Leter du etter de beste grammatikkontrollverktøyene i 2023? Da har du kommet til rett sted.

In today’s world, written communication has become a key requirement to express your ideas. From writing research papers to emails or essays, good writing skills are essential. Yet, not everyone is a master in grammar, and even experienced writers can make blunders.

Hvorfor trenger du grammatikkontrollverktøy?

Enten du skriver en forskningsartikkel, et blogginnlegg, en e-post, en artikkel eller et essay, kan én eneste grammatisk feil - en dum feil - ødelegge alt du har gjort. Derfor bruker smarte frilansskribenter, studenter, profesjonelle og ikke-innfødte grammatikkontrollverktøy for å spare tid og forbedre tekstene sine.

Men hvilket verktøy er best for deg? Her kommer vi for å gjøre det enkelt for deg. I denne bloggen får du vite mer om funksjonene og prisplanene til grammatikkontrollverktøy som stort sett er gratis, pluss et bonustips på slutten. La oss dykke inn.

1. Paperpal

Paperpal er et verktøy for kunstig intelligens (AI) utviklet av Forsker.liv tailored for researchers and academic writing. The tool offers accurate suggestions to boost your chances of success by checking your manuscript. It’s also available for web browsers and as an extension for Microsoft Word.

Hvis du ønsker å oppleve fremtidens akademiske skriving, er Paperpal det rette verktøyet for deg. AI-algoritmen identifiserer komplekse skrivefeil og foreslår forbedringer for å redusere risikoen for avslag.

Priser

Paperpal tilbyr et gratisabonnement med noen få begrensninger, men har også premiumalternativer:

 • Månedlig abonnement: US$ 12 per måned
 • Årlig abonnement: US$ 8,25 per måned (faktureres som én betaling på US$ 99).

2. Grammarly

Grammarly har over 30 millioner daglige brukere. Det har blitt et populært valg for skribenter og fagfolk over hele verden. Verktøyet bruker kunstig intelligens til å analysere skriftlig innhold og komme med forslag til forbedring av grammatikk, staving, tegnsetting og setningsstruktur.

Grammarly er svært effektiv når det gjelder å identifisere og korrigere feil. Det gir også forklaringer til hvert forslag, slik at brukerne forstår hvorfor rettingen er nødvendig og kan lære av feilene sine. Verktøyet er tilgjengelig som nettleserutvidelse og mobilapp for Android og iOS.

Priser

Gratisabonnementet koster $0, men premiumabonnementer gir avanserte funksjoner som forslag til skrivetoner.

 • Månedlig abonnement: US$ 29,95 
 • Kvartalsvis abonnement: US$ 19,98
 • Årlig abonnement: US$ 11,66

3. Hemingway

Nummer to i vårt utvalg er Hemingway, som kommer med mange praktiske funksjoner. Hemingway hjelper deg med å forbedre grammatikken og lesbarheten i innholdet ditt. Den analyserer setninger og fremhever områder der setningene er for lange eller har grammatiske feil. Den gir en grundig analyse av adverb, passiv stemme og andre elementer i en tekst for å skape engasjerende innhold for leserne. Lesbarhetspoengsummen er nyttig for skribenter som ønsker å skape innhold for et bredt spekter av lesere.

Den har også en webapplikasjon og en desktop-app. Du kan enkelt få tilgang til den på nettet. Hemingway har ingen mobilapp.

Priser

Hemingway Editor har en gratisversjon, men er også tilgjengelig som skrivebordsapp med en engangsavgift på 19,90 USD.

4. Quillbot

Hvis du er på utkikk etter et gratis grammatikkontrollverktøy, bør du ikke gå glipp av Quillbot. Dette er et AI-drevet verktøy som bruker maskinlæring til å sjekke grammatikk. Det gir umiddelbar tilbakemelding på alt fra tegnsettingsfeil til stavefeil. Den forbedrer grammatikk, rettskriving og skrivestil. Du slipper å bruke tid på å redigere og korrekturlese innholdet, slik at du kan fokusere på andre prosjekter.

Verktøyet er tilgjengelig som webapp og nettleserutvidelse og kan brukes fra alle enheter med internettforbindelse. Du kan ganske enkelt kopiere og lime inn teksten din i Quillbot-editoren, som foreslår alternativer til feilene dine.

Priser

I tillegg til gratisabonnementet tilbyr de også premiumtjenester:

 • Månedlig abonnement: US$ 14,95 per måned
 • Årlig abonnement: US$ 4,95 per måned (faktureres som én betaling på US$ 59,40)

5. ProwritingAid

Den er anerkjent av store merkenavn som RingCentral og Amazon, og har avanserte funksjoner som en kontekstuell synonymordbok, en kontrollfunksjon for skrivestil og en grundig analyse av setninger. Den hjelper deg med å eliminere feil, redigere grammatikk- og tegnsettingsfeil og optimalisere ordvalg. Dette grammatikkverktøyet gir detaljerte rapporter om lesbarhet, setningslengde og ordvalg.

Den fungerer på tvers av alle apper du bruker, både offline og online. Men den har ingen iOS- eller Android-app.

Priser

I tillegg til gratisplanen tilbyr den et livstidsabonnement for bare US$ 399, mens andre prisplaner er oppført nedenfor:

 • Månedlig abonnement: US$ 20 per måned
 • Årlig abonnement: US$ 79 per år (faktureres som én betaling på US$ 79)
 • To års abonnement: US$ 119 (faktureres som én betaling av US$ 119)

6. WordRake

WordRake er utviklet spesielt for profesjonelle som har som mål å skape fantastisk, presist innhold. En av de imponerende funksjonene er evnen til å identifisere og fjerne unødvendige og overflødige ord uten å endre meningen i setningen. Det hjelper akademikere med å skape konsise tekster. 

Dette grammatikkontrollverktøyet er tilgjengelig som et tillegg til Microsoft Word, noe som gjør det enkelt å bruke.

Priser

WordRake tilbyr en 3-dagers gratis prøveperiode, og deretter må du gå over til premiumabonnementene nevnt nedenfor:

 • Månedlig abonnement: US$ 129 per måned
 • Månedlig abonnement: US$ 129 per måned
 • Årlig abonnement: US$ 720 per år (faktureres som en betaling på US$ 60 per måned)

7. Scribens

Det neste verktøyet på listen vår er Scribens. Det har som mål å forbedre skriveferdighetene dine ved å oppdage og korrigere grammatikk-, stave- og tegnsettingsfeil. Den tar hensyn til setningenes betydning og konteksten de brukes i for å foreslå rettelser. Det imponerende brukergrensesnittet gjør det enkelt å bruke og navigere. Du kan godta eller ignorere hvert forslag, noe som gir deg bedre kontroll over redigeringsprosessen. Den er tilgjengelig som nett- eller skrivebordsapplikasjon. 

Priser

Gratisplanen er tilgjengelig for alle, mens premiumfunksjoner bare er tilgjengelige med følgende abonnementsplaner:

 • Månedlig abonnement: €9,95 per måned (ca. US$ 11,70)
 • Kvartalsvis abonnement: €19,95 per kvartal (ca. US$ 23,40)
 • Årlig abonnement: €59,95 per år (ca. US$ 70,30)

8. WhiteSmoke

WhiteSmoke, som foretrekkes av store universiteter og bedrifter, er et omfattende verktøy for både morsmålsbrukere og andre språkbrukere. Det gir en grundig forklaring på hver rettelse som foreslås. Dette grammatikkverktøyet gir en fullstendig analyse av grammatikk, ordvalg og til og med skrivestil, noe som gjør det enkelt å finne ut hva som kan forbedres. Verktøyet tilbyr oversettelse til over 50 språk, noe som gjør det enkelt for akademikere som ønsker å skape innhold for et globalt publikum.

Den er tilgjengelig på flere plattformer, i tillegg til at den har en iOS- eller Android-app.

Priser

En engangsbetaling på US$ 299,99 gir deg tilgang på livstid, mens andre abonnementer koster:

 • Viktig plan: US$ 9,99 per måned
 • Premium Plan: US$ 14,99 per måned
 • Forretningsplan: Tilpassede priser basert på virksomhetens behov og antall brukere.

9. Språkverktøy

Med noen bedre funksjoner er Language Tool et godt alternativ til Grammarly. Dette allsidige grammatikkontrollverktøyet er svært nyttig for flerspråklige skribenter. Det er kjent for sin nøyaktighet og brukervennlighet. 

En av de viktigste funksjonene er at den tilbyr tilleggsprogrammer og utvidelser for en rekke programmer som Microsoft Word, Google Docs og mange flere.

Priser

LanguageTool har et gratisabonnement, men tilbyr også premiumabonnementer som beskrevet nedenfor:

 • Månedlig abonnement: €19 per måned (ca. US$ 22.50)
 • Kvartalsvis abonnement: €15 per måned (faktureres som én betaling på €45, ca. US$ 53)
 • Årlig abonnement: €5 per måned (faktureres som én betaling på €60, ca. US$ 71)

10. Ingefær

Med over 8 millioner brukere hjelper dette verktøyet skribenter med å identifisere og korrigere grammatikkfeil og andre skrivefeil. Du kan justere graden av grammatikk- og stavekontroll, velge mellom britisk eller amerikansk engelsk og legge til spesialordbøker for juridisk eller medisinsk terminologi.

Tilgjengeligheten som nettleserutvidelse, desktop- og mobilapp er en imponerende funksjon.

Priser

For å gi deg en bedre opplevelse er verktøyets funksjoner inkludert i to premiumabonnementer:

Premium-plan

 • Månedlig abonnement: US$ 29,96 per måned
 • Kvartalsvis abonnement: US$ 41,97 per kvartal (faktureres som én betaling på US$ 13,99 per måned)
 • Årlig abonnement: US$ 89,88 per år (faktureres som én betaling på US$ 7,49 per måned)

Premium Plus

 • Månedlig abonnement: US$ 49,96 per måned
 • Kvartalsvis abonnement: US$ 74,97 per kvartal (faktureres som én betaling på US$ 24,99 per måned)
 • Årlig abonnement: US$ 149,88 per år (faktureres som én betaling på US$ 12,49 per måned)

11. Linguix

Linguix er et AI-drevet verktøy som gir deg mulighet til å forbedre skriveferdighetene dine. Grammatikk- og tegnsettingskontroller, ordforrådsforslag og lesbarhetsanalyse gjør det til et utmerket alternativ for skribenter på alle nivåer. 

Kontekstuelle forslag hjelper deg med å unngå vanlige grammatiske feil, for eksempel feil bruk av verbtid eller subjekt-verb-enighet. Denne grammatikkontrollen gir forslag på mer enn 20 språk, inkludert engelsk, spansk, tysk og fransk.

Den er tilgjengelig som en nettleserutvidelse, noe som er svært nyttig for akademikere og forskere.

Priser

Gratisabonnementet inneholder grunnleggende grammatikk- og stavekontroll. De betalte abonnementene inneholder flere funksjoner, og prisene er oppført nedenfor:

 • Månedlig abonnement: US$ 18,99 per måned
 • Kvartalsvis abonnement: US$ 14,99 per måned (faktureres som én betaling av US$ 44,97)
 • Årlig abonnement: US$ 8,33 per måned (faktureres som én betaling på US$ 99,96)

Konklusjon

Det kan være en stor utfordring å gå gjennom forskningsoppgaven etter at du har brukt timevis på å skrive den. I slike tilfeller kan det være nyttig å bruke grammatikkontrollverktøy. Valget av det beste verktøyet er utelukkende basert på budsjettet ditt og funksjonene du trenger. Nå er det på tide å finne det beste grammatikkverktøyet for å forbedre skriveferdighetene dine.

Bonustips: Lag imponerende infografikk med bare noen få klikk

Enten du er forsker, akademiker eller student, er det frustrerende å bruke timevis på å lage infografikk som ikke formidler forskningsresultatene og temaet for artikkelen eller essayet ditt. Se opp for grafen simplifies the process by helping you create stunning visuals with its drag-and-drop feature. Try Mind The Graph and don’t let boring graphics hinder your progress.

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler