Sunteți în căutarea celor mai bune instrumente de verificare gramaticală în 2023? Ați aterizat în locul potrivit.

În lumea de astăzi, comunicarea scrisă a devenit o cerință esențială pentru a vă exprima ideile. De la redactarea de lucrări de cercetare la e-mailuri sau eseuri, bunele abilități de scriere sunt esențiale. Cu toate acestea, nu toată lumea este un maestru în gramatică și chiar și scriitorii experimentați pot face greșeli.

De ce aveți nevoie de instrumente de verificare gramaticală?

Fie că scrieți o lucrare de cercetare, o postare pe blog, un e-mail, un articol sau un eseu, o singură greșeală gramaticală - o greșeală stupidă - vă poate anula toate eforturile. Acesta este motivul pentru care scriitorii independenți inteligenți, studenții, profesioniștii și non-nativii folosesc instrumente de verificare gramaticală pentru a economisi timp și pentru a-și îmbunătăți scrisul.

Dar care este cel mai bun instrument pentru dumneavoastră? Aici venim să vă ușurăm sarcina. În acest blog, veți cunoaște caracteristicile și planurile de tarifare ale instrumentelor de verificare gramaticală care sunt în mare parte gratuite, plus un sfat bonus la final. Haideți să ne scufundăm.

1. Paperpal

Paperpal este un instrument de inteligență artificială (AI) de către Cercetător.Life adaptate pentru cercetători și pentru scrierile academice. Instrumentul oferă sugestii precise pentru a vă spori șansele de succes prin verificarea manuscrisului dumneavoastră. De asemenea, este disponibil pentru browsere web și ca extensie pentru Microsoft Word.

Dacă doriți să experimentați viitorul scrisului academic, Paperpal este instrumentul potrivit pentru dumneavoastră. Algoritmul de inteligență artificială identifică erorile complexe de scriere și sugerează îmbunătățiri pentru a reduce riscul de respingere la birou.

Pricing

Paperpal oferă un plan gratuit cu câteva limitări, dar are și opțiuni premium:

 • Abonament lunar: US$ 12 pe lună
 • Abonament anual: US$ 8,25 pe lună (facturat ca o singură plată de US$ 99)

2. Grammarly

Grammarly are o reputație de peste 30 de milioane de utilizatori zilnici. A devenit o alegere populară pentru scriitori și profesioniști din întreaga lume. Acest instrument folosește inteligența artificială pentru a analiza conținutul scris și pentru a oferi sugestii de îmbunătățire a gramaticii, ortografiei, punctuației și structurii frazelor.

Grammarly este foarte eficient în identificarea și corectarea erorilor. De asemenea, oferă explicații pentru fiecare sugestie, ajutându-i pe utilizatori să înțeleagă de ce este necesară corecția, permițându-le să învețe din greșelile lor. Acest instrument este disponibil ca extensie pentru browser și ca aplicație mobilă pentru Android și iOS.

Pricing

Planul său gratuit vă costă $0, dar planurile premium oferă funcții avansate, cum ar fi sugestii de tonuri de scris.

 • Abonament lunar: US$ 29.95 
 • Abonament trimestrial: US$ 19.98
 • Abonament anual: US$ 11.66

3. Hemingway

Pe locul doi în topul nostru se află Hemingway, care vine cu o mulțime de caracteristici utile. Hemingway ajută la îmbunătățirea gramaticii și a lizibilității conținutului dumneavoastră. Acesta analizează propozițiile și evidențiază zona în care propozițiile sunt prea lungi sau au greșeli gramaticale. Oferă o analiză amănunțită a adverbelor, a vocii pasive și a altor elemente ale unui text scris pentru a produce conținut atractiv pentru cititori. Scorul său de lizibilitate este util pentru scriitorii care doresc să creeze conținut pentru o gamă largă de cititori.

Are, de asemenea, o aplicație web și o aplicație desktop. Puteți să o accesați online cu ușurință. Hemingway nu are o aplicație pentru mobil.

Pricing

Hemingway Editor oferă un plan gratuit, în timp ce este, de asemenea, disponibil ca o aplicație desktop cu o taxă de abonament unică de US$ 19.90

4. Quillbot

La o verificare pentru un instrument gratuit de verificare gramaticală, nu ratați Quillbot. Acesta este un instrument cu inteligență artificială care folosește învățarea automată pentru a verifica gramatica. De la greșeli de punctuație până la greșeli de ortografie, acesta oferă un feedback instantaneu asupra scrierii tale. Îți îmbunătățește gramatica, ortografia și stilul de scriere. Vă economisește timpul de editare și corectare a conținutului, permițându-vă să vă concentrați pe alte proiecte.

Acest instrument este disponibil ca aplicație web și extensie de browser și poate fi accesat de pe orice dispozitiv cu o conexiune la internet. Puteți pur și simplu să copiați și să lipiți textul dvs. în editorul Quillbot, care vă sugerează alternative la greșelile dvs.

Pricing

În plus față de planul său gratuit, oferă și servicii premium:

 • Abonament lunar: US$ 14.95 pe lună
 • Abonament anual: US$ 4.95 pe lună (facturat ca o singură plată de US$ 59.40)

5. ProwritingAid

De încredere pentru marile branduri precum RingCentral și Amazon, acesta vine cu funcții avansate, cum ar fi un tezaur contextual, un verificator de stil de scriere și o analiză aprofundată a propozițiilor. Vă ajută să eliminați erorile, să editați greșelile gramaticale și de punctuație și să optimizați alegerea cuvintelor. Acest instrument de verificare a gramaticii oferă rapoarte detaliate privind lizibilitatea, lungimea propoziției și alegerea cuvintelor.

Funcționează în toate aplicațiile pe care le folosiți, indiferent dacă sunt offline sau online. Dar nu are o aplicație pentru iOS sau Android.

Pricing

În afară de planul gratuit, oferă un abonament pe viață pentru doar US$ 399, în timp ce alte planuri de tarifare sunt enumerate mai jos:

 • Abonament lunar: US$ 20 pe lună
 • Abonament anual: US$ 79 pe an (facturat ca o singură plată de US$ 79)
 • Abonament pe doi ani: US$ 119 (facturat ca o singură plată de US$ 119)

6. WordRake

WordRake este conceput special pentru profesioniștii care doresc să creeze un conținut minunat, la obiect. Una dintre caracteristicile sale impresionante este capacitatea de a identifica și elimina cuvintele inutile și redundante fără a schimba sensul propoziției. Îi ajută pe universitari să creeze scrieri concise. 

Acest instrument de verificare gramaticală este disponibil ca un add-in Microsoft Word, ceea ce îl face ușor de utilizat.

Pricing

WordRake oferă o perioadă de încercare gratuită de 3 zile, după care trebuie să vă îndreptați către planurile premium menționate mai jos:

 • Abonament lunar: US$ 129 pe lună
 • Abonament lunar: US$ 129 pe lună
 • Abonament anual: US$ 720 pe an (facturat ca o singură plată de US$ 60 pe lună)

7. Scribens

Următorul instrument de pe lista noastră este Scribens. Acesta își propune să vă îmbunătățească abilitățile de scriere prin detectarea și corectarea greșelilor de gramatică, ortografie și punctuație. Ține cont de sensul propozițiilor și de contextul în care este folosit pentru a sugera corecturi. Interfața sa impresionantă cu utilizatorul îl face ușor de utilizat și de navigat. Puteți accepta sau ignora fiecare sugestie, ceea ce vă oferă un control mai bun asupra procesului de editare. Este accesibil ca aplicație web sau desktop. 

Pricing

Planul gratuit este accesibil oricui, în timp ce funcțiile premium sunt disponibile doar cu următoarele planuri de abonament:

 • Abonament lunar: 9,95 € pe lună (aproximativ 11,70 US$)
 • Abonament trimestrial: 19,95 € pe trimestru (aproximativ 23,40 US$)
 • Abonament anual: 59,95 EUR pe an (aproximativ 70,30 US$)

8. WhiteSmoke

Preferat de marile universități și corporații, WhiteSmoke este un instrument complet atât pentru profesioniștii nativi, cât și pentru cei care nu sunt nativi. Acesta oferă o explicație detaliată pentru fiecare corecție pe care o sugerează. Acest instrument de verificare gramaticală oferă o analiză completă a gramaticii, a alegerii cuvintelor și chiar a stilului de scriere, facilitând identificarea zonei în care scrierea poate fi îmbunătățită. Oferă traducere pentru peste 50 de limbi, ceea ce facilitează munca cadrelor universitare care doresc să creeze conținut pentru publicul global.

Este disponibil pe mai multe platforme, pe lângă faptul că are o aplicație pentru iOS sau Android.

Pricing

O plată unică de US$ 299,99 vă oferă acces pe viață, în timp ce alte planuri sunt:

 • Plan esențial: US$ 9.99 pe lună
 • Planul Premium: US$ 14.99 pe lună
 • Planul de afaceri: Prețuri personalizate în funcție de nevoile afacerii și de numărul de utilizatori.

9. Instrumentul de limbă

Cu câteva caracteristici mai bune, Language Tool este o adevărată alternativă la Grammarly. Acest instrument de verificare gramaticală versatil este destul de util pentru scriitorii multilingvi. Este bine cunoscut pentru acuratețea și ușurința de utilizare. 

Una dintre caracteristicile sale dominante este că oferă suplimente și extensii pentru o varietate de programe precum Microsoft Word, Google Docs și multe altele.

Pricing

LanguageTool are un plan gratuit, dar oferă, de asemenea, planuri premium, după cum se arată în cele ce urmează:

 • Abonament lunar: 19 euro pe lună (aproximativ US$ 22,50)
 • Abonament trimestrial: 15 EUR pe lună (facturat ca o singură plată de 45 EUR, aproximativ US$ 53)
 • Abonament anual: 5 euro pe lună (facturat ca o singură plată de 60 de euro, aproximativ US$ 71)

10. Ginger

Având peste 8 milioane de utilizatori, acest instrument îi ajută pe scriitori să identifice și să corecteze erorile gramaticale și alte greșeli de scriere. Vă ajută să ajustați severitatea verificărilor gramaticale și ortografice, să alegeți între engleza britanică sau americană și să adăugați dicționare speciale pentru terminologia juridică sau medicală.

Disponibilitatea sa ca extensie de browser, desktop și aplicație mobilă este o caracteristică impresionantă.

Pricing

Pentru o experiență mai bună, caracteristicile acestui instrument sunt incluse în două planuri premium:

Planul Premium

 • Abonament lunar: US$ 29.96 pe lună
 • Abonament trimestrial: US$ 41.97 pe trimestru (facturat ca o singură plată de US$ 13.99 pe lună)
 • Abonament anual: US$ 89.88 pe an (facturat ca o singură plată de US$ 7.49 pe lună)

Premium Plus

 • Abonament lunar: US$ 49.96 pe lună
 • Abonament trimestrial: US$ 74,97 pe trimestru (facturat ca o singură plată de US$ 24,99 pe lună)
 • Abonament anual: US$ 149.88 pe an (facturat ca o singură plată de US$ 12.49 pe lună)

11. Linguix

Linguix este un instrument alimentat de inteligența artificială care vă oferă o modalitate de a vă îmbunătăți abilitățile de scriere. Verificările gramaticale și de punctuație, sugestiile de vocabular și analiza lizibilității îl fac o opțiune excelentă pentru scriitori de toate nivelurile. 

Funcțiile de sugestie contextuală vă ajută să evitați greșelile gramaticale comune, cum ar fi utilizarea incorectă a timpului verbal sau acordul subiect-verb. Acest instrument de verificare gramaticală oferă sugestii în peste 20 de limbi, inclusiv engleză, spaniolă, germană și franceză.

Este disponibil ca extensie de browser, ceea ce este destul de util pentru cadrele didactice și cercetători.

Pricing

Planul gratuit oferă verificări gramaticale și ortografice de bază. Planurile cu plată includ câteva funcții suplimentare, iar prețurile sunt enumerate mai jos:

 • Abonament lunar: US$ 18.99 pe lună
 • Abonament trimestrial: US$ 14.99 pe lună (facturat ca o singură plată de US$ 44.97)
 • Abonament anual: US$ 8.33 pe lună (facturat ca o singură plată de US$ 99.96)

Concluzie

Revizuirea lucrării de cercetare imediat după ce ați petrecut ore întregi scriind-o poate fi o adevărată provocare. În acest caz, utilizarea instrumentelor de verificare gramaticală ar putea fi utilă. Alegerea celui mai bun se bazează exclusiv pe bugetul dvs. și pe caracteristicile de care aveți nevoie. Acum este timpul să mergeți și să luați cel mai bun instrument de verificare gramaticală pentru a vă crește vertiginos abilitățile de scriere.

Sfat bonus: Creați infografice uimitoare în doar câteva clicuri

Fie că sunteți om de știință, profesor universitar sau student, este frustrant să petreceți ore întregi creând infografice care nu transmit rezultatele căutării și tema articolului sau eseului dumneavoastră. Atenție la grafic simplifică procesul, ajutându-vă să creați imagini uimitoare cu ajutorul funcției sale de glisare și fixare. Încercați Mind The Graph și nu lăsați grafica plictisitoare să vă împiedice progresul.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane