Nicheforskning: Tips til at vælge den rigtige.
Fremstillet med Mind the Graph

At finde det rigtige emne at fokusere på er afgørende for en forsker; du skal vælge et emne, som du ser potentialet for at gennemføre forskning på og udvikle værdifuld, ny information, som kan bruges i lang tid. Du skal vælge et emne til et forskningsprojekt, hvor du kan se dig selv blive finansieret eller opnå et professionelt mål, som du måske har.

At finde en niche er vigtigt for nye forskere, men det er også en god tilgang for seniorforskere, der er ved at ændre eller justere deres vej. 

Pas på grafen har til formål at vise betydning Vi vil i denne artikel gennemgå, hvordan du finder den rigtige nicheforskning, som du kan arbejde med, og give dig nyttige tips.

Hvad er en niche inden for forskning?

En forskningsniche er et emne, som du vælger at blive specialist i. videnskabelig eller akademiker ved at udføre omfattende forskning, indsamle nye resultater og implementere dem over en længere periode, f.eks. et årti. 

Din nichesøgning bør omfatte tre nøgleelementer: din passion, dine færdigheder og mulighederne inden for området. 

Hvorfor er det så vigtigt at finde den rigtige nicheforskning?

At finde en niche kan være lige så let som at vælge, hvad man vil udforske, og tage de nødvendige skridt til at omsætte sine tanker til handling. At finde den rigtige og succesfuld niche på lang sigt succesPå den anden side kræver det langt flere ressourcer, tid, energi og penge.

Mindre nicher er mindre konkurrenceprægede, hvilket kan øge eksponeringen af din forskning, da der ikke er så mange at finde. Men det kan være svært at få meningsfulde data. 

Og større nicher er meget konkurrenceprægede med en betydelig mængde data. Men fordi der er så meget forskning i nichen, kan din forskning gå ubemærket hen. 

Derfor er dette nogle overvejelser, du bør gøre dig, når du beslutter dig for en niche. Vigtigheden skyldes, at valget af den rigtige nicheforskning kan betyde den forskel mellem succes eller fiasko.

Tips til at vælge den rigtige niche til din forskning

  • Find det mest lovende område, der har brug for forskning, under hensyntagen til dine interesser, antipatier og færdigheder.
  • Tænk på problemer. Hvis du tænker på alt det, der skal løses, får du en stor liste over potentielle nicher, som du kan vælge imellem. 
  • Forsøg at finde dig selv i en specialiseret niche, hvor du kan udvikle vigtig ny information og få størst indflydelse. Hvis du ikke kan komme i tanke om noget innovativt at tilføje, bør du nok overveje en anden niche.
  • Skab et stærkt netværk. Tal med dine kolleger, deltag i seminarer og videnskabelige præsentationerog forsøg at lære så meget som muligt om det generelle område for at etablere din niche.
  • Evaluer det konkurrenceprægede marked; forstå, hvad der bliver gjort, og hvilke tilgange der bliver brugt.
  • Selvom du bør undgå overfyldte nicher med intens konkurrence, skal du huske på, at visse nicher kan gå ubemærket hen, fordi de er ubetydelige.

Finder du ikke præcis, hvad du har brug for? Vi designer det til dig!

Mind The Graph er et værktøj til at indarbejde illustrationer og infografik i dit arbejde for at forbedre synligheden og forståelsen. Mens Pas på grafen tilbyder et stort antal skabeloner, og hvis du vil have en skræddersyet skabelon, designer vi en specielt til dig efter dine behov!

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner