Present a scientific poster is a common way to communicate a scientific research. It is an important part of science congress, mainly for students to show their results. But in a ocean of data and information, it’s hard to stand out. How to reach the attention of the audience?

Som biolog, som hjelper forskere med å presentere arbeidet sitt på best mulig måte, ser jeg daglig forskernes store problemer med å presentere arbeidet sitt på en nøyaktig, vakker og tankevekkende måte.

Derfor har jeg listet opp de viktigste trinnene du må ta hensyn til når du lager en vitenskapelig plakat.

⦁ Du må definere hva som skal utheves.

Når du prøver å fremheve alt, er det ingenting som skiller seg ut. I en vitenskapelig plakat må du tenke på hvilken informasjon leseren vil kunne se på en viss avstand, for å fange opp oppmerksomheten ved nærmere lesing.
De mer interesserte leserne som nærmer seg for å lese innlegget, vil få med seg hele innholdet. Angi prioritet og leseflyt.

Hva bør man lese ved første øyekast? Vanligvis tittelen og illustrasjonene.

⦁ Bruk en estetisk tiltalende og vakker layout.

We are attracted visually to things that have a nice and beautiful aesthetic. The elements have to match each other, they can’t be just a lot of information put together. Search for templates and follow the suggestions on letter size, layout of elements, etc. Pay attention to the alignment, boards and spaces between the objects. This beatiful template was created in Mind the Graph and is available to our users:

forhåndsvisning_37717

⦁ Overskriften

Tittelen skal kunne ses på lang avstand. Ofte er tittelen og eventuelle illustrasjoner det eneste vi ser ved første øyekast på et banner. Det er i dette første øyeblikket at leseren bestemmer seg for om tittelen er interessant nok til å se nærmere på den. Sørg for at tittelen er stor nok til at den kan leses på avstand og vekke nysgjerrighet.

⦁ Illustrasjoner

Illustrasjonene er svært viktige for å fange leserens oppmerksomhet og gjøre plakaten mer selvforklarende. En god illustrasjon gjør arbeidet ditt lettere å forstå. Du kan bruke illustrasjoner til å vise metoden, studieobjektet, sammenligne resultater og mye mer.

uyt

Vakre og vitenskapelig nøyaktige illustrasjoner kan fremheve en presentasjon. Vitenskapsmagasinet gjorde litt research og spurte forskere på ulike tidspunkt i deres akademiske liv hvordan de leser vitenskapelige artikler, og figurene og de grafiske sammendragene var nesten det første de leste. I en posterpresentasjon utgjør illustrasjonene også en forskjell.

⦁ Tekstdel

Denne delen er forbeholdt den mest interesserte leseren. Den som faktisk kommer til å stoppe opp for å lese og stille spørsmål om arbeidet ditt. Det er greit at teksten ikke er helt lesbar på avstand. Det er imidlertid en grense for hvor mye tekst som kan brukes, slik at plakaten ikke blir et visuelt uoversiktlig kaos. Oppsummer og prioriter informasjonen.

Plakaten bør være selvforklarende, men det er mulig at noen ønsker mer informasjon. I så fall kan de snakke med deg og spørre, eller de kan finne e-postadressen din på plakaten og be om mer informasjon.

Se hvilken skriftstørrelse som er angitt i bannermalen du bruker, og ikke forminsk skriftstørrelsen i det uendelige før du får plass til alt du vil skrive. Arbeidet ditt skal være integrert i plakaten og ikke omvendt.

Har du lyst til å lage en vakker vitenskapelig plakat, akkurat som prisbelønte vitenskapelige posteretil en konferanse? Bruk en Mind the Graph-mal!

untitled-creation63724 (1)

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler