Prezentarea unui poster științific este o modalitate obișnuită de a comunica o cercetare științifică. Este o parte importantă a congresului științific, în special pentru ca studenții să își prezinte rezultatele. Dar, într-un ocean de date și informații, este greu să ieși în evidență. Cum să ajungeți în atenția publicului?

În calitate de biolog care ajută oamenii de știință să își prezinte munca în cel mai bun mod, văd zilnic dificultățile majore ale cercetătorilor în a-și prezenta munca într-un mod corect, frumos și provocator.

Prin urmare, am enumerat principalele etape de care trebuie să țineți cont în crearea unui poster științific.

⦁ Trebuie să definiți ce va fi evidențiat

Când încerci să scoți totul în evidență, nimic nu iese în evidență. Într-un poster științific, trebuie să țineți cont de informațiile pe care cititorul le va putea vedea la o anumită distanță, pentru a atrage atenția la o lectură mai atentă.
Acei cititori mai interesați care se apropie să citească postul vor absorbi întregul conținut. Stabiliți prioritatea și fluxul de citire.

Ce ar trebui citit la prima vedere? În mod normal, titlul și ilustrațiile.

⦁ Folosiți un aspect estetic plăcut și frumos

Suntem atrași vizual de lucrurile care au o estetică frumoasă și plăcută. Elementele trebuie să se potrivească între ele, nu pot fi doar o mulțime de informații puse împreună. Căutați șabloane și urmați sugestiile privind dimensiunea literelor, dispunerea elementelor etc. Fiți atenți la aliniere, planșe și spații între obiecte. Acest șablon frumos a fost creat în Mind the Graph și este disponibil pentru utilizatorii noștri:

previzualizare_37717

⦁ Titlul

Titlul dvs. ar trebui să se vadă de la distanță. Adesea, tot ceea ce putem vedea la prima vedere pe un banner este titlul și ilustrațiile (atunci când acestea există). În acest moment inițial, cititorul decide dacă titlul este suficient de interesant pentru a se uita mai atent. Asigurați-vă că titlul dvs. este suficient de mare pentru a fi citit de la distanță și pentru a stârni o oarecare curiozitate.

⦁ Ilustrații

Ilustrațiile sunt foarte importante pentru a atrage atenția cititorului și pentru a face ca posterul dumneavoastră să fie mai ușor de explicat. O ilustrație bună face ca lucrarea dvs. să fie mai ușor de înțeles. Puteți folosi ilustrațiile pentru a vă prezenta metodologia, obiectul de studiu, pentru a compara rezultatele și multe altele.

uyt

Ilustrațiile frumoase și corecte din punct de vedere științific sunt capabile să evidențieze o prezentare. Revista Science am făcut o mică cercetare și a întrebat oameni de știință care trăiesc momente diferite în viața lor academică cum citesc lucrările științifice, iar cifrele și rezumatele grafice au fost aproape prima lectură. Într-o prezentare de poster, ilustrațiile fac, de asemenea, o diferență.

⦁ Corpul textului

Aceasta este o parte rezervată cititorului cel mai interesat. Cel care chiar se va opri să citească și să pună întrebări despre munca dumneavoastră. Este în regulă dacă textul nu este complet lizibil de la distanță. Totuși, există o limită de text care trebuie folosită, astfel încât posterul dvs. să nu se transforme într-o mizerie epuizantă din punct de vedere vizual. Rezumați și prioritizați informațiile.

Afișul ar trebui să fie de la sine înțeles, dar probabil că unii vor dori mai multe detalii. În acest caz, aceștia pot vorbi cu dumneavoastră și să vă întrebe sau pot obține adresa de e-mail de contact de pe afiș și să ceară mai multe detalii.

Vedeți ce mărime de font este indicată în șablonul de banner pe care îl folosiți și nu micșorați fontul la infinit până când nu se potrivește tot ce doriți să scrieți. Lucrarea dvs. trebuie să fie încorporată în afiș și nu invers

Doriți să creați un poster științific frumos, la fel ca postere științifice premiate, pentru o conferință? Folosiți un șablon Mind the Graph!

untitled-creation63724 (1)

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane