Valmistettu Mind the Graph

Oikean aiheen löytäminen on tutkijan kannalta ratkaisevan tärkeää; sinun on valittava aihe, jota voit tutkia ja josta voit kehittää arvokasta uutta tietoa, jota voit käyttää pitkään. Haluat valita tutkimushankkeelle aiheen, jossa voit nähdä saavasi rahoitusta tai saavuttavasi jonkin ammatillisen tavoitteen, joka sinulla saattaa olla.

Oman kapeikon löytäminen on tärkeää uusille tutkijoille, mutta se on myös hyvä lähestymistapa vanhemmille tutkijoille, jotka ovat muuttamassa tai sopeuttamassa uraansa. 

Mind The Graph pyrkii osoittamaan, miten tärkeää on löytää oikea markkinarako, jonka parissa voit työskennellä tässä artikkelissa, ja antaa hyödyllisiä vinkkejä.

Mikä on tutkimuksen markkinarako?

Tutkimusala on aihe, jonka erikoisasiantuntijaksi valitset tieteellisen tai akateemisen alan tekemällä laajaa tutkimusta, keräämällä uusia tutkimustuloksia ja panemalla ne täytäntöön huomattavan pitkän ajan, esimerkiksi vuosikymmenen ajan. 

Työpaikkatutkimuksen tulisi sisältää kolme avaintekijää: intohimosi, taitosi ja alan tarjoamat mahdollisuudet. 

Miksi oikean niche-tutkimuksen löytäminen on niin tärkeää?

Kapean alan löytäminen voi olla yhtä helppoa kuin valita, mitä tutkia, ja ryhtyä tarvittaviin toimiin ajatusten toteuttamiseksi. Oikean ja menestyksekäs markkinarako pitkäaikaiseen menestykseen, vaatii toisaalta paljon enemmän resursseja, aikaa, energiaa ja rahaa.

Pienemmillä markkinarakoilla on vähemmän kilpailua, mikä saattaa lisätä tutkimuksesi näkyvyyttä, koska niitä ei ole paljon. Merkityksellisen tiedon saaminen voi kuitenkin olla vaikeaa. 

Ja suuremmat markkinaraot ovat erittäin kilpailukykyisiä, ja niissä on huomattava määrä tietoa. Koska kyseisellä markkinasektorilla on kuitenkin niin paljon tutkimusta, tutkimuksesi voi jäädä huomaamatta. 

Näin ollen nämä ovat joitakin näkökohtia, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, kun päätät markkinarakoasi. Tärkeys johtuu siitä, että oikean markkinaraon valitseminen voi merkitä eroa onnistumisen tai epäonnistumisen välillä.

Vinkkejä oikean markkinarajan valitsemiseen tutkimusta varten

  • Määrittele lupaavin tutkimusalue ottaen huomioon kiinnostuksen kohteesi, mieltymyksesi ja taitosi.
  • Mieti ongelmia. Kun mietit kaikkea, mikä on ratkaistava, saat laajan luettelon mahdollisista markkinarakoista, joista voit valita. 
  • Yritä löytää itsellesi erikoistunut markkinarako, jossa voit kehittää tärkeää uutta tietoa ja saada eniten vaikutusvaltaa. Jos et keksi mitään innovatiivista lisättävää, sinun kannattaa luultavasti harkita toista markkinarakoa.
  • Luo vahva verkosto. Keskustele kollegojesi kanssa, osallistu seminaareihin ja tieteellisiin esityksiin ja yritä oppia mahdollisimman paljon yleisestä alasta, jotta voit luoda oman paikkasi.
  • Arvioi kilpailevat markkinat; ymmärrä, mitä tehdään ja mitä lähestymistapoja käytetään.
  • Vaikka sinun tulisi välttää ylikuormitettuja ja kovasti kilpailtuja markkinarakoja, muista, että tietyt markkinaraot voivat jäädä huomaamatta, koska ne ovat merkityksettömiä.

Etkö löydä juuri sitä, mitä tarvitset? Me suunnittelemme sen sinulle!

Mind The Graph on työkalu, jonka avulla voit sisällyttää kuvituksia ja infografiikkaa työhösi näkyvyyden ja ymmärrettävyyden parantamiseksi. Vaikka Mind The Graph tarjoaa suuren määrän malleja, jos haluat mukautetun mallin, suunnittelemme sellaisen juuri sinulle, tarpeidesi mukaan!

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit