En forskares arbetsliv är inte bara att "ha på sig en labbrock och forska". Vi måste också hantera byråkrati, hitta investeringar, få forskningsprojektet godkänt, skriva, skriva, skriva och göra vetenskapliga presentationer på konferenser för att dela med oss av våra resultat till andra forskare.

Mind the Graph är ett verktyg för att förbättra vetenskapskommunikation. Förutom grafiska sammanfattningar och infografik kan du skapa alla dina bilder för presentationer i vår plattform. Vi är mycket stolta när våra användare presenterar sitt arbete på vetenskapliga kongresser med hjälp av vår plattform. Så idag ska jag visa dig ett exempel på en vetenskaplig presentation med hjälp av Mind the Graph.

Rui Daniel Prediger är en disputerad forskare och en Mind the Graph-användare. Hans forskning inom neurovetenskap, farmakologi och neurodegenerativa sjukdomar har ökat den vetenskapliga kunskapen inom hans område.

I en av hans studierundersökte han den tidsmässiga skillnaden mellan rollen för dorsolaterala striatum (DLS) och prefrontala cortex i uppkomsten av anhedoni och försvarsbeteenden som är relevanta för depression hos råttor som utsatts för bilaterala DLS-lesioner med 6-OHDA.

För att presentera sina resultat på vetenskapliga konferenser använder han bilder som skapats med Mind the Graph:

 

Rui-presentation

 

Det är alltid bättre att visa data med hjälp av en organiserad och vacker bild. Bilderna är ett kraftfullt verktyg för att hjälpa människor att förstå ditt arbete på ett tydligt sätt. Nedan kan du se bilderna med mind the graph-illustrationer och diagrammen med data. Du kan ladda upp dina egna bilder till mind the graph och använda dem i kombination med illustrationerna. Se hur tydligt och vackert slutresultatet är:

 

infografico_rui

 

Vill du också skapa vackra vetenskapliga presentationer för akademiska konferenser?

 

Att skapa en presentation med Mind the Graph är mycket enkelt.

Tänk på grafen GIF - Hitta och dela på GIPHY

 

 

Förutom skapandeprocessen kan du också presentera ditt arbete direkt från vår plattform. Gå bara till din profil, välj en skapelse och klicka för att presentera.

Skapa flera bilder är en funktion som endast är tillgänglig för prenumeranter. Om du inte är Mind the graph-prenumerant ännu kan du börja nu för bara 9 USD.

get_updated

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar