Letar du efter de bästa grammatikkontrollverktygen 2023? Du har landat på rätt plats.

I dagens värld har skriftlig kommunikation blivit ett viktigt krav för att kunna uttrycka sina idéer. Från att skriva forskningsrapporter till e-postmeddelanden eller uppsatser är goda skrivkunskaper avgörande. Men det är inte alla som är mästare på grammatik, och även erfarna skribenter kan göra misstag.

Varför behöver du verktyg för grammatikkontroll?

Oavsett om du skriver en forskningsrapport, ett blogginlägg, ett e-postmeddelande, en artikel eller en uppsats kan ett enda grammatiskt fel - ett dumt sådant - förstöra alla dina ansträngningar. Det är därför smarta frilansskribenter, studenter, yrkesverksamma och icke-infödda använder grammatikkontrollverktyg för att spara tid och förbättra sitt skrivande.

Men vilket verktyg är bäst för dig? Här kommer vi för att göra det enkelt för dig. I den här bloggen kommer du att känna till funktionerna och prissättningsplanerna för grammatikkontrollverktyg som oftast är gratis, plus ett bonustips i slutet. Låt oss dyka in.

1. Paperpal

Paperpal är ett verktyg för artificiell intelligens (AI) Forskare.liv skräddarsytt för forskare och akademiskt skrivande. Verktyget ger träffsäkra förslag på hur du kan öka dina chanser att lyckas genom att kontrollera ditt manuskript. Det finns även tillgängligt för webbläsare och som ett tillägg för Microsoft Word.

Om du vill uppleva framtidens akademiska skrivande är Paperpal rätt verktyg för dig. AI-algoritmen identifierar komplexa skrivfel och föreslår förbättringar för att minska risken för refuseringar.

Pricing

Paperpal erbjuder en kostnadsfri plan med några begränsningar, men har också premiumalternativ:

 • Månadsabonnemang: US$ 12 per månad
 • Årsabonnemang: US$ 8,25 per månad (faktureras som en betalning på US$ 99)

2. Grammatik

Grammarly har ett rykte om sig att ha över 30 miljoner dagliga användare. Det har blivit ett populärt val för skribenter och yrkesverksamma över hela världen. Verktyget använder artificiell intelligens för att analysera skrivet innehåll och ge förslag på hur grammatik, stavning, interpunktion och meningsbyggnad kan förbättras.

Grammarly är mycket effektivt när det gäller att identifiera och korrigera fel. Det ger också förklaringar till varje förslag, vilket hjälper användarna att förstå varför korrigeringen är nödvändig, så att de kan lära sig av sina misstag. Verktyget finns tillgängligt som webbläsartillägg och mobilapp för Android och iOS.

Pricing

Den kostnadsfria planen kostar dig $0 men premiumplaner ger avancerade funktioner som att skriva tonförslag.

 • Månadsvis prenumeration: US$ 29,95 
 • Kvartalsvis prenumeration: US$ 19,98
 • Årlig prenumeration: US$ 11,66

3. Hemingway

Tvåan i vårt urval är Hemingway, som har massor av praktiska funktioner. Hemingway hjälper dig att förbättra grammatiken och läsbarheten i ditt innehåll. Den analyserar meningar och markerar områden där meningarna är för långa eller innehåller grammatiska fel. Den erbjuder en grundlig analys av adverb, passiv röst och andra element i ett skrivet stycke för att producera läsare engagerande innehåll. Dess läsbarhetspoäng är till hjälp för skribenter som vill skapa innehåll för ett brett spektrum av läsare.

Den har också en webbapplikation och en desktop-app. Du kan enkelt komma åt den online. Hemingway har ingen mobilapp.

Pricing

Hemingway Editor erbjuder en gratis plan medan den också är tillgänglig som en stationär app med en engångsavgift på US$ 19.90

4. Quillbot

Om du letar efter ett gratis grammatikkontrollverktyg får du inte missa Quillbot. Detta är ett AI-drivet verktyg som använder maskininlärning för att kontrollera grammatik. Från interpunktionsfel till stavfel ger det omedelbar feedback på ditt skrivande. Det förbättrar din grammatik, stavning och skrivstil. Det sparar tid när du ska redigera och korrekturläsa innehållet, så att du kan fokusera på dina andra projekt.

Verktyget finns tillgängligt som webbapp och webbläsartillägg och kan nås från alla enheter med internetuppkoppling. Du kan helt enkelt kopiera och klistra in din text i Quillbot-redigeraren som föreslår alternativ till dina misstag.

Pricing

Förutom sin kostnadsfria plan erbjuder den också premiumtjänster:

 • Månadsvis prenumeration: US$ 14,95 per månad
 • Årlig prenumeration: US$ 4,95 per månad (faktureras som en betalning av US$ 59,40)

5. ProwritingAid

Den är betrodd av stora varumärken som RingCentral och Amazon och har avancerade funktioner som en kontextuell tesaurus, en skrivstilskontroll och en djupgående analys av meningar. Det hjälper dig att eliminera fel, redigera grammatik- och interpunktionsfel och optimera ordvalet. Detta grammatikkontrollverktyg erbjuder detaljerade rapporter om läsbarhet, meningslängd och ordval.

Den fungerar i alla appar du använder, oavsett om de är offline eller online. Men den har ingen iOS- eller Android-app.

Pricing

Förutom gratisplanen erbjuder den en livstidsabonnemang för endast US$ 399, medan andra prissättningsplaner listas nedan:

 • Månadsvis prenumeration: US$ 20 per månad
 • Årlig prenumeration: US$ 79 per år (faktureras som en betalning av US$ 79)
 • Två års prenumeration: US$ 119 (faktureras som en betalning av US$ 119)

6. WordRake

WordRake är särskilt utformat för yrkesverksamma som vill skapa fantastiskt innehåll som är rakt på sak. En av dess imponerande funktioner är dess förmåga att identifiera och ta bort onödiga och överflödiga ord utan att ändra meningen. Det hjälper akademiker att skapa kortfattade texter. 

Detta grammatikkontrollverktyg är tillgängligt som ett tillägg till Microsoft Word, vilket gör det enkelt att använda.

Pricing

WordRake erbjuder en 3-dagars gratis provperiod efter vilken du måste gå vidare till de premiumplaner som nämns nedan:

 • Månadsvis prenumeration: US$ 129 per månad
 • Månadsvis prenumeration: US$ 129 per månad
 • Årlig prenumeration: US$ 720 per år (faktureras som en betalning av US$ 60 per månad)

7. Scribens

Nästa verktyg på vår lista är Scribens. Det syftar till att förbättra din skrivförmåga genom att upptäcka och korrigera grammatik-, stavnings- och interpunktionsfel. Den tar hänsyn till meningen i meningen och sammanhanget där den används för att föreslå korrigeringar. Det imponerande användargränssnittet gör det enkelt att använda och navigera. Du kan acceptera eller ignorera varje förslag, vilket ger dig bättre kontroll över redigeringsprocessen. Det är tillgängligt som en webb- eller skrivbordsapplikation. 

Pricing

Gratisplanen är tillgänglig för alla medan premiumfunktioner endast är tillgängliga med följande prenumerationsplaner:

 • Månadsvis prenumeration: 9,95 € per månad (ca 11,70 US$)
 • Kvartalsvis prenumeration: 19,95 € per kvartal (ca 23,40 US$)
 • Årlig prenumeration: 59,95 € per år (ca 70,30 US$)

8. Vitrök

WhiteSmoke föredras av stora universitet och företag och är ett omfattande verktyg för både infödda och icke infödda yrkesverksamma. Den ger en djupgående förklaring till varje korrigering som den föreslår. Detta grammatikkontrollverktyg ger en fullständig analys av grammatik, ordval och till och med skrivstil, vilket gör det enkelt att identifiera de områden där skrivandet kan förbättras. Det erbjuder översättning till över 50 språk, vilket gör det enkelt för akademiker som vill skapa innehåll för en global publik.

Den finns tillgänglig på flera plattformar och har dessutom en iOS- eller Android-app.

Pricing

En engångsbetalning på US$ 299,99 ger dig livstids tillgång medan andra planer är

 • Viktig plan: US$ 9,99 per månad
 • Premium-plan: US$ 14,99 per månad
 • Affärsplan: Anpassad prissättning baserad på verksamhetens behov och antalet användare.

9. Språkverktyg

Med några bättre funktioner är Language Tool ett riktigt alternativ till Grammarly. Detta mångsidiga grammatikkontrollverktyg är ganska användbart för flerspråkiga författare. Det är välkänt för sin noggrannhet och användarvänlighet. 

En av dess dominerande funktioner är att den erbjuder tillägg och tillägg för en mängd olika program som Microsoft Word, Google Docs och många fler.

Pricing

LanguageTool har en kostnadsfri plan, men erbjuder också premiumplaner som listas i det följande:

 • Månadsvis prenumeration: 19 € per månad (ca 22,50 US$)
 • Kvartalsvis prenumeration: 15 € per månad (faktureras som en betalning på 45 €, ungefär US$ 53)
 • Årlig prenumeration: 5 € per månad (faktureras som en betalning på 60 €, ungefär US$ 71)

10. Ingefära

Med över 8 miljoner användare hjälper detta verktyg skribenter att identifiera och korrigera grammatikfel och andra skrivfel. Det hjälper dig att justera graden av grammatik- och stavningskontroller, välja mellan brittisk eller amerikansk engelska och lägga till specialordböcker för juridisk eller medicinsk terminologi.

Att den finns som webbläsartillägg, desktop- och mobilapp är en imponerande funktion.

Pricing

För en bättre upplevelse ingår verktygets funktioner i två premiumplaner:

Premium-plan

 • Månadsvis prenumeration: US$ 29,96 per månad
 • Kvartalsvis prenumeration: US$ 41,97 per kvartal (faktureras som en betalning av US$ 13,99 per månad)
 • Årlig prenumeration: US$ 89,88 per år (faktureras som en betalning av US$ 7,49 per månad)

Premium Plus

 • Månadsvis prenumeration: US$ 49,96 per månad
 • Kvartalsvis prenumeration: US$ 74,97 per kvartal (faktureras som en betalning av US$ 24,99 per månad)
 • Årlig prenumeration: US$ 149,88 per år (faktureras som en betalning av US$ 12,49 per månad)

11. Linguix

Linguix är ett AI-drivet verktyg som ger dig möjlighet att förbättra din skrivförmåga. Grammatik- och interpunktionskontroller, ordförrådsförslag och läsbarhetsanalys gör det till ett utmärkt alternativ för skribenter på alla nivåer. 

Kontextuella förslag hjälper dig att undvika vanliga grammatiska fel, t.ex. felaktig användning av verb-tendens eller subjekt-verb-överensstämmelse. Detta grammatikkontrollverktyg ger förslag på mer än 20 språk, inklusive engelska, spanska, tyska och franska.

Det är tillgängligt som ett webbläsartillägg som är ganska användbart för akademiker och forskare.

Pricing

Den kostnadsfria planen ger grundläggande grammatik- och stavningskontroller. De betalda planerna innehåller några fler funktioner och priserna listas nedan:

 • Månadsvis prenumeration: US$ 18,99 per månad
 • Kvartalsvis prenumeration: US$ 14,99 per månad (faktureras som en betalning av US$ 44,97)
 • Årlig prenumeration: US$ 8,33 per månad (faktureras som en betalning av US$ 99,96)

Slutsats

Att granska sin forskningsrapport direkt efter att ha spenderat timmar och timmar på att skriva den kan vara riktigt utmanande. I det här fallet kan det vara praktiskt att använda grammatikkontrollverktyg. Valet av den bästa är enbart baserat på din budget och de funktioner du behöver. Nu är det dags att gå och ta tag i det bästa grammatikkontrollverktyget för att skjuta upp dina skrivfärdigheter.

Bonustips: Skapa fantastisk infografik med bara några klick

Oavsett om du är forskare, akademiker eller student är det frustrerande att ägna timmar åt att skapa infografik som inte förmedlar dina sökresultat och ditt artikel- eller uppsatsämne. Tänk på grafen förenklar processen genom att hjälpa dig att skapa fantastiska bilder med dra-och-släpp-funktionen. Prova Mind The Graph och låt inte tråkig grafik hindra dig från att göra framsteg.

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar