Ești un perfecționist care caută întotdeauna revizuiri înainte de a trimite cercetare hârtie la o editură și vă simțiți vinovat că ați rămas în urmă cu cercetarea? Sau sunteți înconjurat de oameni care se laudă cu productivitate și cât de multă muncă au făcut? Tracțiunea constantă de a face ceva mai mult este adesea cunoscută sub numele de academic vinovăție.

Activitatea în domeniul cercetării vine cu o multitudine de responsabilități. De la citirea lucrărilor de cercetare actualizate până la publicarea cercetărilor tale, ai tendința de a te confrunta cu lipsa de timp, oricât de mult ai munci.
Dar munca continuă îți poate provoca epuizare și îți poate afecta sănătatea mentală. sănătate. Așadar, este întotdeauna necesar să avem un echilibru sănătos între viața profesională și cea privată și să luăm mici pauze. Dar cum rămâne cu vinovăție academică te simți când îți petreci timpul cu altceva în afară de școală? Există o modalitate de a depăși acest lucru? Haideți să aflăm cum putem învinge sentimentul de vinovăție academică.

Ce este vinovăția academică?

Teama constantă de a nu realiza ceva și de a fi în urma echipei care nu ia pauze adecvate provoacă vinovăția academică. Potrivit Știri din lumea universitară, sentimentul de vinovăție academică este un sentiment de incapacitate de a face față solicitărilor conflictuale asupra timpului propriu și este adesea însoțit de o autoapreciere negativă.

Contrar credinței generice, vinovăția academică nu este întotdeauna personajul negativ. Ea vă poate face să terminați lucrările și să vă păstrați lista de lucruri de făcut curate, ajutându-vă să vă atingeți majoritatea obiectivelor stabilite.

Dar dacă ești o persoană care este hotărâtă să muncească non-stop, dar se simte vinovată să își ia liber în timpul săptămânii, mai gândește-te o dată! Vă ardeți în direcția greșită.

De ce te confrunți cu vinovăția academică?

 • Stabilirea unor așteptări nerealiste.
 • Perfecționismul.
 • Nu reușesc să stabilească limite sănătoase.
 • Comparație cu colegii dumneavoastră.
 • Dorința de a trăi peste măsură.

Cum să depășești vina academică?

 • Faceți mici pauze. Aceasta vă îmbunătățește productivitatea.
 • Stabiliți termene limită și recompensă te după ce le-ai atins.
 • Practicați un nou hobby pentru a declanșa eliberarea de dopamină. 
 • Scrieți-vă în jurnal sentimentele pentru a vă urmări starea de spirit.
 • Fiți atenți la epuizare și faceți pauze regulate.
 • Petreceți timp cu familia și prietenii pentru a ucide sentimentele negative.

Integrați informațiile și ilustrațiile în slide-uri frumoase și de impact

Atenție la grafic este o exclusivitate infografic instrument care face ca procesul de cercetare să fie ușor de explicat și de înțeles. Folosiți acest instrument pentru a vă face cercetarea extraordinar de plăcută.

Ce este vinovăția academică și cum să o depășești

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane