Tieteellisen posterin esittäminen on yleinen tapa tiedottaa tieteellisestä tutkimuksesta. Se on tärkeä osa tiedekongressia, lähinnä opiskelijoille, jotka esittelevät tuloksiaan. Mutta tietojen ja informaation valtameressä on vaikea erottua. Miten saavuttaa yleisön huomio?

Biologina, joka auttaa tutkijoita esittämään työnsä parhaalla mahdollisella tavalla, näen päivittäin tutkijoiden suuria vaikeuksia esittää työnsä täsmällisesti, kauniisti ja ajatuksia herättävästi.

Siksi olen luetellut tärkeimmät vaiheet, jotka on otettava huomioon tieteellisen julisteen luomisessa.

⦁ Sinun on määriteltävä, mitä korostetaan.

Kun yrität korostaa kaikkea, mikään ei erotu. Tieteellisessä julisteessa on pidettävä mielessä, mitä tietoja lukija pystyy näkemään tietyllä etäisyydellä, jotta huomio kiinnittyy lähempään lukemiseen.
Ne kiinnostuneemmat lukijat, jotka lähestyvät ja lukevat viestin, omaksuvat koko sisällön. Aseta prioriteetti ja lukemisen virtaus.

Mitä pitäisi lukea ensi silmäyksellä? Yleensä otsikko ja kuvitus.

⦁ Käytä esteettisesti miellyttävää ja kaunista ulkoasua.

Meihin vetoavat visuaalisesti asiat, jotka ovat esteettisesti kauniita ja kauniita. Elementtien on sovittava toisiinsa, ne eivät voi olla pelkkää informaatiota, joka on koottu yhteen. Etsi malleja ja noudata ehdotuksia, jotka koskevat kirjainkokoa, elementtien asettelua jne. Kiinnitä huomiota kohteiden kohdistukseen, tauluihin ja väleihin. Tämä kaunis malli on luotu Mind the Graph-ohjelmalla ja se on käyttäjiemme käytettävissä:

preview_37717

⦁ Otsikko

Otsikkosi pitäisi näkyä kaukaa. Usein bannerista näkee ensisilmäyksellä vain otsikon ja kuvituksen (jos sellainen on olemassa). Tällä ensihetkellä lukija päättää, onko otsikko tarpeeksi kiinnostava tarkempaan tarkasteluun. Varmista, että otsikkosi on tarpeeksi suuri, jotta se on luettavissa kaukaa ja herättää uteliaisuutta.

⦁ Kuvitukset

Kuvitukset ovat erittäin tärkeitä, sillä ne kiinnittävät lukijan huomion ja tekevät julisteestasi itsestään selvän. Hyvä kuvitus tekee työstäsi helpommin ymmärrettävän. Voit käyttää kuvituksia menetelmiesi, tutkimuskohteesi, tulosten vertailun ja paljon muuta esittämiseen.

uyt

Kauniit ja tieteellisesti tarkat kuvitukset pystyvät korostamaan esitystä. Tiede-lehti teki hieman tutkimusta ja kysyi akateemisen elämänsä eri vaiheissa eläviltä tiedemiehiltä, miten he lukevat tieteellisiä artikkeleita, ja luvut ja graafiset tiivistelmät olivat lähes ensimmäinen luku. Myös posteriesityksessä kuvituksella on merkitystä.

⦁ Tekstirunko

Tämä osa on varattu kiinnostuneimmalle lukijalle. Hän pysähtyy lukemaan ja esittämään kysymyksiä työstäsi. Ei haittaa, jos teksti ei ole täysin luettavissa kaukaa. Tekstille on kuitenkin olemassa raja, jotta julisteestasi ei tule visuaalisesti raadollista sotkua. Tiivistä ja priorisoi tiedot.

Julisteen pitäisi olla itsestään selvä, mutta luultavasti jotkut haluavat lisätietoja. Tällöin he voivat keskustella kanssasi ja kysyä tai saada yhteystietosi sähköpostiin julisteestasi ja kysyä lisätietoja.

Katso, mikä fonttikoko on ilmoitettu käyttämässäsi bannerimallipohjassa, äläkä pienennä fonttikokoa loputtomiin, kunnes kaikki haluamasi mahtuu mukaan. Teoksesi pitäisi upottaa julisteeseen eikä päinvastoin.

Haluatko luoda kauniin tieteellisen julisteen, aivan kuten palkittuja tieteellisiä postereita, konferenssia varten? Käytä Mind the Graph-mallia!

untitled-creation63724 (1)

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit