjonsfruktblomst

Mennesker

More than 350 indigenous and ethnic groups, live in the Amazon and depend on nature to keep their culture alive.

Captura de Tela 2019-08-30 às 08.10.07

Talk to other people about the importance of rainforests is a way of keep them alive. We need to reminder that this planet is the home of millions of living beings. Also, our own life depends of the environment.

If you are a biologist or ecologist and want to show more about the biodiversity, you can try creating graphical abstracts on Mind the Graph. Also, you have have pictures, images or charts, share with us! I would love to see more about it.

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler