Alberto Cairo is een referentie op het gebied van datavisualisatie en een van de grootste namen als het gaat om infographics.

Alberto is geboren in Spanje, waar hij leiding gaf aan de oprichting van de afdeling Interactieve Infographics bij El Mundo en met zijn team verschillende prijzen won. Later werkte Alberto voor een van de grootste mediagroepen in Spanje. BraziliëEditora Globo, als uitvoerend directeur van het tijdschrift Época.

infografieën

Het curriculum van Alberto omvat ook twee boeken, de eerste journalistiek Massive Open Online Course en lesgeven aan de Universiteit van North Carolina - Chapel Hill. Behoorlijk indrukwekkend, hè?

Op dit moment is hij de Knight Chair in Visueel Journalistiek aan de School of Communicatieen directeur van het Visualization Program - beide aan de Universiteit van Miami. En dat alles terwijl hij over de hele wereld cursussen geeft over infographics en datavisualisatie.

infografieën

Alberto heeft een duidelijke kijk op hoe datavisualisatie moet werken.

Zoals hij zelf zegt: infographics zijn als een bril. Als je de bril afzet, is alles wazig en kun je niet onderscheiden wat er voor je ligt. De wazige rommel is data. Als je de bril opzet, wordt alles duidelijk. De bril is aan jou aangepast en filtert de wazige rommel tot iets wat je kunt begrijpen. De bril is een infografiek.

infografieën

Een infographic wordt gemakkelijker dan ooit. Je moet echter wel de theorie hebben om het goed te doen. Infografieken zijn multidisciplinair. Dat betekent dat je basiskennis van verschillende vakgebieden nodig hebt om er een te maken. goede infographic.

Hier is het recept: journalistiek, cartografie, statistiekenkunst, animatie en programmeren.

Het idee is om je op één gebied te concentreren en de basis van alle andere gebieden te kennen. Door dat te doen, kun je vragen stellen over gegevens en bewijzen terwijl je de "zij/hij zei" methode overslaat.
Door dat te doen ontwikkel je het evidence based denken. En dat is waar infographics over gaan.infografieënAlberto Cairo liet zich inspireren door grote namen op het gebied van infographics zoals Nigel Holmes en grote referenties op het gebied van datavisualisatie zoals The New York Times.
Misschien moet je ook hoog mikken.

Klinkt het moeilijk? Dat geeft niet. Zet je eerste stap!

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen