At præsentere en videnskabelig plakat er en almindelig måde at kommunikere videnskabelig forskning på. Det er en vigtig del af en videnskabskongres, især for studerende, der skal vise deres resultater. Men i et hav af data og information er det svært at skille sig ud. Hvordan får man publikums opmærksomhed?

Som biolog, der hjælper forskere med at vise deres arbejde på den bedste måde, ser jeg dagligt de store vanskeligheder, forskere har med at præsentere deres arbejde på en præcis, smuk og tankevækkende måde.

Derfor har jeg listet de vigtigste trin, du skal tage højde for i skabelsen af en videnskabelig plakat.

⦁ Du er nødt til at definere, hvad der skal fremhæves

Når man forsøger at fremhæve alt, er der intet, der skiller sig ud. I en videnskabelig plakat skal du huske på, hvilke oplysninger læseren vil kunne se på en vis afstand, for at fange opmærksomheden til en nærmere læsning.
De mere interesserede læsere, der nærmer sig for at læse indlægget, vil absorbere det fulde indhold. Indstil prioriteten og læseflowet.

Hvad skal man læse ved første øjekast? Normalt titlen og illustrationerne.

⦁ Brug et æstetisk tiltalende og smukt layout

Vi tiltrækkes visuelt af ting, der har en fin og smuk æstetik. Elementerne skal matche hinanden, de må ikke bare være en masse information sat sammen. Søg efter skabeloner, og følg forslagene til bogstavstørrelse, layout af elementer osv. Vær opmærksom på justering, tavler og mellemrum mellem objekterne. Denne smukke skabelon blev skabt i Mind the Graph og er tilgængelig for vores brugere:

preview_37717

⦁ Overskriften

Din titel skal kunne ses på lang afstand. Ofte er det eneste, vi kan se ved første øjekast på et banner, titlen og illustrationerne (hvis de findes). Det er i dette første øjeblik, at læseren beslutter, om titlen er interessant nok til at se nærmere på. Sørg for, at din titel er stor nok til at blive læst på afstand og til at vække nysgerrighed.

⦁ Illustrationer

Illustrationerne er meget vigtige for at tiltrække læserens opmærksomhed og gøre din plakat mere selvforklarende. En god illustration gør dit arbejde lettere at forstå. Du kan bruge illustrationer til at vise din metodologi, dit studieobjekt, sammenligne resultater og meget mere.

uyt

Smukke og videnskabeligt præcise illustrationer kan fremhæve en præsentation. Videnskabeligt magasin har lavet lidt research og spurgte forskere på forskellige tidspunkter i deres akademiske liv, hvordan de læser videnskabelige artikler, og figurerne og de grafiske abstracts var næsten den første læsning. I en plakatpræsentation gør illustrationerne også en forskel.

⦁ Tekstdel

Dette er en del, der er forbeholdt den mest interesserede læser. Ham, der faktisk vil stoppe op for at læse og stille spørgsmål til dit arbejde. Det er okay, hvis teksten ikke er helt læselig på afstand. Men der er en grænse for, hvor meget tekst der kan bruges, så din plakat ikke bliver til et visuelt udmattende rod. Opsummer og prioriter informationerne.

Plakaten bør være selvforklarende, men nogle mennesker vil sikkert gerne have flere detaljer. I så fald kan de tale med dig og spørge eller få din kontaktmail på din plakat og bede om flere detaljer.

Se, hvilken skriftstørrelse der er angivet i den bannerskabelon, du bruger, og lad være med at formindske skrifttypen uendeligt, indtil du får plads til alt det, du vil skrive. Dit arbejde skal være indlejret i plakaten og ikke omvendt.

Ønsker du at skabe en smuk videnskabelig plakat, ligesom Prisvindende videnskabelige posterstil en konference? Brug en Mind the Graph-skabelon!

untitled-creation63724 (1)

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner