Oletko perfektionisti, joka pyytää aina tarkistuksia ennen kuin lähetät oman tutkimus paperia kustantajalle ja tunnet syyllisyyttä siitä, että olet jäänyt jälkeen tutkimuksessasi? Vai ympäröivätkö sinua ihmiset, jotka ylpeilevät omilla tuottavuus ja kuinka paljon työtä he ovat tehneet? Jatkuva halu tehdä jotain enemmän tunnetaan usein nimellä akateeminen syyllisyys.

Tutkimuksen alalla toimiminen tuo mukanaan paljon vastuuta. Ajanpuute on aina päivitettyjen tutkimusjulkaisujen lukemisesta tutkimustulosten julkaisemiseen, ja aika on usein vähissä, vaikka työskentelisit kuinka ahkerasti.
Jatkuva työskentely voi kuitenkin aiheuttaa burnoutia ja vaikuttaa henkiseen suorituskykyyn. terveys. On siis aina tarpeen pitää työ- ja yksityiselämä tasapainossa ja pitää pieniä taukoja. Mutta entäpä akateeminen syyllisyys miltä sinusta tuntuu, kun vietät aikaa johonkin muuhun kuin opiskeluun? Onko olemassa keino voittaa se? Selvitetään, miten voimme voittaa akateemisen syyllisyyden.

Mitä on akateeminen syyllisyys?

Jatkuva pelko siitä, että ei saa jotain aikaan ja jää jälkeen miehistöstä, koska ei pidä riittävästi taukoja, aiheuttaa akateemista syyllisyyttä. Mukaan University World News, akateeminen syyllisyys on tunne siitä, että ei pysty selviytymään ristiriitaisista ajallisista vaatimuksista, ja siihen liittyy usein kielteistä itsetuntoa.

Toisin kuin yleisesti uskotaan, akateeminen syyllisyys ei aina ole roisto. Se voi saada sinut tekemään työt loppuun ja pitämään tehtävälistasi siistinä, mikä auttaa sinua saavuttamaan suurimman osan asetetuista tavoitteista.

Mutta jos olet joku, joka haluaa työskennellä ympäri vuorokauden, mutta tuntee syyllisyyttä viikkovapaiden pitämisestä, mieti uudelleen! Olet polttamassa itseäsi väärään suuntaan.

Miksi kohtaat akateemista syyllisyyttä?

 • Epärealististen odotusten asettaminen.
 • Perfektionismi.
 • Epäonnistuminen terveiden rajojen asettamisessa.
 • Vertailu vertaisiisi.
 • Halu tehdä liikaa kipeää.

Miten voittaa akateeminen syyllisyys?

 • Pidä pieniä taukoja. Se parantaa tuottavuuttasi.
 • Aseta määräajat ja palkita itseäsi niiden saavuttamisen jälkeen.
 • Harrasta uutta harrastusta, joka käynnistää dopamiinin vapautumisen. 
 • Kirjoita tunteesi päiväkirjaan, jotta voit seurata mielialaa.
 • Ole tietoinen työuupumuksesta ja pidä säännöllisesti taukoja.
 • Vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa, jotta negatiiviset tunteet katoavat.

Integroi tiedot ja kuvitukset kauniiksi ja vaikuttaviksi dioiksi.

Mind The Graph on yksinomainen infografiikka työkalu, jonka avulla tutkimusprosessi on helppo selittää ja ymmärtää. Käytä tätä työkalua, jotta tutkimuksesta tulee poikkeuksellisen miellyttävää.

Mitä on akateeminen syyllisyys ja miten se voidaan voittaa

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit