Etsitkö parhaita kieliopin tarkistustyökaluja vuonna 2023? Olet laskeutunut oikeaan paikkaan.

Nykymaailmassa kirjallisesta viestinnästä on tullut keskeinen edellytys ajatusten ilmaisemiseen. Hyvät kirjoitustaidot ovat välttämättömiä aina tutkimuspapereiden kirjoittamisesta sähköposteihin tai esseisiin. Kaikki eivät kuitenkaan ole kieliopin mestareita, ja kokeneetkin kirjoittajat voivat tehdä virheitä.

Miksi tarvitset kieliopin tarkistustyökaluja?

Kirjoititpa sitten tutkimusartikkelia, blogikirjoitusta, sähköpostia, artikkelia tai esseetä, yksikin kielioppivirhe - tyhmä sellainen - voi tuhota kaikki ponnistelut. Siksi fiksut freelance-kirjoittajat, opiskelijat, ammattilaiset ja muutkin kuin kotoperäiset käyttävät kieliopin tarkistustyökaluja säästääkseen aikaa ja parantaakseen kirjoittamistaan.

Mutta mikä työkalu sopii sinulle parhaiten? Täältä me tulemme tekemään sen sinulle helpoksi. Tässä blogissa tiedät kieliopin tarkistustyökalujen ominaisuudet ja hinnoittelusuunnitelmat, jotka ovat enimmäkseen ilmaisia, sekä bonusvinkki lopussa. Sukelletaanpa sisään.

1. Paperpal

Paperpal on tekoälytyökalu, jonka on kehittänyt Researcher.Life räätälöity tutkijoita ja akateemista kirjoittamista varten. Työkalu tarjoaa täsmällisiä ehdotuksia, joilla voit parantaa menestymismahdollisuuksiasi tarkistamalla käsikirjoituksesi. Se on saatavana myös verkkoselaimiin ja Microsoft Wordin laajennuksena.

Jos haluat kokea akateemisen kirjoittamisen tulevaisuuden, Paperpal on oikea työkalu sinulle. Tekoälyalgoritmi tunnistaa monimutkaisia kirjoitusvirheitä ja ehdottaa parannuksia, joilla vähennetään kirjoituspöydän hylkäämisen riskiä.

Hinnoittelu

Paperpal tarjoaa ilmaisen suunnitelman, jossa on muutamia rajoituksia, mutta myös premium-vaihtoehtoja:

 • Kuukausitilaus: US$ 12 kuukaudessa
 • Vuositilaus: US$ 8,25 kuukaudessa (laskutetaan yhtenä US$ 99 -maksuna).

2. Grammarly

Grammarlyllä on yli 30 miljoonaa päivittäistä käyttäjää. Siitä on tullut suosittu valinta kirjoittajille ja ammattilaisille kaikkialla maailmassa. Tämä työkalu käyttää tekoälyä analysoimaan kirjoitettua sisältöä ja antamaan ehdotuksia kieliopin, oikeinkirjoituksen, välimerkkien ja lauserakenteen parantamiseksi.

Grammarly tunnistaa ja korjaa virheet erittäin tehokkaasti. Se myös selittää jokaisen ehdotuksen, mikä auttaa käyttäjiä ymmärtämään, miksi korjaus on tarpeen, ja auttaa heitä oppimaan virheistään. Tämä työkalu on saatavilla selainlaajennuksena ja mobiilisovelluksena Androidille ja iOS:lle.

Hinnoittelu

Sen ilmainen suunnitelma maksaa $0, mutta premium-suunnitelmat tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten sävyehdotuksia.

 • Kuukausitilaus: US$ 29,95 
 • Neljännesvuositilaus: US$ 19.98
 • Vuositilaus: US$ 11.66

3. Hemingway

Valintamme kakkonen on Hemingway, jossa on paljon käteviä ominaisuuksia. Hemingway auttaa parantamaan sisältösi kielioppia ja luettavuutta. Se analysoi lauseita ja korostaa alueita, joissa lauseet ovat liian pitkiä tai joissa on kielioppivirheitä. Se tarjoaa perusteellisen analyysin adverbeistä, passiivista ääntämyksestä ja muista kirjoitetun kappaleen elementeistä, jotta lukijat saisivat aikaan houkuttelevaa sisältöä. Sen luettavuuspisteytys on hyödyllinen kirjoittajille, jotka haluavat luoda sisältöä laajalle lukijakunnalle.

Sillä on myös verkkosovellus ja työpöytäsovellus. Voit käyttää sitä verkossa helposti. Hemingwaylla ei ole mobiilisovellusta.

Hinnoittelu

Hemingway Editor tarjoaa ilmaisen suunnitelman, mutta se on saatavana myös työpöytäsovelluksena, jonka kertamaksu on US$ 19,90 dollaria.

4. Quillbot

On kassalla ilmainen kieliopin tarkistusohjelma työkalu, älä missaa Quillbot. Tämä on tekoälyllä toimiva työkalu, joka käyttää koneoppimista kieliopin tarkistamiseen. Se antaa välitöntä palautetta kirjoituksestasi välimerkkivirheistä oikeinkirjoitusvirheisiin. Se parantaa kielioppia, oikeinkirjoitusta ja kirjoitustyyliäsi. Se säästää aikaa sisällön muokkaamiseen ja oikolukemiseen, jolloin voit keskittyä muihin projekteihisi.

Tämä työkalu on saatavilla verkkosovelluksena ja selainlaajennuksena, ja sitä voi käyttää millä tahansa laitteella, jossa on internetyhteys. Voit yksinkertaisesti kopioida ja liittää tekstisi Quillbot-editoriin, joka ehdottaa vaihtoehtoja virheillesi.

Hinnoittelu

Ilmaisen suunnitelman lisäksi se tarjoaa myös premium-palveluja:

 • Kuukausitilaus: US$ 14,95 kuukaudessa
 • Vuositilaus: US$ 4,95 kuukaudessa (laskutetaan yhtenä US$ 59,40 -maksuna).

5. ProwritingAid

Se on suurten tuotemerkkien, kuten RingCentralin ja Amazonin, luotettava, ja siinä on kehittyneitä ominaisuuksia, kuten asiayhteyteen liittyvä tesaurus, kirjoitustyylin tarkistusohjelma ja lauseiden perusteellinen analyysi. Se auttaa sinua poistamaan virheitä, muokkaamaan kielioppi- ja välimerkkivirheitä ja optimoimaan sanavalintoja. Tämä kieliopin tarkistustyökalu tarjoaa yksityiskohtaisia raportteja luettavuudesta, lauseiden pituudesta ja sanavalinnoista.

Se toimii kaikissa käyttämissäsi sovelluksissa, olivatpa ne sitten offline- tai online-sovelluksia. Sillä ei kuitenkaan ole iOS- tai Android-sovellusta.

Hinnoittelu

Ilmaisen suunnitelman lisäksi se tarjoaa elinikäisen tilauksen vain US$ 399, kun taas muut hinnoittelusuunnitelmat on lueteltu alla:

 • Kuukausitilaus: US$ 20 kuukaudessa
 • Vuositilaus: US$ 79 vuodessa (laskutetaan yhtenä US$ 79 -maksuna).
 • Kahden vuoden tilaus: US$ 119 (laskutetaan yhtenä US$ 119-maksuna).

6. WordRake

WordRake on suunniteltu erityisesti ammattilaisille, jotka pyrkivät luomaan upeaa ja täsmällistä sisältöä. Yksi sen vaikuttavista ominaisuuksista on sen kyky tunnistaa ja poistaa tarpeettomat ja turhat sanat muuttamatta lauseen merkitystä. Se auttaa akateemikkoja luomaan ytimekkäitä kirjoituksia. 

Tämä kieliopin tarkistusohjelma on saatavilla Microsoft Word -lisäohjelmana, joten sitä on helppo käyttää.

Hinnoittelu

WordRake tarjoaa 3 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka jälkeen sinun on siirryttävä alla mainittuihin premium-paketteihin:

 • Kuukausitilaus: US$ 129 kuukaudessa
 • Kuukausitilaus: US$ 129 kuukaudessa
 • Vuositilaus: 720 US$ vuodessa (laskutetaan yhtenä 60 US$:n kuukausimaksuna).

7. Scribens

Seuraava työkalu listallamme on Scribens. Sen tarkoituksena on parantaa kirjoitustaitojasi havaitsemalla ja korjaamalla kielioppi-, oikeinkirjoitus- ja välimerkkivirheitä. Se ottaa huomioon lauseiden merkityksen ja käyttöyhteyden ehdottaakseen korjauksia. Sen vaikuttavan käyttöliittymän ansiosta sitä on helppo käyttää ja navigoida. Voit hyväksyä tai jättää huomiotta jokaisen ehdotuksen, mikä antaa sinulle paremman hallinnan muokkausprosessiin. Se on käytettävissä verkko- tai työpöytäsovelluksena. 

Hinnoittelu

Ilmaispaketti on kaikkien käytettävissä, kun taas premium-ominaisuudet ovat saatavilla vain seuraavien tilauspakettien yhteydessä:

 • Kuukausitilaus: 9,95 euroa kuukaudessa (noin 11,70 US$).
 • Neljännesvuositilaus: 19,95 euroa neljännesvuosittain (noin US$ 23,40).
 • Vuositilaus: 59,95 € vuodessa (noin US$ 70,30).

8. WhiteSmoke

Suurten yliopistojen ja yritysten suosima WhiteSmoke on kattava työkalu sekä äidinkielisille että ei-äidinkielisille ammattilaisille. Se tarjoaa perusteellisen selityksen jokaiselle ehdottamalleen korjaukselle. Tämä kieliopin tarkistustyökalu antaa täydellisen analyysin kieliopista, sanavalinnoista ja jopa kirjoitustyylistä, joten on helppo tunnistaa alue, jolla kirjoittamista voidaan parantaa. Se tarjoaa käännöksen yli 50 kielelle, mikä helpottaa akateemisten henkilöiden, jotka haluavat luoda sisältöä maailmanlaajuiselle yleisölle, työskentelyä.

Se on saatavilla useilla alustoilla, ja lisäksi sillä on iOS- tai Android-sovellus.

Hinnoittelu

Kertamaksulla US$ 299,99 saat elinikäisen käyttöoikeuden, kun taas muut suunnitelmat ovat:

 • Essential Plan: US$ 9.99 kuukaudessa
 • Premium Plan: US$ 14.99 kuukaudessa
 • Liiketoimintasuunnitelma: Mukautettu hinnoittelu perustuu yrityksen tarpeisiin ja käyttäjien määrään.

9. LanguageTool

Muutaman paremman ominaisuuden ansiosta Language Tool on todellinen vaihtoehto Grammarlylle. Tämä monipuolinen kieliopin tarkistustyökalu on melko hyödyllinen monikielisille kirjoittajille. Se on tunnettu tarkkuudestaan ja helppokäyttöisyydestään. 

Yksi sen tärkeimmistä ominaisuuksista on, että se tarjoaa lisäosia ja laajennuksia useisiin ohjelmiin, kuten Microsoft Wordiin, Google Docsiin ja moniin muihin.

Hinnoittelu

LanguageToolilla on ilmainen paketti, mutta se tarjoaa myös premium-paketteja, jotka on lueteltu seuraavassa:

 • Kuukausitilaus: 19 € kuukaudessa (noin US$ 22,50).
 • Neljännesvuositilaus: 15 € kuukaudessa (laskutetaan 45 €:n kertamaksuna, noin US$ 53).
 • Vuositilaus: 5 € kuukaudessa (laskutetaan 60 €:n suuruisena maksuna, noin $ 71 US-$)

10. Inkivääri

Tällä työkalulla on yli 8 miljoonaa käyttäjää, ja se auttaa kirjoittajia tunnistamaan ja korjaamaan kielioppivirheet ja muut kirjoitusvirheet. Sen avulla voit säätää kielioppi- ja oikeinkirjoitustarkistusten vakavuutta, valita brittiläisen tai amerikkalaisen englannin välillä ja lisätä erityisiä sanakirjoja juridista tai lääketieteellistä terminologiaa varten.

Sen saatavuus selainlaajennuksena, työpöytä- ja mobiilisovelluksena on vaikuttava ominaisuus.

Hinnoittelu

Paremman kokemuksen saamiseksi tämän työkalun ominaisuudet sisältyvät kahteen premium-pakettiin:

Premium Plan

 • Kuukausitilaus: US$ 29.96 kuukaudessa
 • Neljännesvuositilaus: US$ 41,97 / neljännesvuosi (laskutetaan yhtenä US$ 13,99 / kuukausi -maksuna).
 • Vuositilaus: US$ 89,88 vuodessa (laskutetaan yhtenä maksuna US$ 7,49 kuukaudessa).

Premium Plus

 • Kuukausitilaus: US$ 49.96 kuukaudessa
 • Neljännesvuositilaus: US$ 74,97 / neljännesvuosi (laskutetaan yhtenä US$ 24,99 / kuukausi -maksuna).
 • Vuositilaus: US$ 149,88 / vuosi (laskutetaan yhtenä US$ 12,49 / kuukausi -maksuna).

11. Linguix

Linguix on tekoälyä hyödyntävä työkalu, jonka avulla voit parantaa kirjoitustaitojasi. Kieliopin ja välimerkkien tarkistukset, sanasto-ehdotukset ja luettavuusanalyysi tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon kaikentasoisille kirjoittajille. 

Kontekstiehdotustoiminnot auttavat sinua välttämään yleisiä kielioppivirheitä, kuten väärän verbin aikamuodon käyttöä tai subjekti-verbisopimusta. Tämä kieliopin tarkistustyökalu tarjoaa ehdotuksia yli 20 kielellä, mukaan lukien englanti, espanja, saksa ja ranska.

Se on saatavilla selainlaajennuksena, joka on melko hyödyllinen akateemikoille ja tutkijoille.

Hinnoittelu

Ilmaispaketti tarjoaa peruskielioppi- ja oikeinkirjoitustarkistukset. Maksullisissa paketeissa on muutamia lisäominaisuuksia, ja hinnat on lueteltu alla:

 • Kuukausitilaus: US$ 18.99 kuukaudessa
 • Neljännesvuositilaus: US$ 14,99 kuukaudessa (laskutetaan yhtenä US$ 44,97:n suuruisena maksuna).
 • Vuositilaus: US$ 8,33 kuukaudessa (laskutetaan yhtenä US$ 99,96 -maksuna).

Päätelmä

Tutkimustyösi tarkastaminen heti sen kirjoittamisen jälkeen voi olla todella haastavaa. Tällöin kieliopin tarkistustyökalujen käyttö voi olla kätevää. Parhaan valinta perustuu yksinomaan budjettiisi ja tarvitsemiesi ominaisuuksien perusteella. Nyt on aika lähteä nappaamaan paras kieliopin tarkistustyökalu, joka nostaa kirjoitustaitosi taivaisiin.

Bonusvinkki: Luo upeita infografiikoita vain muutamalla klikkauksella

Olitpa sitten tiedemies, akateemikko tai opiskelija, on turhauttavaa käyttää tuntikausia sellaisten infografiikoiden luomiseen, jotka eivät välitä hakutuloksia ja artikkelin tai esseen aihetta. Mind The Graph yksinkertaistaa prosessia auttamalla sinua luomaan upeita visuaalisia kuvia raahaa ja pudota -toiminnollaan. Kokeile Mind The Graphia, äläkä anna tylsien grafiikoiden estää edistymistäsi.

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit