Vil du gerne følge med i videnskaben, men er du ikke tilfreds med at læse artikler? Er du træt af lærebogskurser i naturvidenskab?

I de sidste par år er podcasts blevet mere og mere populære til at levere nyheder og information fra hele verden.

Det er muligt at lytte til podcasts om videnskab, der passer til dine interesser, herunder dem, der dækker universet, naturvidenskab, medicinske nyheder eller endda miljøproblemer.

Udvalget af shows strækker sig fra emnespecifikke programmer til sjove og lette videnskabsshows.

Nedenfor er de bedste podcasts om videnskab, så du kan komme i gang. Uanset om du er interesseret i rummet eller kroppens anatomi, kan du finde det hele her.

1. RadioLab

I RadioLab undersøger Jad Abumrad og Robert Krulwich videnskaben bag de største mysterier og tager publikum med på en gådefuld rejse gennem tid og rum.

Denne podcast er blevet tildelt Peabody Award og National Academies Communication Award. Jad har modtaget et MacArthur Genius Grant for sin løbende indsats for at levere spændende indhold til publikum.

Anbefalede episoder: Drømme, Flop Off, Værste. år. nogensinde

2. Ting, der vil slå benene væk under dig

Udforskning af det ukendte og videnskabens vidundere er temaerne i dette program med Robert Lamb og Joe McCormick som værter.

Mens showet diskuterer et bizart emne pr. episode i al sin mærkelighed, tager Stuff to Blow Your Mind sig tid til at diskutere de anomalier, vi har været nysgerrige på.  

Anbefalede episoder: Sådan fungerer solen, Sådan vil terraforming fungere

3. 60 sekunders videnskab

Du kan bruge 60-Second Science til et hurtigt videnskabsfix, hvis du ikke har tid eller tålmodighed nok. Med "bidder" fra det populære videnskabsmagasin Scientific American er dette en af de podcasts om videnskab, der giver et insiderblik på de seneste videnskabelige opdagelser.

Anbefalede episoder: Seneste episode af en videnskabelig opdagelse

4. Gastropod

Du bør se Gastropod, hvis du er fascineret af mad, eller hvis du undrer dig over din mad. Cynthia Graber og Nicola Twilley er dynamiske værter, der forklarer videnskaben og historien bag forskellige fødevarer i hver episode.

Undersøger den måde, mad dyrkes, opdrættes og forarbejdes på for at blive til det, vi spiser. Mange af afsnittene indeholder ekskursioner, som ofte efterfølges af ekspertinterviews.

Anbefalede episoder: Pommes frites, Slik eller ballade, Bagt

5. Videnskab mod

Episoderne samler videnskabsfolk og eksperter og præsenterer overbevisninger og meninger gennem videnskabens briller. 

Science Vs. undersøger tidens mest populære teorier. Podcasts med Wendy Zuckerman som vært, en ivrig skribent om videnskab, blev opkøbt fra ABC af Gimlet Media i 2015, hvilket gør det til en af de bedste podcasts om videnskab, der findes.

Nogle episoder har været dedikeret til at aflive myter og falsk information om for eksempel Coronavirus.

Anbefalede episoder: Omicron: Har du brug for at flippe ud?, Gamle rumvæsner: Hvem byggede egentlig pyramiderne?

6. Invisibilia

Langt de fleste podcasts om videnskab fokuserer på specifikke emner som fysisk eller biologisk videnskab, men NPR's Invisibilia fokuserer på ikke-lineære emner som tanker, følelser, opfattelser og tro. 

I deres udforskning af disse emner fra et videnskabeligt perspektiv giver medværterne Alix Spiegel og Hanna Rosin indsigt i sådanne undvigende emner sammen med ekspertgæster. En række episoder giver et dybdegående kig på hændelser eller historier, der er forbundet med emnet.

Anbefalede episoder: Terapi med venner, En venlig spøgelseshistorie

7. De nøgne videnskabsmænd

Er du interesseret i at lytte til videnskabelige interviews mellem forskere? Så tjek denne podcast.

The Naked Scientists blev genoplivet af BBC i 2003, efter at Dr. Chris Smith, lektor ved Cambridge University og konsulent i virologi, producerede et radioprogram som medicinstuderende. 

Programmet sendes nu ugentligt af BBC 5 Live (titlen er et joint venture med australske Dr. Karl Kruszelnicki) og er en podcast, der er værd at lytte til.

I hvert afsnit interviewes en førende videnskabsmand eller forsker, og vi lærer mere om videnskabelige gennembrud. 

Anbefalede episoder: Videnskaben bag brug af ansigtsmasker, Videnskaben om teleskoper

8. Natur

Nature, hvis indhold er hentet fra International Journal of Science, er et must for seriøse naturvidenskabelige aficionados. 

Showet dækker en bred vifte af emner, fra nyheder som for eksempel Coronavirus-rapportering til detaljerede profiler og information, der ikke typisk dækkes. 

Mange forskellige journalister og værter deltager i showet. Indholdet er altid friskt og fascinerende. Ifølge showets beskrivelse byder det på "de seneste videnskabshistorier".

Anbefalede episoder: De seneste episoder

9. Ologier

Psykologi, geologi og biologi er alle -ologier. Alie Ward taler med eksperter inden for mange "ologier" og finder ud af, hvordan de fungerer, samt overraskende godbidder og spændende opdagelser selv inden for de mest usandsynlige områder. 

Gør dig klar til at lære om emner, du måske ikke har hørt om før. Dette er sandt! Fra den mest bizarre videnskab kommer den mest gavnlige videnskab!

Anbefalede episoder: Tiktokologi (THE TIKTOK APP) med Hank Green, Eudemonologi (LYKKE) med Dr. Laurie Santos

9. Houston Vi har en podcast

Der er ingen anden måde at komme tættere på NASA Johnson Space Center end denne officielle podcast. Har du nogensinde drømt om at blive astronaut?

Uanset om du var barn eller voksen. Hvis du er interesseret i emner som fremstilling af rumdragter, træning til rumflyvning, eller hvordan de lever i vægtløshed, så er dette noget, du ikke må gå glip af. 

Deres detaljerede dækning af disse emner, parret med deres vittige tilgang, gør showet til en sand fornøjelse. Ud over Gary Jordan som vært er NASA-forskere ofte med i programmet og giver dig insiderinformation.

Anbefalede episoder: Kommunikation i rummet, Øje til jorden

Vi håber, du nød vores forslag og havde det lige så sjovt, som vi havde det med at lytte til alle de utrolige podcasts om videnskab. Og hvis du gerne vil være opdateret på videnskabelige tendenser, er her et ekstra forslag til læsning: 16 tendenser inden for infografik og visuelt design.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner