Er du på udkig efter de bedste grammatikkontrolværktøjer i 2023? Så er du landet det rigtige sted.

I nutidens verden er skriftlig kommunikation blevet et centralt krav for at kunne udtrykke sine ideer. Lige fra at skrive forskningsartikler til e-mails eller essays er gode skrivefærdigheder afgørende. Men ikke alle er mestre i grammatik, og selv erfarne skribenter kan begå fejl.

Hvorfor har du brug for grammatikkontrolværktøjer?

Uanset om du skriver et research paper, et blogindlæg, en e-mail, en artikel eller et essay, kan en enkelt grammatisk fejl - en dum en af slagsen - ødelægge alle dine anstrengelser. Derfor bruger dygtige freelanceskribenter, studerende, professionelle og ikke-indfødte grammatikkontrolværktøjer til at spare tid og forbedre deres skrivning.

Men hvilket værktøj er bedst for dig? Her kommer vi for at gøre det nemt for dig. I denne blog vil du lære funktionerne og prisplanerne for grammatikkontrolværktøjer at kende, som for det meste er gratis, plus et bonustip til sidst. Lad os dykke ned i det.

1. Paperpal

Paperpal er et værktøj til kunstig intelligens (AI) fra Forsker.liv skræddersyet til forskere og akademisk skrivning. Værktøjet giver præcise forslag til at øge dine chancer for succes ved at tjekke dit manuskript. Det er også tilgængeligt til webbrowsere og som en udvidelse til Microsoft Word.

Hvis du vil opleve fremtiden inden for akademisk skrivning, er Paperpal det rigtige værktøj for dig. AI-algoritmen identificerer komplekse skrivefejl og foreslår forbedringer for at reducere risikoen for skrivebordsafvisninger.

Prisfastsættelse

Paperpal tilbyder en gratis plan med nogle få begrænsninger, men har også premium-muligheder:

 • Månedligt abonnement: US$ 12 pr. måned
 • Årligt abonnement: US$ 8,25 pr. måned (faktureres som én betaling på US$ 99)

2. Grammarly

Grammarly har et omdømme med over 30 millioner daglige brugere. Det er blevet et populært valg for forfattere og professionelle over hele verden. Dette værktøj bruger kunstig intelligens til at analysere skriftligt indhold og give forslag til forbedring af grammatik, stavning, tegnsætning og sætningsstruktur.

Grammarly er meget effektiv til at identificere og rette fejl. Det giver også forklaringer til hvert forslag, hvilket hjælper brugerne med at forstå, hvorfor korrektionen er nødvendig, så de kan lære af deres fejl. Dette værktøj er tilgængeligt som en browserudvidelse og mobilapp til Android og iOS.

Prisfastsættelse

Den gratis plan koster dig $0, men premium-planer giver avancerede funktioner som at skrive toneforslag.

 • Månedligt abonnement: US$ 29,95 
 • Kvartalsvis abonnement: US$ 19.98
 • Årligt abonnement: US$ 11.66

3. Hemingway

Nummer to i vores udvalg er Hemingway, som kommer med masser af praktiske funktioner. Hemingway hjælper med at forbedre grammatikken og læsbarheden af dit indhold. Den analyserer sætninger og fremhæver de områder, hvor sætningerne er for lange eller har grammatiske fejl. Den tilbyder en grundig analyse af adverbier, passiv stemme og andre elementer i et skrevet stykke for at producere læsere engagerende indhold. Dens læsbarhedsscore er nyttig for skribenter, der ønsker at skabe indhold til en bred vifte af læsere.

Den har også en webapplikation og en desktop-app. Du kan nemt få adgang til den online. Hemingway har ikke en mobilapp.

Prisfastsættelse

Hemingway Editor tilbyder en gratis plan, mens den også er tilgængelig som en desktop-app med et engangsabonnementsgebyr på US$ 19.90

4. Quillbot

Hvis du er på udkig efter et gratis grammatikkontrolværktøj, må du ikke gå glip af Quillbot. Det er et AI-drevet værktøj, der bruger maskinlæring til at tjekke grammatik. Fra tegnsætningsfejl til stavefejl giver det øjeblikkelig feedback på din skrivning. Det forbedrer din grammatik, stavning og skrivestil. Det sparer dig tid til at redigere og læse korrektur på indholdet, så du kan fokusere på dine andre projekter.

Dette værktøj er tilgængeligt som en webapp og browserudvidelse og kan tilgås fra enhver enhed med en internetforbindelse. Du kan blot kopiere og indsætte din tekst i Quillbot-editoren, som foreslår alternativer til dine fejl.

Prisfastsættelse

Ud over sin gratis plan tilbyder den også premium-tjenester:

 • Månedligt abonnement: US$ 14,95 pr. måned
 • Årligt abonnement: US$ 4,95 pr. måned (faktureres som én betaling på US$ 59,40)

5. ProwritingAid

Den er betroet af store brands som RingCentral og Amazon og har avancerede funktioner som en kontekstuel tesaurus, en tjekker af skrivestil og en dybdegående analyse af sætninger. Det hjælper dig med at fjerne fejl, redigere grammatik- og tegnsætningsfejl og optimere ordvalg. Dette grammatikkontrolværktøj tilbyder detaljerede rapporter om læsbarhed, sætningslængde og ordvalg.

Den fungerer på tværs af alle de apps, du bruger, uanset om du er offline eller online. Men den har ikke en iOS- eller Android-app.

Prisfastsættelse

Udover den gratis plan tilbyder den et livstidsabonnement for kun US$ 399, mens andre prisplaner er angivet nedenfor:

 • Månedligt abonnement: US$ 20 pr. måned
 • Årligt abonnement: US$ 79 pr. år (faktureres som én betaling på US$ 79)
 • To års abonnement: US$ 119 (faktureres som én betaling af US$ 119)

6. WordRake

WordRake er designet specielt til professionelle, der ønsker at skabe fantastisk og præcist indhold. En af dens imponerende funktioner er dens evne til at identificere og fjerne unødvendige og overflødige ord uden at ændre betydningen af sætningen. Det hjælper akademikere med at skrive kortfattet. 

Dette grammatikkontrolværktøj er tilgængeligt som et Microsoft Word add-in, hvilket gør det nemt at bruge.

Prisfastsættelse

WordRake tilbyder en 3-dages gratis prøveperiode, hvorefter du er nødt til at gå over til de premium-planer, der er nævnt nedenfor:

 • Månedligt abonnement: US$ 129 pr. måned
 • Månedligt abonnement: US$ 129 pr. måned
 • Årligt abonnement: US$ 720 pr. år (faktureres som en betaling på US$ 60 pr. måned)

7. Scribens

Det næste værktøj på vores liste er Scribens. Det har til formål at forbedre dine skrivefærdigheder ved at opdage og rette grammatik-, stave- og tegnsætningsfejl. Det tager højde for betydningen af sætningerne og den kontekst, de bruges i, for at foreslå rettelser. Den imponerende brugergrænseflade gør det nemt at bruge og navigere. Du kan acceptere eller ignorere hvert forslag, hvilket giver dig bedre kontrol over redigeringsprocessen. Det er tilgængeligt som en web- eller desktop-applikation. 

Prisfastsættelse

Den gratis plan er tilgængelig for alle, mens premium-funktioner kun er tilgængelige med følgende abonnementsplaner:

 • Månedligt abonnement: 9,95 € pr. måned (ca. 11,70 US$)
 • Kvartalsvis abonnement: €19,95 pr. kvartal (ca. US$ 23,40)
 • Årligt abonnement: 59,95 € pr. år (ca. 70,30 US$)

8. WhiteSmoke

WhiteSmoke, der foretrækkes af store universiteter og virksomheder, er et omfattende værktøj til både indfødte og ikke-indfødte fagfolk. Det giver en dybdegående forklaring på hver korrektion, det foreslår. Dette grammatikkontrolværktøj giver en komplet analyse af grammatik, ordvalg og endda skrivestilen, hvilket gør det nemt at identificere det område, hvor skrivningen kan forbedres. Det tilbyder oversættelse til over 50 sprog, hvilket gør det nemt for akademikere, der ønsker at skabe indhold til et globalt publikum.

Den er tilgængelig på flere platforme og har desuden en iOS- eller Android-app.

Prisfastsættelse

En engangsbetaling på US$ 299.99 giver dig livstidsadgang, mens andre planer er:

 • Vigtig plan: US$ 9,99 pr. måned
 • Premium-plan: US$ 14,99 pr. måned
 • Forretningsplan: Tilpassede priser baseret på virksomhedens behov og antallet af brugere.

9. LanguageTool

Med et par bedre funktioner er Language Tool et ægte alternativ til Grammarly. Dette alsidige grammatikkontrolværktøj er ret nyttigt for flersprogede skribenter. Det er velkendt for sin nøjagtighed og brugervenlighed. 

En af dens dominerende funktioner er, at den tilbyder add-ons og udvidelser til en række programmer som Microsoft Word, Google Docs og mange flere.

Prisfastsættelse

LanguageTool har et gratis abonnement, men tilbyder også premium-abonnementer, som du kan se i det følgende:

 • Månedligt abonnement: €19 pr. måned (ca. US$ 22,50)
 • Kvartalsvis abonnement: €15 pr. måned (faktureres som en betaling på €45, ca. US$ 53)
 • Årligt abonnement: €5 pr. måned (faktureres som en betaling på €60, ca. US$ 71)

10. Ingefær

Dette værktøj har over 8 millioner brugere og hjælper skribenter med at identificere og rette grammatikfejl og andre skrivefejl. Det hjælper dig med at justere sværhedsgraden af grammatik- og stavekontrollen, vælge mellem britisk eller amerikansk engelsk og tilføje særlige ordbøger til juridisk eller medicinsk terminologi.

Dens tilgængelighed som browserudvidelse, desktop- og mobilapp er en imponerende funktion.

Prisfastsættelse

For at få en bedre oplevelse er dette værktøjs funktioner inkluderet i to premium-planer:

Premium-plan

 • Månedligt abonnement: US$ 29,96 pr. måned
 • Kvartalsvis abonnement: US$ 41,97 pr. kvartal (faktureres som en betaling på US$ 13,99 pr. måned)
 • Årligt abonnement: US$ 89,88 pr. år (faktureres som en betaling på US$ 7,49 pr. måned)

Premium Plus

 • Månedligt abonnement: US$ 49,96 pr. måned
 • Kvartalsvis abonnement: US$ 74,97 pr. kvartal (faktureres som en betaling på US$ 24,99 pr. måned)
 • Årligt abonnement: US$ 149,88 pr. år (faktureres som en betaling på US$ 12,49 pr. måned)

11. Linguix

Linguix er et AI-drevet værktøj, der giver dig mulighed for at forbedre dine skrivefærdigheder. Grammatik- og tegnsætningstjek, ordforrådsforslag og læsbarhedsanalyse gør det til en fremragende mulighed for skribenter på alle niveauer. 

Kontekstuelle forslag hjælper dig med at undgå almindelige grammatiske fejl, som f.eks. forkert brug af verbernes tider eller subjekt-verbum-aftaler. Dette grammatikkontrolværktøj giver forslag på mere end 20 sprog, herunder engelsk, spansk, tysk og fransk.

Den er tilgængelig som en browserudvidelse, som er ret nyttig for akademikere og forskere.

Prisfastsættelse

Den gratis plan giver grundlæggende grammatik- og stavekontrol. De betalte abonnementer indeholder nogle flere funktioner, og priserne er angivet nedenfor:

 • Månedligt abonnement: US$ 18,99 pr. måned
 • Kvartalsvis abonnement: US$ 14,99 pr. måned (faktureres som én betaling på US$ 44,97)
 • Årligt abonnement: US$ 8,33 pr. måned (faktureres som én betaling på US$ 99,96)

Konklusion

Det kan være en stor udfordring at gennemgå sin research paper, lige efter at man har brugt timevis på at skrive den. I dette tilfælde kan det være praktisk at bruge grammatikkontrolværktøjer. Valget af det bedste er udelukkende baseret på dit budget og de funktioner, du har brug for. Nu er det tid til at få fat i det bedste grammatiktjekværktøj, så du kan forbedre dine skrivefærdigheder.

Bonus-tip: Lav fantastisk infografik med få klik

Uanset om du er forsker, akademiker eller studerende, er det frustrerende at bruge timer på at lave infografik, der ikke formidler dine søgeresultater og dit artikel- eller essaytema. Pas på grafen forenkler processen ved at hjælpe dig med at skabe fantastiske billeder med drag-and-drop-funktionen. Prøv Mind The Graph, og lad ikke kedelig grafik hindre dine fremskridt.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner