Săptămâna aceasta am primit un e-mail de la unul dintre utilizatorii noștri care spunea: Hei! Iată o copertă de revistă științifică pe care am făcut-o la Mind the Graph!

Ne place când se întâmplă asta. De fiecare dată când o creație este publicată, ne vine să sărbătorim împreună cu autorii. Vă puteți imagina cât de emoționați am fost de data aceasta de o copertă!

Iată coperta revistei de știință realizată de dr. James Brown, Cercetător senior postdoctoral și lector de cercetare onorific la NUI Galway.

Copertă de revistă științifică? Utilizați Mind the Graph James Brown
Nucelosomii circulanți și modificările nucelosomilor ca biomarkeri în cancer

Deoarece avem propriile noastre interese în a vorbi în numele Mind the Graph, l-am rugat pe James să ne spună câteva cuvinte despre experiența sa la platformă:

"Am constatat că Mind the Graph are o gamă excelentă de imagini pentru utilizare (și sperăm să se adauge mai multe în curând). Figurile sunt ușor de manipulat (alăturare, mutare, decupare etc.) și sunt de o calitate profesională care adaugă cu adevărat imagini de înaltă calitate publicațiilor noastre (mai degrabă decât să folosim powerpoint, așa cum fac mulți cercetători), așa cum sunt văzute în reviste de top precum nature și cell, totul la un preț rezonabil și permițându-ne nouă, în calitate de cercetători, să păstrăm controlul deplin asupra figurilor (fără a fi nevoiți să apelăm la un serviciu profesionist)." James Brown

Într-adevăr, în fiecare săptămână adăugăm noi ilustrații științifice la biblioteca platformei. Căutăm ceea ce oamenii de știință ar putea avea nevoie, dar majoritatea ilustrațiilor noastre sunt cereri din partea utilizatorilor noștri.

Da, puteți solicita oricâte și câte ilustrații doriți la Mind the Graph. De fapt, există câteva lucruri pe care încercăm întotdeauna să le facem pentru utilizatorii noștri - faceți clic pe subiect pentru a citi mai multe despre el:

Nu trebuie să începeți cu o copertă de revistă de știință publicată, dar poate că Mind the Graph vă poate ajuta să vă comunicați cercetarea. Ce ziceți de asta?

Dacă sunteți interesați de munca lui James, iată un rezumat al cercetărilor sale - este foarte interesant!

Markerii actuali care ne permit să detectăm și să clasificăm un cancer (numiți biomarkeri) necesită adesea îndepărtarea tumorii de la un pacient. Cu toate acestea, acesta este un instantaneu în timp și nu ne permite să monitorizăm ceea ce se întâmplă cu o tumoare în timpul tratamentelor împotriva cancerului. Aici, la Discipolul de Chirurgie din cadrul Institutului Lambe pentru Cercetare Translațională (NUI Galway), noua noastră cale de cercetare interesantă, condusă de studentul la medicină Dr. Peter McAnena (sprijinit prin finanțare de la Breast Cancer Research), implică prelevarea de sânge de la pacienți (biopsii lichide) și măsurarea nivelurilor de proteine speciale numite histone, care sunt responsabile de compactarea a aproape doi metri de ADN în interiorul fiecărei celule. Lucrările anterioare au arătat că, atunci când celulele canceroase sunt ucise de tratamentele chimioterapeutice, aceste histone sunt eliberate în sânge. Măsurarea nivelului acestora în sânge ne poate spune cât de eficient este un tratament chimioterapeutic.
Utilizarea nucleozomilor circulanți ca biomarkeri este un nou domeniu de cercetare interesant care promite să permită atât detectarea precoce a cancerului, cât și monitorizarea în timp real a răspunsului cancerului la tratament. De asemenea, analizăm modul în care se pot combina acești noi biomarkeri pe bază de histone cu biomarkeri actuali, pentru a crește atât specificitatea, cât și sensibilitatea testelor actuale. În viitor, sperăm că acest lucru va conduce la tratamente individualizate bazate pe medicina de precizie, astfel încât fiecare pacient să primească un tratament personalizat pentru a îmbunătăți rezultatul cancerului de sân.

Sunteți gata să încercați Mind the Graph?untitled-creation63724 (2)

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane