Η παρουσίαση μιας επιστημονικής αφίσας είναι ένας συνηθισμένος τρόπος επικοινωνίας μιας επιστημονικής έρευνας. Αποτελεί σημαντικό μέρος του επιστημονικού συνεδρίου, κυρίως για τους μαθητές για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους. Αλλά μέσα σε έναν ωκεανό δεδομένων και πληροφοριών, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις. Πώς να επιτύχετε την προσοχή του ακροατηρίου;

Ως βιολόγος που βοηθά τους επιστήμονες να παρουσιάσουν το έργο τους με τον καλύτερο τρόπο, βλέπω καθημερινά τις μεγάλες δυσκολίες των ερευνητών να παρουσιάσουν το έργο τους με ακριβή, όμορφο και προκλητικό τρόπο.

Ως εκ τούτου, παραθέτω τα κύρια βήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για τη δημιουργία μιας επιστημονικής αφίσας.

⦁ Πρέπει να ορίσετε τι θα επισημαίνεται

Όταν προσπαθείτε να τα τονίσετε όλα, τίποτα δεν ξεχωρίζει. Σε μια επιστημονική αφίσα, πρέπει να έχετε κατά νου ποιες πληροφορίες θα μπορεί να δει ο αναγνώστης με μια ορισμένη απόσταση, ώστε να τραβήξετε την προσοχή του σε μια πιο προσεκτική ανάγνωση.
Οι πιο ενδιαφερόμενοι αναγνώστες που πλησιάζουν για να διαβάσουν την ανάρτηση θα απορροφήσουν όλο το περιεχόμενο. Ορίστε την προτεραιότητα και τη ροή της ανάγνωσης.

Τι πρέπει να διαβάσετε με την πρώτη ματιά; Κανονικά, ο τίτλος και η εικονογράφηση.

⦁ Χρησιμοποιήστε μια αισθητικά ευχάριστη και όμορφη διάταξη

Μας ελκύουν οπτικά τα πράγματα που έχουν ωραία και όμορφη αισθητική. Τα στοιχεία πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους, δεν μπορούν να είναι απλώς πολλές πληροφορίες μαζί. Αναζητήστε πρότυπα και ακολουθήστε τις προτάσεις σχετικά με το μέγεθος των γραμμάτων, τη διάταξη των στοιχείων κ.λπ. Δώστε προσοχή στην ευθυγράμμιση, τους πίνακες και τα κενά μεταξύ των αντικειμένων. Αυτό το όμορφο πρότυπο δημιουργήθηκε στο Mind the Graph και είναι διαθέσιμο στους χρήστες μας:

preview_37717

⦁ Ο τίτλος

Ο τίτλος σας πρέπει να φαίνεται από μακριά. Συχνά το μόνο που βλέπουμε με την πρώτη ματιά σε ένα banner είναι ο τίτλος και οι εικόνες (όταν υπάρχουν). Σε αυτή την αρχική στιγμή ο αναγνώστης αποφασίζει αν ο τίτλος είναι αρκετά ενδιαφέρων για να τον κοιτάξει πιο προσεκτικά. Βεβαιωθείτε ότι ο τίτλος σας είναι αρκετά μεγάλος ώστε να διαβάζεται από απόσταση και να προκαλεί κάποια περιέργεια.

⦁ Εικονογραφήσεις

Οι εικόνες είναι πολύ σημαντικές για να τραβήξουν την προσοχή του αναγνώστη και να κάνουν την αφίσα σας πιο αυτονόητη. Μια καλή εικονογράφηση κάνει το έργο σας πιο κατανοητό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικονογραφήσεις για να δείξετε τη μεθοδολογία σας, το αντικείμενο της μελέτης σας, να συγκρίνετε τα αποτελέσματα και άλλα.

uyt

Οι όμορφες και επιστημονικά ακριβείς εικονογραφήσεις είναι σε θέση να αναδείξουν μια παρουσίαση. Επιστημονικό περιοδικό έκανα μια μικρή έρευνα και ρώτησε επιστήμονες που ζουν σε διαφορετικές στιγμές της ακαδημαϊκής τους ζωής πώς διαβάζουν επιστημονικές εργασίες και τα σχήματα και οι γραφικές περιλήψεις ήταν σχεδόν η πρώτη ανάγνωση. Σε μια παρουσίαση αφίσας, οι εικόνες κάνουν επίσης τη διαφορά.

⦁ Σώμα κειμένου

Αυτό το μέρος προορίζεται για τον πιο ενδιαφερόμενο αναγνώστη. Αυτός που πραγματικά θα σταματήσει να διαβάζει και να κάνει ερωτήσεις σχετικά με το έργο σας. Δεν πειράζει αν το κείμενο δεν είναι πλήρως αναγνώσιμο από απόσταση. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο κειμένου που πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε η αφίσα σας να μην μετατραπεί σε ένα οπτικά εξοντωτικό χάος. Συνοψίστε και ιεραρχήστε τις πληροφορίες.

Η αφίσα θα πρέπει να είναι αυτονόητη, αλλά πιθανότατα κάποιοι θα θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να μιλήσουν μαζί σας και να ρωτήσουν ή να πάρουν το email επικοινωνίας σας στην αφίσα σας και να ζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε ποιο μέγεθος γραμματοσειράς υποδεικνύεται στο πρότυπο πανό που χρησιμοποιείτε και μην μειώνετε τη γραμματοσειρά απεριόριστα μέχρι να χωρέσουν όλα όσα θέλετε να γράψετε. Το έργο σας πρέπει να ενσωματώνεται στην αφίσα και όχι το αντίθετο

Θέλετε να δημιουργήσετε μια όμορφη επιστημονική αφίσα, όπως ακριβώς βραβευμένες επιστημονικές αφίσες, για ένα συνέδριο; Χρησιμοποιήστε ένα πρότυπο Mind the Graph!

untitled-creation63724 (1)

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα