Wat als alle wetenschappelijke informatie in de wereld kon worden vertaald in iets dat gemakkelijker te begrijpen is? Wat als we niet urenlang lange teksten hoefden te lezen? Wat als we in plaats daarvan gewoon een kijkje konden nemen en iets konden leren over een nieuwe techniek of nieuwe gegevens konden ontdekken?

De wereld om ons heen draait snel en informatie wordt met dezelfde snelheid geproduceerd. Hoe ongelooflijk het ook kan zijn, het is onmogelijk bij te houden.

Ook al worstelen we om over alles te leren, we stoppen nooit. Niet alleen wetenschappers, maar ieder mens heeft de drang om nieuwe dingen te ontdekken en de wereld te verkennen. Daarom raken we uiterst gefrustreerd als we een punt bereiken waar we niet doorheen komen. Kunt u zich voorstellen dat u uw leven lang probeert antwoorden te vinden op uw vragen en ze nooit krijgt?

Nou, dit is zo'n beetje hoe we elke dag leven in een oceaan van woorden die wetenschappelijke artikelen heten.

Wat als wetenschap zou gaan over het communiceren van bevindingen op een manier die iedereen kan begrijpen en leren? Kunt u zich een manier voorstellen om elk type informatie onleesbaar te maken, ongeacht taal of opleidingsniveau? Wat als we pagina's met geschreven informatie in een afbeelding zouden kunnen gieten? Of een video? Of een infographic?

Het idee achter Mind the Graph is een wereld waarin we wetenschappelijke inhoud kunnen delen om verschillende doelgroepen te beïnvloeden en te bereiken. Meer dan bereik, maak wetenschappelijke informatie gemakkelijk te begrijpen.
Het enige probleem hier is: Hoeveel wetenschappers ken je die hun onderzoek omzetten in iets visueels?

Niet dat ze niet willen, maar wetenschappelijke illustraties zijn moeilijk te vinden. Niet alleen bevatten wetenschappelijke platforms geen tools om goede figuren of infographics te maken. Met dat in gedachten, wat zou onderzoekers kunnen helpen bij het visueel communiceren van hun bevindingen? Wel, een ontwerper vriend.

vind je het erg dat we grafiek

Mind the Graph kwam op een manier om de ontwerpersvriend te zijn die elke onderzoeker nodig heeft. Dit is wat "You Mind. We Graph" betekent. Ben je klaar om wetenschap nu anders te maken?vind je het erg dat we grafiek

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen