Deze week ontvingen we een e-mail van een van onze gebruikers: Hey! Hier is een wetenschappelijke tijdschrift cover die ik maakte op Mind the Graph!

We houden ervan als het gebeurt. Elke keer dat een creatie gepubliceerd wordt, willen we dat samen met de auteurs vieren. Je kunt je voorstellen hoe enthousiast we deze keer waren over een cover!

Hier is de wetenschappelijke tijdschrift cover gemaakt door Dr. James Brown, Senior postdoctoraal onderzoeker en ere-docent bij NUI Galway.

Science magazine cover? Gebruik Mind the Graph James Brown
Circulerende nucelosomen en nucelosoom modificaties als biomarkers bij kanker

Omdat wij zelf belang hebben bij het opkomen voor Mind the Graph, hebben we James gevraagd iets te zeggen over zijn ervaring bij het platform:

"We vonden dat de Mind the Graph een uitstekende reeks afbeeldingen heeft om te gebruiken (en we hopen dat er binnenkort meer worden toegevoegd). De figuren zijn gemakkelijk te manipuleren (join, move crop etc) en zijn van een professionele kwaliteit die echt een hoge kwaliteit afbeeldingen toevoegen aan onze publicaties (in plaats van powerpoint te gebruiken zoals veel onderzoekers doen), zoals te zien zijn in top tijdschriften zoals nature en cell, en dat alles tegen een redelijke prijs en waardoor wij als onderzoekers volledige controle houden over de figuren (zonder onze toevlucht te hoeven nemen tot een professionele dienst)." James Brown

We voegen inderdaad elke week nieuwe wetenschappelijke illustraties toe aan de platformbibliotheek. We zoeken naar wat wetenschappers nodig hebben, maar de meeste illustraties zijn aanvragen van onze gebruikers.

Ja, je kunt bij Mind the Graph alle en zoveel illustraties aanvragen die je wilt. Eigenlijk zijn er een paar dingen die we altijd proberen te doen voor onze gebruikers - klik op het onderwerp om er meer over te lezen:

Je hoeft niet te beginnen met een gepubliceerde cover van een wetenschappelijk tijdschrift, maar misschien kan Mind the Graph je helpen om je onderzoek te communiceren. Wat dacht je daarvan?

Als u geïnteresseerd bent geraakt in het werk van James, is hier een samenvatting van zijn onderzoek - het is behoorlijk cool!

De huidige markers waarmee we een kanker kunnen opsporen en classificeren (biomarkers genoemd) vereisen vaak dat de tumor bij een patiënt wordt verwijderd. Dit is echter een momentopname en stelt ons niet in staat te volgen wat er met een tumor gebeurt tijdens kankerbehandelingen. Hier in de afdeling chirurgie van het Lambe Institute for Translational Research (NUI Galway) wordt onder leiding van MD-student Dr. Peter McAnena (met financiële steun van Breast Cancer Research) bloed van patiënten afgenomen (liquid biopsies) en worden de niveaus gemeten van speciale eiwitten, histonen genaamd, die verantwoordelijk zijn voor het compacteren van bijna twee meter DNA in elke cel. Uit eerder onderzoek is gebleken dat wanneer kankercellen door chemotherapeutische behandelingen worden gedood, deze histonen in het bloed vrijkomen. Het meten van hun gehalte in het bloed kan ons vertellen hoe effectief een chemotherapeutische behandeling is.
Het gebruik van circulerende nucleosomen als biomarkers is een opwindend nieuw onderzoeksgebied dat zowel de vroegtijdige opsporing van kanker als het mogelijk in real time volgen van de reactie van kanker op behandeling mogelijk maakt. Wij onderzoeken ook hoe deze nieuwe op histon gebaseerde biomarkers kunnen worden gecombineerd met de huidige biomarkers, om zowel de specificiteit als de gevoeligheid van de huidige tests te verhogen. Wij hopen dat dit in de toekomst zal leiden tot geïndividualiseerde behandelingen op basis van precisiemedicijnen, zodat elke patiënt een behandeling op maat krijgt om de uitkomst van borstkanker te verbeteren.

Klaar om Mind the Graph te proberen?untitled-creation63724 (2)

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen