Ta teden smo od enega od naših uporabnikov prejeli e-poštno sporočilo z naslednjo vsebino: Tukaj je naslovnica znanstvene revije, ki sem jo naredil pri Mind the Graph!

Všeč nam je, ko se to zgodi. Vsakič, ko je kakšna stvaritev objavljena, se nam zdi, da praznujemo skupaj z avtorji. Lahko si predstavljate, kako navdušeni smo bili tokrat nad naslovnico!

Tukaj je naslovnica znanstvene revije, ki jo je naredil dr. James Brown, Višji podoktorski raziskovalec in častni raziskovalni predavatelj pri NUI Galway.

Naslovnica znanstvene revije? Uporabite Mind the Graph James Brown
Cirkulirajoči nukelosomi in modifikacije nukelosomov kot biomarkerji pri raku

Ker se tudi sami zavzemamo za Mind the Graph, smo Jamesa prosili, naj pove nekaj besed o svojih izkušnjah na platformi:

"Ugotovili smo, da ima Mind the Graph odličen nabor slik za uporabo (in upamo, da jih bo kmalu dodanih še več). Slike so enostavne za obdelavo (združevanje, premikanje, obrezovanje itd.) in so profesionalne kakovosti, ki našim publikacijam (namesto da bi uporabljali PowerPoint, kot to počnejo mnogi raziskovalci) resnično dodajo visokokakovostne slike, kakršne lahko vidimo v najboljših revijah, kot sta Nature in Cell, in to po razumni ceni, ki nam kot raziskovalcem omogoča, da ohranimo popoln nadzor nad slikami (ne da bi morali uporabiti profesionalno storitev)." James Brown

Knjižnici platforme vsak teden dodajamo nove znanstvene ilustracije. Iščemo tisto, kar bi znanstveniki potrebovali, vendar večino ilustracij zahtevajo naši uporabniki.

Da, pri Mind the Graph lahko zahtevate poljubne ilustracije in poljubno število ilustracij. Pravzaprav je nekaj stvari, ki jih vedno poskušamo narediti za naše uporabnike - za več informacij o tem kliknite na temo:

Ni vam treba začeti z objavljeno naslovnico znanstvene revije, vendar vam lahko Mind the Graph pomaga pri obveščanju o vaši raziskavi. Kaj pravite na to?

Če vas zanima Jamesovo delo, je tukaj povzetek o njegovih raziskavah - zelo zanimiv!

Za sedanje označevalce, s katerimi lahko odkrijemo in razvrstimo raka (imenovane biomarkerji), je pogosto treba bolniku odstraniti tumor. Vendar je to le trenutek v času in nam ne omogoča spremljanja dogajanja s tumorjem med zdravljenjem raka. Na oddelku za kirurgijo na inštitutu Lambe za translacijske raziskave (NUI Galway) naša vznemirljiva nova raziskovalna pot, ki jo vodi doktor Peter McAnena (podprta s sredstvi organizacije Breast Cancer Research), vključuje odvzem krvi bolnikom (tekoča biopsija) in merjenje ravni posebnih beljakovin, imenovanih histoni, ki so odgovorni za zgoščevanje skoraj dveh metrov DNK v vsaki celici. Prejšnje delo je pokazalo, da se ti histoni sproščajo v kri, ko so rakave celice uničene s kemoterapevtiki. Z merjenjem njihove ravni v krvi lahko ugotovimo, kako učinkovito je kemoterapevtsko zdravljenje.
Uporaba krožečih nukleosomov kot biomarkerjev je vznemirljivo novo področje raziskav, ki obeta zgodnje odkrivanje raka in potencialno spremljanje odziva raka na zdravljenje v realnem času. Raziskujemo tudi, kako bi te nove biomarkerje, ki temeljijo na histonih, kombinirali s sedanjimi biomarkerji, da bi povečali specifičnost in občutljivost sedanjih testov. Upamo, da bo to v prihodnosti privedlo do individualnega zdravljenja, ki bo temeljilo na precizni medicini, tako da bo vsaka pacientka prejela prilagojeno zdravljenje, ki bo izboljšalo njen izid zdravljenja raka dojk.

Ste pripravljeni preizkusiti Mind the Graph?untitled-creation63724 (2)

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge