I denne uge modtog vi en e-mail fra en af vores brugere: Hej! Her er en forside til et videnskabsmagasin, jeg lavede på Mind the Graph!

Vi elsker, når det sker. Hver gang en kreation bliver udgivet, har vi lyst til at fejre det sammen med forfatterne. Du kan forestille dig, hvor begejstrede vi blev denne gang over et omslag!

Her er videnskabsmagasinets forside lavet af dr. James Brown, Senior postdoc og adjungeret forskningslektor hos NUI Galway.

Forside til videnskabsmagasin? Brug Mind the Graph James Brown
Cirkulerende nucelosomer og nucelosom-modifikationer som biomarkører i kræftsygdomme

Da vi har vores egne interesser i at tale for Mind the Graph, bad vi James om at sige et par ord om sin oplevelse på platformen:

"Vi synes, at Mind the Graph har et fremragende udvalg af billeder til brug (og vi håber, at der snart bliver tilføjet flere). Figurerne er nemme at manipulere (sammenføje, flytte beskære osv.) og er af en professionel kvalitet, der virkelig tilføjer billeder af høj kvalitet til vores publikationer (i stedet for at bruge powerpoint, som mange forskere gør), som det ses i toptidsskrifter som nature og cell, alt sammen til en rimelig pris og giver os som forskere mulighed for at bevare fuld kontrol over figurerne (uden at skulle ty til en professionel service)." James Brown

Faktisk tilføjer vi hele tiden nye videnskabelige illustrationer til platformens bibliotek hver uge. Vi ser efter, hvad forskere kan have brug for, men de fleste af vores illustrationer er anmodninger fra vores brugere.

Ja, du kan anmode om lige så mange illustrationer, du vil, hos Mind the Graph. Faktisk er der et par ting, vi altid forsøger at gøre for vores brugere - klik på emnet for at læse mere om det:

Du behøver ikke starte med at udgive en forside til et videnskabsmagasin, men måske kan Mind the Graph hjælpe dig med at kommunikere din forskning. Hvad siger du til det?

Hvis du er interesseret i James' arbejde, er her et abstract om hans forskning - det er ret sejt!

De nuværende markører, der gør det muligt for os at opdage og klassificere kræft (kaldet biomarkører), kræver ofte, at tumoren fjernes fra en patient. Men det er et øjebliksbillede og giver os ikke mulighed for at overvåge, hvad der sker med en tumor under kræftbehandlinger. Her på afdelingen for kirurgi på Lambe Institute for Translational Research (NUI Galway) er vores spændende nye forskningsområde, som ledes af MD-studerende Dr. Peter McAnena (støttet af midler fra Breast Cancer Research), at tage blod fra patienter (flydende biopsier) og måle niveauerne af særlige proteiner kaldet histoner, som er ansvarlige for at komprimere næsten to meter DNA inde i hver celle. Tidligere arbejde har vist, at når kræftceller dræbes af kemoterapeutiske behandlinger, frigives disse histoner i blodet. Ved at måle deres niveau i blodet kan vi se, hvor effektiv en kemoterapeutisk behandling er.
Udnyttelse af cirkulerende nukleosomer som biomarkører er et spændende nyt forskningsområde, der lover at give mulighed for både tidlig påvisning af kræft og potentielt realtidsovervågning af en kræfts respons på behandling. Vi ser også på, hvordan man kan kombinere disse nye histonbaserede biomarkører med nuværende biomarkører for at øge både specificiteten og sensitiviteten af de nuværende tests. I fremtiden håber vi, at dette vil føre til individualiserede præcisionsmedicinske behandlinger, så hver patient får en skræddersyet behandling, der kan forbedre deres udfald af brystkræft.

Er du klar til at prøve Mind the Graph?untitled-creation63724 (2)

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner