Tällä viikolla saimme sähköpostia eräältä käyttäjältämme, jossa luki: Tässä on tiedelehden kansi, jonka tein Mind the Graph:ssä!

Rakastamme sitä, kun se tapahtuu. Aina kun jokin luomus julkaistaan, haluamme juhlia sitä yhdessä tekijöiden kanssa. Voitte kuvitella, kuinka innostuneita olimme tällä kertaa kannesta!

Tässä on tiedelehden kansi, jonka on tehnyt tri. James Brown, Johtava postdoc-tutkija ja kunniatohtori ja tutkimusluennoitsija seuraavassa yliopistossa NUI Galway.

Tiedelehden kansi? Käytä Mind the Graph James Brown
Verenkierrossa olevat nukleosomit ja nukleosomimodifikaatiot syövän biomarkkereina.

Koska meillä on omat etumme puhua Mind the Graph:n puolesta, pyysimme Jamesia kertomaan muutaman sanan kokemuksestaan foorumilla:

"Huomasimme, että Mind the Graph:ssä on erinomainen valikoima kuvia käytettäväksi (ja toivomme, että niitä lisätään pian lisää). Lukuja on helppo käsitellä (liittää, siirtää, rajata jne.) ja ne ovat ammattilaatuisia, jotka todella lisäävät julkaisuihimme laadukkaita kuvia (sen sijaan, että käyttäisimme Powerpointia, kuten monet tutkijat tekevät), kuten esimerkiksi huippulehdissä, kuten Nature ja Cell, ja kaikki tämä kohtuulliseen hintaan ja antaa meille tutkijoina mahdollisuuden säilyttää lukujen täysi hallinta (ilman, että meidän tarvitsee turvautua ammattilaispalveluun)." James Brown

Lisäämme joka viikko uusia tieteellisiä kuvituksia alustakirjastoon. Etsimme, mitä tiedemiehet tarvitsevat, mutta suurin osa kuvituksistamme on käyttäjien pyyntöjä.

Kyllä, voit pyytää mitä tahansa ja niin monta kuvaa kuin haluat Mind the Graph:ltä. Itse asiassa on pari asiaa, joita pyrimme aina tekemään käyttäjiemme hyväksi - klikkaa aihetta lukeaksesi siitä lisää:

Sinun ei tarvitse aloittaa julkaisemalla tiedelehden kansikuvan, mutta ehkä Mind the Graph voi auttaa sinua viestimään tutkimuksestasi. Miten olisi?

Jos olet kiinnostunut Jamesin työstä, tässä on tiivistelmä hänen tutkimuksestaan - se on aika hieno!

Nykyiset merkkiaineet, joiden avulla syöpä voidaan havaita ja luokitella (ns. biomarkkerit), edellyttävät usein, että kasvain poistetaan potilaalta. Tämä on kuitenkin vain tilannekuva ajasta, eikä sen avulla voida seurata, mitä kasvaimelle tapahtuu syöpähoitojen aikana. Täällä kirurgian laitoksella Lambe-instituutin translaatiotutkimuslaitoksessa (NUI Galway) uusi jännittävä tutkimuskohteemme, jota johtaa lääketieteen tohtori Peter McAnena (jota tuetaan rintasyöpätutkimuksen rahoituksella), käsittää veren ottamisen potilailta (nestemäiset biopsiat) ja erityisten histoniksi kutsuttujen valkuaisaineiden pitoisuuksien mittaamisen, sillä nämä valkuaisaineet ovat vastuussa siitä, että DNA:ta on jokaisen solun sisällä tiivistynyt lähes kaksi metriä. Aiemmat työt ovat osoittaneet, että kun syöpäsolut kuolevat kemoterapeuttisilla hoidoilla, näitä histoneja vapautuu vereen. Niiden pitoisuuksien mittaaminen veressä voi kertoa, kuinka tehokas kemoterapeuttinen hoito on.
Verenkierrossa olevien nukleosomien hyödyntäminen biomarkkereina on jännittävä uusi tutkimusalue, joka lupaa mahdollistaa sekä syövän varhaisen havaitsemisen että mahdollisesti syövän hoitovasteen reaaliaikaisen seurannan. Tutkimme myös, miten näitä uusia histonipohjaisia biomarkkereita voitaisiin yhdistää nykyisiin biomarkkereihin, jotta nykyisten testien spesifisyyttä ja herkkyyttä voitaisiin lisätä. Toivomme, että tämä johtaa tulevaisuudessa yksilöllisiin täsmälääketieteeseen perustuviin hoitoihin, jotta jokainen potilas saa räätälöityä hoitoa rintasyövän hoidon parantamiseksi.

Oletko valmis kokeilemaan Mind the Graph:tä?untitled-creation63724 (2)

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit