Deze week publiceerde Overleaf een gastpost van Mind the Graph. Onze CEO Fabricio Pamplona schreef over de integratie van deze twee platformen!

Je weet toch hoe lang het duurt om een paper af te schrijven? Nou, wat als je een platform zou hebben waarin alle auteurs samen kunnen schrijven en de tekst kunnen configureren zoals zij dat willen? Dat is wat Overleaf doet. Overleaf is een collaboratief schrijf- en publicatiesysteem dat het hele proces van het produceren van academische papers veel sneller maakt.

Daarnaast is Overleaf partner van Oxford University Press, F1000 Onderzoek en IEEE's gratis Collabratec. Dat alles om de publicatie van wetenschappelijke artikelen te versnellen.

Het idee achter Overleaf sluit perfect aan bij de doelstelling van Mind the Graph om wetenschap te ontwarren door visuele en creatieve verbindingen. Elk platform richt zich op verschillende onderdelen van wetenschappelijke publicaties en verbetert, wanneer geïntegreerd, de communicatie in de wetenschap. Daarom werken we nu samen en helpen we onze gebruikers om beide platforms op elkaar af te stemmen.

Begin met Mind the Graph

Eerst en vooral: ga naar onze website!

Stap 1. Ga naar onze website en klik op gratis starten. Vervolgens kunt u zich aanmelden!

overleaf

 

Stap 2. Klik op 'Nieuw bestand maken'. U kunt kiezen tussen een sjabloon of een lege werkruimte. Als u kiest om blanco te beginnen, zijn er drie afmetingen beschikbaar.

overleaf

 

Stap 3. Links vindt u een werkbalk. Klik op 'Pictogrammen' en zoek de gewenste illustraties met behulp van tags in het zoekvak. Ons platform helpt u bij het zoeken door gerelateerde tags aan te geven onder het zoekvak. Als u opnieuw wilt beginnen met zoeken, ruimt u uw vorige tags op door op de knop 'X' te klikken.

overleaf

 

Stap 4. Tekst, vormen, grafieken en achtergrondopties vindt u ook in de werkbalk links. Bovendien kunt u afbeeldingen uploaden naar uw werkruimte door te klikken op 'Uploads'.

overleaf

 

Stap 5. Als je klaar bent, klik je op 'Download' en kies je de manier om je werk op te slaan!

overleaf

 

Mind the Graph heeft een auto-saving systeem om u te helpen uw werk niet te verliezen. U kunt uw project echter naar believen opslaan door op de knop 'Opslaan' te klikken.

Belangrijk! De gratis versie heeft enkele beperkingen. Tegen een lage prijs kunt u echter overstappen op de premium versie. Bekijk alle voordelen hier.

overleaf

Afwerking met integratie van Overleaf

Elk kunstwerk dat je bij Mind the Graph maakt, kun je importeren in Overleaf. Volg deze stappen:

Stap 1. Klik op download en kies het gewenste formaat.

overleaf

 

Stap 2. U ziet een vak met opties voor delen en een link. Open die link in een nieuw tabblad.

overleaf

 

Stap 3. Klik met de rechterknop boven de afbeelding en selecteer de optie 'Afbeeldingsadres kopiëren'.

overleaf

 

Stap 4. Ga naar Overleaf en zich aanmelden! Kies dan een nieuw project.

overleaf

 

Stap 5. Klik aan de linkerkant op 'Bestanden toevoegen' en selecteer de optie 'URL'.

overleaf

 

Stap 6. Plak de URL van Mind the Graph en u bent klaar om uw creatie te gebruiken bij Overleaf!

overleaf

 

Helemaal klaar! Ben je klaar om het te proberen?overleaf

logo-subscribe

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen