Iščete najboljša orodja za preverjanje slovnice v letu 2023? Pristali ste na pravem mestu.

V današnjem svetu je pisno sporazumevanje postalo ključna zahteva za izražanje idej. Dobre pisne spretnosti so bistvenega pomena - od pisanja raziskovalnih nalog do elektronskih sporočil ali esejev. Vendar ni vsakdo mojster slovnice in tudi izkušeni pisci lahko delajo napake.

Zakaj potrebujete orodja za preverjanje gramatike?

Ne glede na to, ali pišete raziskovalno nalogo, prispevek na blogu, e-pošto, članek ali esej, lahko ena sama slovnična napaka - neumna napaka - uniči ves vaš trud. Zato pametni samostojni pisci, študenti, strokovnjaki in pisci, ki niso domačini, uporabljajo orodja za preverjanje slovnice, da prihranijo čas in izboljšajo svoje pisanje.

Katero orodje je najprimernejše za vas? Tukaj smo, da vam to olajšamo. V tem blogu boste spoznali funkcije in cenovne načrte orodij za preverjanje slovnice, ki so večinoma brezplačna, na koncu pa boste dobili še bonus nasvet. Poglobimo se v to.

1. Paperpal

Paperpal je orodje umetne inteligence, ki ga je Raziskovalec.Življenje prilagojeno za raziskovalce in akademsko pisanje. Orodje ponuja natančne predloge za povečanje možnosti za uspeh s preverjanjem vašega rokopisa. Na voljo je tudi za spletne brskalnike in kot razširitev za program Microsoft Word.

Če želite izkusiti prihodnost akademskega pisanja, je Paperpal pravo orodje za vas. Algoritem umetne inteligence prepozna zapletene napake pri pisanju in predlaga izboljšave za zmanjšanje tveganja zavrnitve referata.

Določanje cen

Paperpal ponuja brezplačni načrt z nekaj omejitvami, ima pa tudi premijske možnosti:

 • Mesečna naročnina: US$ 12 na mesec
 • Letna naročnina: US$ 8,25 na mesec (obračunano kot eno plačilo v višini 99 US$)

2. Grammarly

Grammarly slovi po več kot 30 milijonih dnevnih uporabnikov. Postal je priljubljena izbira piscev in strokovnjakov po vsem svetu. To orodje uporablja umetno inteligenco za analizo napisane vsebine in zagotavlja predloge za izboljšanje slovnice, pravopisa, ločil in zgradbe stavkov.

Grammarly je zelo učinkovit pri odkrivanju in popravljanju napak. Za vsak predlog ponuja tudi razlago, ki uporabnikom pomaga razumeti, zakaj je popravek potreben, in jim omogoča, da se učijo iz svojih napak. To orodje je na voljo kot razširitev brskalnika in mobilna aplikacija za Android in iOS.

Določanje cen

Njegov brezplačni načrt vas stane $0, vendar načrti Premium omogočajo napredne funkcije, kot so predlogi za pisanje tonov.

 • Mesečna naročnina: US$ 29,95 
 • Četrtletna naročnina: US$ 19,98
 • Letna naročnina: US$ 11,66

3. Hemingway

Na drugem mestu našega izbora je Hemingway, ki ima veliko priročnih funkcij. Hemingway pomaga izboljšati slovnico in berljivost vsebine. Analizira stavke in izpostavi področja, kjer so stavki predolgi ali imajo slovnične napake. Ponuja temeljito analizo prislovov, pasivnega glasu in drugih elementov pisnega dela, da bi ustvaril bralcem zanimivo vsebino. Njegova ocena berljivosti je koristna za pisce, ki želijo ustvariti vsebino za širok krog bralcev.

Ima tudi spletno aplikacijo in namizno aplikacijo. Do nje lahko preprosto dostopate prek spleta. Hemingway nima mobilne aplikacije.

Določanje cen

Hemingway Editor ponuja brezplačen načrt, na voljo pa je tudi kot namizna aplikacija z enkratno naročnino US$ 19,90

4. Quillbot

Pri nakupu brezplačnega orodja za preverjanje slovnice ne zamudite Quillbota. To je orodje z umetno inteligenco, ki za preverjanje slovnice uporablja strojno učenje. Zagotavlja takojšnje povratne informacije o vašem pisanju, od napak v ločilih do pravopisnih napak. Izboljša vašo slovnico, pravopis in slog pisanja. Prihrani vam čas za urejanje in popravljanje vsebine, tako da se lahko osredotočite na druge projekte.

To orodje je na voljo kot spletna aplikacija in razširitev brskalnika ter je dostopno iz katere koli naprave z internetno povezavo. Besedilo lahko preprosto kopirate in prilepite v urejevalnik Quillbot, ki predlaga alternative za vaše napake.

Določanje cen

Poleg brezplačnega načrta ponuja tudi premijske storitve:

 • Mesečna naročnina: US$ 14,95 na mesec
 • Letna naročnina: US$ 4,95 na mesec (obračunano kot eno plačilo v višini 59,40 US$)

5. ProwritingAid

Zaupajo mu velike blagovne znamke, kot sta RingCentral in Amazon, in ima napredne funkcije, kot so kontekstualni tezaver, preverjevalnik sloga pisanja in poglobljena analiza stavkov. Pomaga vam pri odpravljanju napak, urejanju slovničnih in ločilnih napak ter optimizaciji izbire besed. To orodje za preverjanje slovnice ponuja podrobna poročila o berljivosti, dolžini stavkov in izbiri besed.

Deluje v vseh aplikacijah, ki jih uporabljate brez povezave ali v spletu. Vendar nima aplikacije za iOS ali Android.

Določanje cen

Poleg brezplačnega načrta ponuja tudi doživljenjsko naročnino za samo US$ 399, drugi cenovni načrti pa so navedeni spodaj:

 • Mesečna naročnina: US$ 20 na mesec
 • Letna naročnina: US$ 79 na leto (obračunano kot eno plačilo v višini US$ 79)
 • Dveletna naročnina: US$ 119 (obračunano kot eno plačilo US$ 119)

6. WordRake

WordRake je zasnovan posebej za strokovnjake, ki želijo ustvarjati odlične in točno določene vsebine. Ena od njegovih impresivnih funkcij je sposobnost prepoznavanja in odstranjevanja nepotrebnih in odvečnih besed, ne da bi pri tem spremenil pomen stavka. Akademikom pomaga pri ustvarjanju jedrnatega pisanja. 

To orodje za preverjanje slovnice je na voljo kot dodatek za Microsoft Word, zato ga je enostavno uporabljati.

Določanje cen

WordRake ponuja tridnevni brezplačni preizkus, po katerem morate preiti na spodaj navedene premijske načrte:

 • Mesečna naročnina: US$ 129 na mesec
 • Mesečna naročnina: US$ 129 na mesec
 • Letna naročnina: US$ 720 na leto (obračunano kot eno plačilo US$ 60 na mesec)

7. Scribens

Naslednje orodje na našem seznamu je Scribens. Njegov namen je izboljšati vaše pisne spretnosti z odkrivanjem in popravljanjem slovničnih, pravopisnih in ločilnih napak. Pri tem upošteva pomen stavkov in kontekst, v katerem so uporabljeni, da predlaga popravke. Zaradi impresivnega uporabniškega vmesnika je njegova uporaba in navigacija preprosta. Vsak predlog lahko sprejmete ali zanemarite, kar vam omogoča boljši nadzor nad postopkom urejanja. Na voljo je kot spletna ali namizna aplikacija. 

Določanje cen

Brezplačni načrt je na voljo vsem, medtem ko so premijske funkcije na voljo le z naslednjimi naročniškimi načrti:

 • Mesečna naročnina: 9,95 EUR na mesec (približno 11,70 USD)
 • Četrtletna naročnina: 19,95 EUR na četrtletje (približno 23,40 USD)
 • Letna naročnina: 59,95 EUR na leto (približno US$ 70,30)

8. WhiteSmoke

WhiteSmoke je celovito orodje za domače in tuje strokovnjake, ki ga dajejo prednost velike univerze in korporacije. Za vsak predlagani popravek vsebuje poglobljeno razlago. To orodje za preverjanje slovnice omogoča popolno analizo slovnice, izbire besed in celo sloga pisanja, s čimer je mogoče zlahka ugotoviti, na katerem področju je mogoče pisanje izboljšati. Omogoča prevajanje za več kot 50 jezikov, kar olajša delo akademikom, ki želijo ustvarjati vsebine za svetovno občinstvo.

Na voljo je na več platformah, poleg tega pa ima tudi aplikacijo za iOS ali Android.

Določanje cen

Z enkratnim plačilom US$ 299,99 pridobite doživljenjski dostop, medtem ko so drugi načrti:

 • Osnovni načrt: US$ 9,99 na mesec
 • Načrt Premium: US$ 14,99 na mesec
 • Poslovni načrt: Cene po meri glede na potrebe podjetja in število uporabnikov.

9. LanguageTool

Z nekaj boljšimi funkcijami je jezikovno orodje prava alternativa Grammarlyju. To vsestransko orodje za preverjanje slovnice je zelo koristno za večjezične pisce. Znano je po svoji natančnosti in enostavnosti uporabe. 

Ena od njegovih glavnih značilnosti je, da ponuja dodatke in razširitve za različne programe, kot so Microsoft Word, Google Docs in številni drugi.

Določanje cen

LanguageTool ima brezplačen načrt, vendar ponuja tudi premijske načrte, ki so navedeni v nadaljevanju:

 • Mesečna naročnina: 19 EUR na mesec (približno 22,50 USD)
 • Četrtletna naročnina: 15 EUR na mesec (obračunano kot eno plačilo v višini 45 EUR, približno US$ 53)
 • Letna naročnina: 5 EUR na mesec (obračunano kot eno plačilo v znesku 60 EUR, približno US$ 71)

10. Ginger

To orodje, ki ga uporablja več kot 8 milijonov uporabnikov, pomaga piscem prepoznati in popraviti slovnične in druge napake pri pisanju. Z njim lahko prilagodite strogost preverjanja slovnice in pravopisa, izbirate med britansko in ameriško angleščino ter dodajate posebne slovarje za pravno ali medicinsko terminologijo.

Impresivna je tudi njegova razpoložljivost kot razširitev brskalnika, namiznega računalnika in mobilne aplikacije.

Določanje cen

Za boljšo izkušnjo so funkcije tega orodja vključene v dva premijska načrta:

Načrt Premium

 • Mesečna naročnina: US$ 29,96 na mesec
 • Četrtletna naročnina: US$ 41,97 na četrtletje (obračunano kot eno plačilo US$ 13,99 na mesec)
 • Letna naročnina: US$ 89,88 na leto (obračunano kot eno plačilo US$ 7,49 na mesec)

Premium Plus

 • Mesečna naročnina: US$ 49,96 na mesec
 • Četrtletna naročnina: US$ 74,97 na četrtletje (obračunano kot eno plačilo US$ 24,99 na mesec)
 • Letna naročnina: US$ 149,88 na leto (obračunano kot eno plačilo v višini 12,49 US$ na mesec)

11. Linguix

Linguix je orodje z umetno inteligenco, ki vam omogoča, da izboljšate svoje pisne spretnosti. Zaradi preverjanja slovnice in ločil, predlogov besedišča in analize berljivosti je odlična možnost za pisce vseh ravni. 

Funkcije kontekstualnih predlogov vam pomagajo izogniti se pogostim slovničnim napakam, kot sta nepravilna raba glagolskega časa ali soglasje med osebkom in glagolom. To orodje za preverjanje slovnice zagotavlja predloge v več kot 20 jezikih, vključno z angleščino, španščino, nemščino in francoščino.

Na voljo je kot razširitev brskalnika, ki je zelo koristna za akademike in raziskovalce.

Določanje cen

Brezplačni načrt omogoča osnovno preverjanje slovnice in pravopisa. Plačljivi načrti vključujejo nekaj več funkcij, cene pa so navedene spodaj:

 • Mesečna naročnina: US$ 18,99 na mesec
 • Četrtletna naročnina: US$ 14,99 na mesec (obračunano kot eno plačilo v višini 44,97 US$)
 • Letna naročnina: US$ 8,33 na mesec (obračunano kot eno plačilo v višini 99,96 US$)

Zaključek

Pregled raziskovalne naloge takoj po urah, ki ste jih porabili za njeno pisanje, je lahko zelo zahteven. V tem primeru je lahko koristna uporaba orodij za preverjanje slovnice. Izbira najboljšega orodja temelji izključno na vašem proračunu in funkcijah, ki jih potrebujete. Zdaj je čas, da se odpravite in vzamete najboljše orodje za preverjanje slovnice, ki bo poskrbelo za vaše pisne spretnosti.

Bonusni nasvet: Ustvarite osupljive infografike z le nekaj kliki

Ne glede na to, ali ste znanstvenik, akademik ali študent, je neprijetno porabiti ure za ustvarjanje infografik, ki ne izražajo vaših ugotovitev pri iskanju in teme članka ali eseja. Opazujte graf poenostavi postopek in vam s funkcijo povleci in spusti pomaga ustvariti osupljive vizualne podobe. Preizkusite Mind The Graph in ne dovolite, da bi vas dolgočasne grafike ovirale pri napredku.

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge