Den här veckan fick vi ett e-postmeddelande från en av våra användare som sa Hej! Här är ett omslag till en vetenskapstidning som jag gjorde på Mind the Graph!

Vi älskar när det händer. Varje gång en skapelse publiceras känner vi för att fira tillsammans med författarna. Du kan föreställa dig hur glada vi blev den här gången över ett omslag!

Här är omslaget till en vetenskapstidning gjord av Dr. James Brown, Senior Postdoctoral Researcher och Honorary Research Lecturer vid NUI Galway.

Omslag till vetenskapstidning? Använd Mind the Graph James Brown
Cirkulerande nukleosomer och nukleosommodifieringar som biomarkörer vid cancer

Eftersom vi själva har intresse av att tala för Mind the Graph bad vi James att säga några ord om sin erfarenhet av plattformen:

"Vi fann Mind the Graph att ha ett utmärkt utbud av bilder för användning (och vi hoppas att se mer läggs snart). Figurerna är lätta att manipulera (gå med, flytta beskära etc) och är av professionell kvalitet som verkligen lägger till högkvalitativa bilder till våra publikationer (snarare än att använda powerpoint som många forskare gör), som ses i topptidskrifter som natur och cell, allt till ett rimligt pris och tillåter oss som forskare att behålla full kontroll över figurerna (utan att behöva tillgripa en professionell tjänst)." James Brown

Vi fortsätter att lägga till nya vetenskapliga illustrationer till plattformsbiblioteket varje vecka. Vi letar efter vad forskare kan behöva men de flesta av våra illustrationer är förfrågningar från våra användare.

Ja, du kan begära vilka och hur många illustrationer du vill hos Mind the Graph. Det finns faktiskt ett par saker som vi alltid försöker göra för våra användare - klicka på ämnet för att läsa mer om det:

Du behöver inte börja med att publicera ett omslag till en vetenskapstidning, men kanske kan Mind the Graph hjälpa dig att kommunicera din forskning. Vad sägs om det?

Om du blev intresserad av James arbete finns här ett abstrakt om hans forskning - det är ganska coolt!

Nuvarande markörer som gör att vi kan upptäcka och klassificera en cancer (s.k. biomarkörer) kräver ofta att tumören avlägsnas från patienten. Detta är dock en ögonblicksbild och ger oss inte möjlighet att övervaka vad som händer med en tumör under cancerbehandlingarna. Här på avdelningen för kirurgi vid Lambe Institute for Translational Research (NUI Galway) har vi ett nytt spännande forskningsområde som leds av doktoranden Peter McAnena (med stöd av medel från Breast Cancer Research) där vi tar blod från patienter (flytande biopsier) och mäter nivåerna av särskilda proteiner som kallas histoner, vilka ansvarar för att komprimera nästan två meter DNA inuti varje cell. Tidigare forskning har visat att när cancerceller dödas av kemoterapeutiska behandlingar frigörs dessa histoner i blodet. Genom att mäta deras nivåer i blodet kan vi få reda på hur effektiv en kemoterapeutisk behandling är.
Att använda cirkulerande nukleosomer som biomarkörer är ett spännande nytt forskningsområde som lovar att möjliggöra både tidig upptäckt av cancer och potentiell realtidsövervakning av en cancers svar på behandling. Vi undersöker också hur man kan kombinera dessa nya histonbaserade biomarkörer med nuvarande biomarkörer för att öka både specificiteten och känsligheten hos nuvarande tester. I framtiden hoppas vi att detta kommer att leda till individualiserade precisionsmedicinska behandlingar så att varje patient får en skräddarsydd behandling för att förbättra sitt resultat vid bröstcancer.

Redo att prova Mind the Graph?untitled-creation63724 (2)

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar