Kaj če bi lahko vse znanstvene informacije na svetu prevedli v nekaj, kar bi bilo lažje razumeti? Kaj če nam ne bi bilo treba ure in ure brati dolgih besedil? Kaj pa, če bi si lahko samo nekaj ogledali in se seznanili z novo tehniko ali odkrili nove podatke?

Svet okoli nas se vrti hitro in informacije nastajajo z enako hitrostjo. Čeprav je to neverjetno, je temu nemogoče slediti.

Čeprav se s težavo učimo o vsem, se nikoli ne ustavimo. Ne samo znanstveniki, ampak vsak človek ima željo po odkrivanju novih stvari in raziskovanju sveta. Zaradi tega smo zelo razočarani, ko pridemo do točke, ki je ne moremo preseči. Si predstavljate, da bi vse življenje poskušali najti odgovore na svoja vprašanja in jih nikoli ne bi dobili?

Tako nekako živimo vsak dan v oceanu besed, imenovanem znanstveni članki.

Kaj pa, če bi znanost lahko predstavljala sporočanje ugotovitev na način, ki bi ga lahko razumel in se naučil vsakdo? Si lahko predstavljate način, kako bi bilo mogoče katero koli vrsto informacij narediti nerazumljivo, ne glede na jezik ali stopnjo izobrazbe? Kaj če bi lahko imeli strani pisnih informacij, ki bi bile zapeti v sliki? Ali videoposnetek? ali infografiko?

Ideja Mind the Graph je svet, v katerem lahko delimo znanstveno vsebino, da bi vplivali na različne javnosti in jih dosegli. Še več kot doseg, naj bodo znanstvene informacije enostavno razumljive.
Edina težava je: Koliko znanstvenikov poznate, ki lahko svoje raziskave pretvorijo v vizualno podobo.?

Ne da si tega ne bi želeli, vendar je znanstvene ilustracije težko najti. Ne samo, da znanstvene platforme ne vključujejo orodij za izdelavo dobrih slik ali infografik. Glede na to, kaj bi lahko raziskovalcem pomagalo pri vizualnem sporočanju njihovih ugotovitev? No, a prijatelj oblikovalec.

vas moti, da smo graf

Mind the Graph je nastal kot prijatelj oblikovalec, ki ga potrebuje vsak raziskovalec. To je tisto, kar "You Mind. We Graph". Ste pripravljeni, da znanost zdaj spremenite?vas moti, da smo graf

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge