Fabricat cu Mind the Graph

Găsirea subiectului potrivit pe care să se concentreze este esențială pentru un cercetător; trebuie să alegeți un subiect pe care vedeți potențialul de a efectua cercetări și de a dezvolta informații noi și valoroase care pot fi folosite pentru o perioadă lungă de timp. Vreți să selectați un subiect pentru un proiect de cercetare în care vă vedeți obținând finanțare sau atingând un obiectiv profesional pe care îl aveți.

Găsirea unei nișe este importantă pentru noii cercetători, dar este, de asemenea, o abordare excelentă pentru cercetătorii cu vechime care își modifică sau își reajustează calea. 

În acest articol, Mind The Graph își propune să arate importanța găsirii unei cercetări de nișă potrivite pentru tine, precum și să ofere sfaturi utile.

Ce este o nișă în cercetare?

O nișă de cercetare este un subiect în care alegeți să deveniți un specialist în domeniul științific sau academic prin efectuarea de cercetări extinse, acumularea de noi descoperiri și punerea lor în aplicare pe o perioadă considerabilă de timp, de exemplu un deceniu. 

Cercetarea nișei dvs. ar trebui să includă trei elemente cheie: pasiunea dvs., abilitățile dvs. și oportunitățile din acest domeniu. 

De ce este atât de importantă găsirea cercetării de nișă potrivite?

Găsirea unei nișe poate fi la fel de simplă ca și cum ai alege ce să explorezi și să faci pașii necesari pentru a-ți pune în practică gândurile. Găsirea unei nișe potrivite și nișă de succes pentru un succes pe termen lung, pe de altă parte, necesită mult mai multe resurse, timp, energie și bani.

Nișele mai mici sunt mai puțin competitive, ceea ce ar putea crește expunerea cercetării dumneavoastră, deoarece nu sunt multe de găsit. Cu toate acestea, obținerea de date semnificative ar putea fi dificilă. 

Iar nișele mai mari sunt foarte competitive, cu o cantitate semnificativă de date. Cu toate acestea, deoarece există atât de multe cercetări în nișă, este posibil ca cercetarea dvs. să treacă neobservată. 

Prin urmare, acestea sunt câteva considerații pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când vă decideți asupra unei nișe. Importanța provine din faptul că alegerea cercetării de nișă potrivite ar putea însemna diferența dintre reușită sau eșec.

Sfaturi pentru alegerea nișei potrivite pentru cercetarea dumneavoastră

  • Determinați cel mai promițător domeniu care are nevoie de cercetare, ținând cont de interesele, antipatiile și aptitudinile dumneavoastră.
  • Luați în considerare problemele. Gândindu-vă la tot ceea ce trebuie rezolvat, veți avea o listă mare de nișe potențiale din care să alegeți. 
  • Încercați să vă găsiți într-o nișă specializată în care puteți dezvolta informații noi esențiale și să aveți cea mai mare influență. Dacă nu vă puteți gândi la nimic inovator de adăugat, ar trebui probabil să luați în considerare o altă nișă.
  • Creați o rețea puternică. Vorbiți cu colegii dumneavoastră, participați la seminarii și prezentări științifice și încercați să învățați cât mai multe despre domeniul general pentru a vă stabili nișa.
  • Evaluați piața concurențială; înțelegeți ce se face și ce abordări se folosesc.
  • Deși ar trebui să evitați nișele supraaglomerate, intens competitive, nu uitați că anumite nișe pot trece neobservate pentru că nu sunt importante.

Nu găsiți exact ceea ce vă trebuie? Îl vom proiecta pentru dumneavoastră!

Mind The Graph este un instrument pentru a încorpora ilustrații și infografice în munca dumneavoastră pentru a îmbunătăți vizibilitatea și înțelegerea. În timp ce Atenție la grafic oferă un număr mare de șabloane, dacă doriți un șablon personalizat, vom proiecta unul doar pentru dumneavoastră, în funcție de nevoile dumneavoastră!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane